Varpaat hiekkaan Barefoot Islandilla

Ensimmäinen kohteemme Fidzin saarihyppelyreissulla oli Deltasone 10 mg Barefoot Island Lodge Drawaqan saarella. Paatista olimme ihailleet toinen toistaan houkuttelevampia palmurantoja, ja voimme vain toivoa, että Barefoot Island olisi samanlainen. No, Barefoot Island ei todellakaan pettänyt, vaan jo reissun ensimmäinen saari osoittautui unelmien paratiisiksi.

Botskimatka Nadista kesti neljä ja puoli tuntia. Keltaisesta Awesome Adventuresin botskista hyppäsimme pienempään paattiin, joka vei meidät rantaan. Kuski antoi veneen lipua hiljaa niin, että ehdimme kunnolla pällistellä uskomattomia koralleja jo pikkubotskista. Vesi oli niin uskomattoman kirkasta, ettei korallien ihailuun tarvitse täällä edes snorkkelia.

Vastaanotto oli ikimuistoinen. Rannalla odoti henkilökunta kitaroita soittaen ja tervetuliaislauluja hoilaten leit kaulassa.

Barefoot Island, Fiji

Riippumatossa palmun alla Fidzillä

Alkubriiffauksen jälkeen muutimme omaan alkeelliseen mutta söpöön pikku bureemme eli bambumajaamme vain muutaman metrin päässä aalloista. Niin kuin muumitaloa, ei näitäkään mökkejä lukita yöksi. Vessat ja suihkut olivat yhteiset. Kaikki saaren vesivarastot tuodaan pääsaarelta, joten vettä ei ole tuhlattavaksi. Suihku toimi jos oli hyvä päivä, ja kylppäri oli romanttisesti ulkoilmassa. Mihin sitä kattoa tai seiniä tarvitsee Fidzin paratiisisaarella?

Barefoot Island, Fidzi

Barefoot Island, Fidzi

Barefoot Island, Fidzi

Monilla Fidzin Yasawa-saarista on loistavat sukellusmahdollisuudet. Barefoot Islandilla on erityisesti maine sukellusresorttina. Huhti-lokakuussa täällä vaeltavat isot lentäviä mattoja muistuttavat manta rayt, jotka joku neropatti on ilmeisesti suomentanut paholaisrauskuiksi (devil ray on käsittääkseni eri laji, paremmin tietävät korjatkoon). Henkilökunta kävi useamman kerran päivässä etsimässä rauskuja, ja niiden löytyessä meidät olisi äkkiä käsketty paattiin ja veteen, mutta näin marraskuun alussa piteli hiljaista.

Koralleita Fidzin Yasawa saarilla

Rauskujen lisäksi täällä bongaa usein myös mm. haita, mustekaloja ja kilppareita. Vähän ehkä kismitti, ettemme törmänneet niihinkään. Toisaalta, siinä olisi sydäri ollut lähellä parimetrisen hain kohdatessani, vaikka ne vaaratonta lajia täällä ovatkin.

Ja saaren ihmeellisessä vedenalaisessa maailmassa riitti ihmeteltävää kyllä muutenkin. Näimme mm. meritähtiä, merikurkun, miljoonia erilaisia värikkäitä kaloja ja mitä ihmeellisimpiä ja eriskummallisimpia koralleja.

Koralleita Fidzin Yasawa saarilla

Lounaat syötiin kaikki yhdessä koossa, ja siinä tuli tutustuttua jos jonkin näköisiin matkalaisiin. Juttelimme saarella työskentelevän jenkkiläisen meribiologin kanssa, joka asusti täällä ilmaiseksi tutkimustyössä. Aika paska duuni, näin sivuhuomautuksena. Tyyppi kertoi huikeista sukelluksistaan, ja sanoi jäävänsä saarelle niin kauan kuin vain on siellä onnellinen. Kokeilin vuosia sitten http://rfsarchitects.com/projects/medical/suffolk-health-and-human-services-building/ Balilla sukellusta huonolla menestyksellä, eikä minulla ole sen jälkeen ollut intoa kokeilla uudestaan, kun snorkkelillakin olemme nähneet mielettömiä asioita. Mutta nyt Fijillä mielenkiinto sukellusta kohtaan heräsi uudestaan. Ehkä jonain päivänä…

Snorklausta Fidzillä

Snorklausta Fidzillä

Vedenalainen maailma oli kyllä yksi huikeimmista, mihin olemme reissuillamme törmänneet.

Koralleja

Koralleja Fidzillä

Saarella on useamman kerran päivässä ilmaisia aktiviteetteja, joihin voi osallistua, jos tuntuu siltä, että ylirentoutuminen uhkaa. Näitä olivat esimerkiksi palmujen istutus, korin sidonta palmunlehvistä, rantalentis, snorkkelireissu, kookoskorujen tekeminen, kajakkiretki tai kukkulan laelle reippailu. Meille isäntä Bio opetti kookoksen eri lajeja ja käyttötapoja. Pääsimme myös testaamaan eri kookosmehuja ja –lihoja.

Bio, Barefoot island, Fiji

Bio opetti meille myös kuinka kookospähkinä kesytetään. Kuori poistetaan ensin viidakkoveitsellä, joka on muuten todella pelottavan näköistä touhua, tahi kepin avulla, jonka jälkeen pähkinä halkaistaan.

Bio näytti meille myös, kuinka pähkinä halkaistaan pelkällä paljaalla nyrkillä lyömällä. Rohan otti haasteen vastaan, ja toden totta, huitaisi pähkinän halki kuin karatemestari. Kokeile kotona omalla vastuulla. Hyvä tietää, ettei olla pulassa jos ikinä haaksirikkoudutaan autiolle saarelle. Ja eiköhän tuosta joskus revitä vielä viihdettä illanistujaisissa!

Kookospähkinän halkaisu

Barefoot oli juuri se unelmien täydellinen paratiisi, mistä villeimmissä kuvitelmissamme olemme vain haaveilleet. Resorttia ympäröi kolme upeaa rantaa, joten pulikoimismahdollisuudet ovat aina mainiot. Toki saarelta löytyy enemmänkin rantsuja, mutta muille rannoille päästäkseen on otettava paatti alle.

Mesta oli täyteen buukattu, mutta meitä oli vain hieman alle 30. Rannoilla ei siis varsinaisesti ollut tungosta, ja monesti saimme olla ihan keskenämme. Riippukeinuja roikkui siellä täällä palmujen välissä. Rentoutuminen oli täydellistä. Odotukset Fidzistä olivat kovat, mutta Barefoot niitä ei todellakaan pettänyt. Oltiin paratiisissa. Lisää juttua Barefootista vielä ensi kerralla!

2 Comments

  • Amanda sanoo:

    En kestä noita maisemia! Kova on ikävä jo Andamaaneillekin, mutta noi vedet elävine koralleineen vaikuttaa ihan huikaisevilta. Hienoja kuvia. 🙂

    • Anna sanoo:

      Andamaanit oli kans ihana paikka. Fiji kyllä silti pieksee Andamaanit (ei tosin käyty kun Neilillä ja Havelockilla Andamaaneilla) mutta toisaalta hinnat oli myös moninkertaisia Andamaaneihin verrattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *