Luksustelttailua ja kamelisafari Jaisalmerin aavikolla

Rajasthan on kuuluisa kamelisafareistaan Tharin aavikolle, joita tyrkytetään Jaisalmerin aavikkokaupungissa joka käänteessä. Kuten kaikki muutkin Rajasthanin turistit, haaveilimme mekin romanttisesta yöstä hiekkadyyneillä, illallistamisesta nuotion ääressä ja tähdenlentojen ihailusta vällyjen välissä. Kamelisafareita on tarjolla jos jonkinnäköisiä parin tunnin auringonlaskujolkottelusta useamman viikon safariin. Jos taivasalla bunkkaaminen ei nappaa, Rajasthanin aavikko on myös suosittu kohde glampingiin eli majoittumiseen luksusteltassa aavikolla.

Kamelisafari Rajasthanissa

Meillä oli vain yksi yö aikaa, ja arpomisen jälkeen kallistuimme luksusteltan puoleen maharadjojen tyyliin, hanimuunilla kun kerran oltiin! Pohdimme, että meille ehkä riittää lyhyempikin safari. Rohan on nimittäin ollut täällä ennenkin keinumassa kyttyrän kyydissä, ja vinkkasi ettei kamelikyyti parin tunnin jälkeen ole enää kovinkaan mukavaa menoa. Varsinkaan, jos olet mies.

Kamelisafari Jaisalmerissa

Aavikkoreissun piti olla Rajasthanin kierroksen kohokohta, sen sijaan siitä tuli koko häämatkan pohjanoteeraus, ja oiva esimerkki siitä, minkälaisiin vastoinkäymisiin Intian reissulla saa varautua. Mikä sitten meni pieleen?

Luksusteltta Rajasthanin aavikolla

Odotukset olivat korkealla. Näitä luksusleireiksi kutsuttuja telttakyliä löytyy Rajasthanista kymmeniä. Valitsimme Samin hiekkadyynien kupeessa sijaitsevan Prince Desert Campin (70e/yö) Rohanin tuttavan suosituksen perusteella.

Kun iltapäivällä kurvasimme telttakylään, se näytti autiolta ja hylätyltä. Ihmettelimme hetken, ollaanko tässä edes oikeassa mestassa ollenkaan. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt paeta vielä kun meillä oli mahdollisuus. Hiekka pöllysi, kun nousimme ilmastoidusta autosta autiomaan läkähdyttävään yli 40 asteen kuumuuteen. Vieressä nousivat hiekkadyynit, mutta muuten ympäristö oli kitukasvuista pusikkoa.

Luksusteltta Rajasthanin aavikolla

Telttoja kutsutaan luksusteltoiksi, koska niistä löytyy sänky ja oma kylppäri. Siihen loppuikin luksus ainakin tämän teltan kohdalla. Teltta oli kuin uuni aavikon polttavassa auringossa. Teltan vieressä oli jonkin sortin rakennustyömaa, jossa ravasi jengiä yötä päivää. Ympäristössä lojui roskia siellä täällä. Kylmä bisse olisi voinut lieventää pettymystä, mutta sekin tarjoiltiin lämpimänä.

DSC_3131 (800x533)

Parin tunnin kamelisafari auringonlaskussa hiekkadyyneillä osoittautui viiden minuutin löntystelyksi lähimmän hiekkadyynin huipulle. Kamelikuskimme Ali dumppasi meidät ja Rocket-kamelin hiekkakasalle ja häippäsi kauemmas turisemaan sussulleen kännykässään.

Jaisalmerissa kuulimme huhuja, että kamelikuskit olivat lakkoilleet monta viikkoa, ja lakko oli juuri saatu sovittua ennen meidän tänne saapumistamme. Kenties Ali vieläkin tykkäsi kyttyrää hommastaan, ja siksi meidän kyytimme loppui tänään lyhyeen. Kehtasi kuitenkin kinuta tippiä.

Kamelisafarilla Jaisalmerissa

Kamelisafarilla Jaisalmerissa

IMG_2823 (800x533)

Safarin jälkeen luvassa oli rajasthanilaista kansantanssia ja -musiikkia nuotion ympärillä. Murjottavat esiintyjät näyttivät yhtä kyllästyneiltä touhuun kuin katsojat. Kokemusta ei varmasti parantanut ötököiden oma show lyhtyjen valossa; joka puolelta syliin hyppivät koppakuoriaiset, isot heinäsirkat, sekä ötököiden houkuttelemat sammakot.

Esitystä säestivät meikäläisen kauhunkiljahdukset, ja lopulta lähdimme kävelemään kesken shown. Illallinen syötiin askeettisessa harmaassa betonihökkelissä, ja kaiken lisäksi pimeässä, kun sähköt katkesivat kesken ruokailun. En voinut myöskään olla huomaamatta, että intialaisperheille tarjoiltiin eri ruoat, meille länkkäreille tietysti laimennettuja mauttomia versioita.

Rajasthanilaista kansanmusiikkia

Rajasthanilaista kansantanssia

Aavikolla kun ollaan, sitä olisi voinut kuvitella, että lämpötila olisi pudonnut yöllä. Ei muuten tippunut ainakaan Tharin aavikolla lokakuussa. Teltta oli edelleen kuuma kuin sauna, kiuas vain puuttui. Tuuletin ei paljon lohtua tuonut jatkuvien sähkökatkojen vuoksi. Tässä vaiheessa erektiomaisen vitutuskäyrän sai loivenemaan vain tilaamalla ginipullon siinä toivossa, että sen avulla saisimme edes vähän unta palloon.

Kamelisafarilla Jaisalmerissa

Kamelisafarilla Jaisalmerissa

Vessassa käynnistä tuli kuumottavaa toimintaa, kun teltan kylppäristä tuli yöllä ötököiden valtakunta. Teltan valot houkuttelivat kaikki aavikon jättiläishyönteiset meidän seuraksi. Pöntöllä on kiva istua, kun jättiläiskuoriaisia ja heinäsirkkoja hyppelee kasvoille ja vaatteiden sisään.

Koska niissä ei vielä ollut tarpeeksi, seinältä meitä tuijotti kahdeksalla silmällään 15 sentin läpimittainen kamelihämähäkki. Ai mikä hitto on kamelihämähäkki? Jotakin skorpionin ja hämähäkin väliltä eli suoraan kauhuleffoista! Varsinaista luksustelttailua, Intian tyyliin! Happy honeymoon!

IMG_2826 (800x533)

IMG_2851 (533x800)

Jos nyt jotakin positiivista tästä kauhujen yöstä on kerrottava, niin tähtitaivas oli aavikolla upea. Älä anna meidän painajaismaisen kokemuksemme pelotella itseäsi lähtemästä Tharin aavikolle; glamping-mestoja ja kamelisafareita on Jaisalmerista tarjolla joka lähtöön, eivätkä ne kaikki voi olla yhtä paskoja kuin meidän kokemuksemme.

Hiekkaisilla, hikisillä ja väsyneillä häämatkalaisilla oli kuitenkin aamulla aika kova kiire pakata kimpsut, etsiä autokuski ja lähteä liitämään lähimpään oikeaan luksushotlaan!

15 Comments

 • UGH 😀 Hyi hele! Ei ne ötökät tai paska palvelukaan, mutta tuo kuumuus öisin on kyllä kamalinta ikinä…

  • Anna sanoo:

   Jep, ei paljon nukuttanut. Mutta ne ötökät oli kyllä silti ehkä pahempia. 🙂 Nyt meillä on kotona Melbournessakin kuuma kun on ulkona 40 asteen helteet, mutta sisällä on sentään vähän viileämpää.

 • Aaapuuua! Ei olisi meikäläisen mesta, eikä varmaan kovin monen muunkaan. Ausseissa toki tuli totuttua kaikenlaisiin lentäviin öttiäisiin, mutta ISO hämähäkin ja skorpionin sekoitus olisi kyllä jo vähän liikaa. Ei, ei ja ei. Onneksi olitte buukanneet itsenne tuonne vain yhdeksi yöksi. Huh! 😀

  • Anna sanoo:

   Joo ei ole tuollasia hirviöitä tullut vielä Ausseissa vastaan. Vaikka olisi ollut useampikin yö varattuna niin oltais kyllä lähdetty liitämään! 🙂

 • Ida sanoo:

  Ohhoh, tää ei menny ihan nappiin! Mutta kokemus kai sekin 😀 Mahtava toi Rohan turbaani päässä! ;D

  • Anna sanoo:

   Aina ei voi mennä 🙂 Rohan innostui vähän liikaa turbaaneista, väkisin kantoi ne kotiin asti… Täällähän niille on käyttöä!

 • 😀 😀 😀 On tässä pari muutakin positiivista puolta, nimittäin saitte kaikesta huolimatta upeita valokuvia, ja saitte stoorin, joka saa kuulijat nauramaan. Tälle kaikelle paskuudelle ei nimittäin voi muuta tehdä kuin nauraa. 😀

  Mutta siis etenkin tuo kamelikuskin käytös… jotenkin niiiin intialaista. Itse en ole käynyt Intiassa moneen vuoteen, mutta mies palasi sieltä juuri tänään, ja sain koko matkan lentokentältä kotiin kuunnella samanlaisia tarinoita. 😛

 • Oi Intia 😀 Juuri eilen kuuntelin, kun yksi kaveri purki tuntojaan juuri Intiasta palattuaan. Kyllä se vaan hiipii ihon alle se maa, vieläkin muistan tunteen, vaikka käynnistä on vuosikaupalla.

 • Kiia sanoo:

  Nauroin tälle vedet silmissä! Incredible Intia totta tosiaan!
  Tämä herätti niin paljon muistoja: Intia oli eka iso reissumme yhdessä aikoinaan. Mietin millä hemmetin logiikalla olemme lähteneet juuri Intiaan?? Vuosi oli 2010 ja sen jälkeen on tullut reissattua vaikka missä, mutta mikään ei ole tuntunut samalta kuin Intia.

  • Anna sanoo:

   Intia ekalla isommalla ulkomaanreissulla on varmasti ollu unohtumaton kokemus 🙂 Toisaalta muutenkaan mikään ei varmaan ikinä tuu olemaan sama kuin Intia 🙂

 • Ai niin, matkablogeissahan ei ikinä kerrota koko totuutta… 😀 Ihan loistava postaus. Vaikkakin tosi harmi, että teidän luksustelttailukokemus osoittautui kauhujen yöksi. Oispa ihan mielenkiintoista lukea, jos jollain olisi samasta mestasta päinvastaisia kokemuksia. Kai heillä jonkun verran tyytyväisiäkin asiakkaita luulisi olevan, että toiminta jatkuu! 🙂

  • Anna sanoo:

   Kiitos kommentista Saana 🙂 Jätin Tripadvisoriin arvostelun, ja siellä oli sekä samanlaisia kauhujen kokemuksia että myös hyviä arvosteluja. Silti, Jaisalmerin lähistöltä löytyy niiiin monia näitä telttakyliä, että neuvoisin sinne matkaavaa valitsemaan jonkun toisen, minkä tahansa muun 🙂

 • Solexhomes sanoo:

  Hienoja kuvia sait napsittua kyllä! Itse pelkää noita hämähäkkejä myös kuollakseni. Olisin sinuna varmaan lähtenyt koko paikasta heti sen nähtyäni. Ihana blogi sulla muutenkin 🙂

  • Anna sanoo:

   Kiitsat! 🙂 Teki mieli kyllä lähteä liitämään, mutta koska keskellä aavikkoa yöllä se olis ollut vähän vaikeaa, joten päätettii kitkutella aamuun asti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *