Puri Ganesha – Paratiisi Pohjois-Balin Pemuteranissa

Puri Ganesha villa, Pemuteran Bali

*Yhteistyössä Puri Ganeshan kanssa. Mielipiteet ovat omiamme.

go Pohjois-Balilla, vihreiden vuorten, järvien ja vesiputousten juurella meren rannalla sijaitsee paikka, minkälaista en osannut edes haaveilla Balilta löytäväni.

Nimittäin iso olkikattoinen unelmatalo suoraan rannalla valtavalla pihalla ja uima-altaalla, kaukana Balin normaalista hälinästä, kaaoksesta ja äänitorvien huudatuksesta.

Puri Ganesha, Pemuteran, Bali

Puri Ganesha, Pemuteran, Bali

Puri Ganesha villa, Pemuteran, Bali

http://blog.tapchief.com/how-to-monetize-your-facebook-page/?__s=jcs3tzmmfyprt9atizf7 Organic Reach on Facebook Dead? Read TapChief's guide to Monetizing your Facebook Page 💸 Pemuteranin pienessä kylässä http://rabisingoznuru.com/tag/havlu-kenari/ Puri Ganeshan huvilan pihalla suoraan rannalla voisi kuvitella matkustaneensa ajassa taaksepäin aikaan, jolloin Bali ei ollut vielä jokaisen turistin huulilla. Kaksi taivaallista päivää elimme täysin omassa maailmassamme, yksityisessä idyllisessä paratiisissa.

Ajomatka Jimbaranista lentokentän kupeesta koillisrannikolle kesti neljä tuntia. Matka oli joka sekunnin arvoinen ja meni nopeasti.

Kun päästiin pohjoiseen, maisemat muuttuivat riisiterasseista henkeäsalpaaviin sumuisiin vuoristo- ja järvimaisemiin. Matkalta olisi löytynyt myös useampia vesiputouksia, mutta meillä oli kiire rentoutumaan.

Pohjois-Balin järviä

Balilaista ruokaa Pohjois-Balilla

Pohjois-Balin järvimaisemia

Pohjois-Balin riisiterasseja

Puri Ganesha (puri = linna, Ganesha = hindulaisuuden elefanttijumala) koostuu vain neljästä jättimäisestä kaksikerroksisesta villasta, jokainen omalla valtavan kokoisella pihallaan ja isolla yksityisellä uima-altaallaan suoraan meren rannalla. Meidän villamme oli yhden makuuhuoneen palatsi, mutta muissa taisi olla enemmän huoneita.

Puri Ganesha villa omalla uima-altaalla, Bali

Puri Ganesha pool, Pemuteran, Bali

Puri Ganesha villa omalla uima-altaalla, Bali

Puri Ganesha villa, Bali

Oma henkilökunta huolehti säteilevä hymy naamalla, että meillä oli aina kaikki mitä tarvitsimme. Aamupalat, lounaat ja illalliset nautittiin suoraan omalla terdellä ihanalla päiväpedillä, tai ne kiikutettiin rannan päiväpedille, vaikka toki ravintolakin löytyy. Henkilökunta oli lähes näkymätön, hommat tuntuivat hoituneen aina meidän huomaamattamme.

Balilainen aamiainen

Puri Ganesha villa

Puri Ganesha on kaukana Seminyakin steriileistä betonisista tusinahuviloista. Puri Ganesha on persoonallinen ja kodikas. Paikka, jossa viihtyisi vaikka koko loppuelämän.

Perinteiseen tyyliin rakennettu huvila ei ole se modernein villa, mutta sitäkin sympaattisempi. Paikka on sisustettu rakkaudella. Ihastuimme erityisesti lukuisiin indotyylisiin päiväsänkyihin. Jättimäisen ja korkeakattoisen makuuhuoneen kruunaa komea pylvässänky.

Puri Ganesha villa, Pemuteran

Puri Ganesha villa, Pemuteran

Puri Ganesha villa, Pemuteran

Puri Ganesha villa, Pemuteran

Puri Ganesha villa, Pemuteran

Alakerrasta löytyy iso ulkoilmakylppäri, ja yläkerrasta makuuhuoneen yhteydestä pienempi, jossa pesualtaan virkaa toimitti jättikokoinen simpukka! Vaikka rakennus on paikalliseen tyyliin avoin, ötököitä ei tarvinnut pelätä.

Ihastuimme kaikkiin huvilan pieniin yksityiskohtiin, monet elefanttiteemaisia. Oli elefanttiteekannu ja -kupit, elefanttipatsaita, koristeita, elefanttinaulakot ja -leikkuulaudatkin.

Rohanin kanssa pohdimme, että jos rakentaisimme oman huvilan tai resortin joskus jonnekin paratiisisaarelle, olisi se juuri tällainen.

Puri Ganesha villa, Pemuteran

Villa, Pemuteran, Bali

Puri Ganesha, Pemuteran

Balilla voi helposti saada sen käsityksen, ettei tällaisia rauhan tyyssijoja sieltä enää löydy. Puri Ganeshan kaltainen paratiisi alkaakin olla harvinaista herkkua saarella.

Kuten mainitsin viime postauksessa, Balilla riittää möykkää. Mutta maaseudulla sijaitseva Puri Ganesha on kaukana hulinasta. Päivällä perhosia lenteli ympäri pihaa temppelipuiden eli frangipanipuiden lomassa, ja ainoa möykkä oli linnunlaulu. Illalla lyhtyjen valossa kuuntelimme sirkkojen sirinää ja gekkojen vinkuleluääniä. Nukkumaan mentiin aaltojen loisketta kuunnellen.

Emme tehneet kahtena päivänä paljon muuta kuin chillasimme, nautimme omasta altaasta, söimme ja loikoilimme päiväpedeillä.

Puri Ganesha, Pemuteran

Villa omalla uima-altaalla, Pemuteran

Pemuteran villa omalla uima-altaalla, Bali

Puri Ganesha, Pemuteran

Tekemistä olisi sitä halajavalle riittänyt. Läheltä Menjanganin saaren tuntumasta löytyy yksi Balin komeimmista vedenalaisista maailmoista, jota kannattaa ehdottomasti lähteä ihmettelemään veneretkellä snorklaten, vaikka sukellus ei kiinnostaisikaan. Länsi-Balin kansallispuistoon kuuluvan Menjanganin kirkasvetistä aluetta on sanottu Balin koskemattomimmaksi ja turmeltumattomimmaksi sukelluskohteeksi.

Siinä missä eteläinen Bali tunnetaan isoista surffiaalloistaan, pohjoinen soveltuu hyvin peruslillumiseen. Ranta villan edustalla on kivikkoinen, joten korallikengät voi olla hyvä pakata mukaan. Ihan lyhyen kävelymatkan päässä ranta muuttuu kuitenkin Pemuteranin tummahiekkaiseksi rannaksi.

Kuulimme myös, että Pemuteranissa voi päästä vapauttamaan vastasyntyneitä kilpikonnia veteen, sen enempää emme tosin asiaan perehtyneet. Aivan Puri Ganeshan vierestä löytyy myös joogastudio!

Puri Ganesha, Pemuteran

DSC_1942 (1280x830)

Pemuteranin rannalla Balilla

Puri Ganesha villa, Pemuteran

En voisi kirjoittaa Puri Ganeshasta mainitsematta ruokaa. Nälkä täällä ei tule, ja ruoka on ehdottomasti paikan kohokohtia. Puri Ganeshan omistaja, brittijuuret omaava herttainen Diana on itse asiassa tunnettu kokki, jolla on intohimo raakaruokaan. Me innostuimme sapuskoista niinkin paljon, että mukaan lähti parikin Dianan keittokirjaa. Suosittelen lämpimästi Dianan kirjaa Rawfully Good, varsinkin jos tykkäät terveellisestä ruoasta, jossa ei mausta tingitä!

Pelkkään raakaruokaan täällä ei rajoituta, vaan täällä saimme myös yhdet reissun parhaimmista balilaisista mätöistä, tuoreista laatuaineksista tehtynä.

Raakaruokaa Puri Ganeshassa

Pääsimme myös osallistumaan Dianan järjestämälle balilaiselle kokkaustunnille, jota ei kannata missata! Olemme aikanamme osallistuneet jos jonkinnäköisille kokkikursseille, ja tämä on niistä kirkkaasti paras.

Tunnilla takuulla oppii paljon, reseptien lisäksi tekniikkaa ja ravintotietoa, eikä huumoriakaan puutu. Huvittava oli tarina paikan toisesta pääkokista, joka parikymmentä vuotta sitten tuli hakemaan kokin paikkaa paikan vasta avatessa. Juuri ennen avajaisia tyyppi tunnusti, ettei oikeasti osaa tehdä ruokaa. Omistaja oli armollinen ja ryhtyi opettajaksi, ja he ovat kokkailleet yhdessä aina siitä asti.

Puri Ganeshan balilainen kokkaustunti

Diana on muuten aikamoinen monitaituri, kertoipa hän opiskelleensa suomeakin, siinä toivossa, että voisi joskus lukea Kalevalan! Parin lukukauden jälkeen hän luovutti ja tuli siihen tulokseen, että suomi on mahdoton kieli. Kerroin Dianalle, että Kalevalaa on suomalaistenkin vaikea ymmärtää…

Puri Ganesha, Pemuteran, Bali

Kannattaa ehdottomasti lähteä pimeän puolen eli eteläisen Balin rysien ulkopuolelle etsimään rauhallista, autenttisempaa Balia.

Puri Ganesha on erityinen paikka, ja ehdottomasti yksi päheimmistä paikoista, joissa olemme koskaan yöpyneet.

Tämä se vasta on luksusta jos meiltä kysytään, kaukana tusinavilloista ja ketjuhotelleista, mutta silti hulppeissa puitteissa. Tänne tullaan saletisti takaisin jonain päivänä, ja pitemmäksi aikaa. Täydellinen romanttinen pakopaikka tai häämatkakohde, tai miksei oiva kohde kaveri- tai perhematkoillekin, tilasta ei nimittäin ole puutetta! Yöt alkavat n. 480 eurosta.

Tsekkaa vielä videomme Puri Ganeshasta!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

Tags

45 Comments

 • Ida sanoo:

  Vau mikä paikka, satumainen! Mahtavaa että tollasia vielä löytyy Baliltakin. Todellakin luksusta parhaimmillaan ^^ Tuollaiseen paikkaan olisi upeaa lähteä kirjoittamaan bestselleriä… 😛

  PS. Arvaa kuka muuttaa lokakuussa Australian länsirannikolle? 😉

  • Anna sanoo:

   Eikä!? Mahtavaa! Perthiin? Haluun kuulla lisää! Länsi-Australia(kin) on ihana! 🙂

   • Ida sanoo:

    Joo!! ^^ En meinaa käsittää tätä asiaa vielä, mutta kyllä se vaan tapahtuu! ;D Ensimmäinen asuinpaikka on Bunbury, oot ehkä kuullukin paikasta? Sellanen pienempi satamakaupunki 175km Perthistä etelään. Taustatutkimuksen perusteella aivan mielettömän kaunista ja monipuolista aluetta! Au pairin hommia luvassa näin aluksi 😛

    • Anna sanoo:

     Jes! Unelmista totta, huippua! 🙂 Kyllä vain Bunbury on tuttu road tripin varrelta, sehän on kuuluisa delfiineistään. https://muuttolintu.com/2012/06/12/delfiineja-lansi-australia/ Ja on tosiaan ihanaa seutua, lähistöltä löytyy vaikka mitä! Tuut rakastumaan Australiaan <3

     • Ida sanoo:

      Tää on kyllä aivan mielettömän hienoa! En tiennyt tällaista fiilistä olevan olemassakaan 😀 Katos vaan! Harmi tosin että delfiinit eivät näyttäytyneet. Ja voi, se on varma <3 Pystynköhän lähtemään sieltä ollenkaan? ;D

     • Anna sanoo:

      Niin, varo vaan ettei käy samoin kun miulle… 😉 Jos asut Bunburyssa niin ainakin delfiineitä pääset varmaan taatusti ihastelemaan useinkin <3 Ja upeita auringonlaskuja!

 • Ompa unelmapaikka! Te kyllä aina onnistutte löytämään nuo täydelliset rauhoittumismestat, joissa saa huippua ruokaa ja puitteet on todellakin kunnossa. Ruokakurssi kuulostaa kyllä tosi hauskalta. Voi vitsi kun joskus eksyisi myös Balille, mutta meidän haaveet taitaa olla ihan toiseen suuntaan tällä pallolla.
  Pakko muuten sanoa, että tosi kivaa kun sullakin on paljon henkilökuvia blogissa! Minusta on kans kiva katsoa postauksissa että näkyy naama edes yhdessä kuvassa. Toki sellaisetkin postaukset, joissa esitellään vain kohdetta on ihan jees, mutta jotenkin matkablogia on hauskempi lukea kun ne matkaajatkin näkyvät. ^^

  • Anna sanoo:

   Tää oli kyllä kieltämättä LÖYTÖ! 🙂 Onhan tässä koko elämä aikaa, ehkä te joskus sinne vielä eksytte 🙂 Joo niin oon ajatellutkin, että on kiva nähdä kuvia myös tyypeistä blogin takana.

 • Voi vitsi mikä löytö! Vaikka aiemmin ajattelin, että yksi reissu Balille saa riittää, vaikka olikin silloin super ihanaa, niin nyt tuli kyllä fiilis, että tänne vielä haluan. Niin ihanan näköistä – myös minun näköistä luksusta. Balilaisittain tosin aika hintava paikka. Kokkauskurssi vaikuttaa myös sellaiselta, että itsekin sinne haluaisin.

  • Anna sanoo:

   Bali on pieni mutta silti siellä on niin paljon nähtävää useammalle lomalle. Kokkaustunti oli kyllä mahtava, vaikka monenlaisilla ollaan ennen käyty eri maissa, niin tämä vei kyllä voiton tähän astisista.

 • Ida sanoo:

  Työ ootte kyllä mestareita näiden ainutlaatuisten paikkojen löytämisessä! ;D Taas näyttäytyi ihan uudenlainen Bali

 • Ensinnäkään nainen. Mä en kestä sun täydellistä ulkomuotoa! Miten voi ihminen näyttää noin upealta jokaisessa otoksessa. Kuulostaa niin täydelliseltä nuo maalaismaisemat ja ruokailut omalla terassilla ilman kiireen häivää. Mun tulevaisuuden Bali-suunnitelmat muuttuivat. En mä haluakaan sinne kuumille rannoille vaan just tämmöiseen paikkaan 🙂 Aivan täydellinen kohde! Pitää näyttää Petrille tämä postaus 🙂

  • Anna sanoo:

   Hahhah kiitos Mira, en kyl valitettavasti oo täydellinen, näkisit ne kaks sataa muuta otosta mitkä ei päädy tänne blogiin.. 🙂 Mutta tää on kyllä Balia täydellisimmillään, suosittelen ehdottomasti! Samanlaista rauhaa ei monessa muussa paikassa Balilla pääse kokemaan.

 • Voi, miten upea paikka! Kyllä minäkin kiirehtisin tuonne rentoutumaan 😀 Ja siis ruokahan on juuri se, mikä voi tehdä upeasta paikasta täydellisen. Ihan mahtavan kuuloinen kokonaisuus!

 • Ihana! Tosi samantyyppinen fiilikseltään, kuin se meidän vahingossa löytämä Canang Sari Uluwatulla. Sielläkin oli oma henkilökunta ja hirmuisen kokoiset palatsit, rauhallinen tunnelma eikä mitään merkkejä kaaoksesta ja ryysiksestä. ^__^

  Videokin oli tosi kiva, voi kun itsekin joskus oppisi kuvaamaan ja editoimaan!

  • Anna sanoo:

   Hirveästi aikaa kieltämättä vie tuo kuvaaminen ja editoiminen, tai ennemminkin sen opettelu, kun ei vielä ole homma ollenkaan hanskassa. Paljon turhauttavia hetkiä koettiin tuonkin tekeleen kanssa 🙂 Saa nähdä jatketaanko, vai heitetäänkö hanskat tiskiin 🙂 Valokuvaus on kuitenkin lähempänä sydäntä.

 • Suunnitelmissa on vielä joskus käydä katsastamassa Balikin – saa sitten nähdä mihin siellä päädytään ja mitä majoituksia löydetään kun niiden etsimisen aika on. Ei tämäkään hullummalta vaikuta 🙂

 • Ansku BCN sanoo:

  Ihana! Snapissa kateellisena jo ihailinkin teidän reissufiiliksiä, näytti aika täydelliseltä lomalta!

 • Aikamoinen paikka! Näyttää jotenkin tosi rentouttavalta. Mä aina mietin tykkäisinkö tuollaisesta paikasta, kun hostelleissa yövyn normaalisti. Mutta ehkä sitä tuollaiseenkin majoitukseen tottuisi 🙂

  • Anna sanoo:

   En oo kyllä vielä itsekään täysin tottunut tällaiseen luksukseen. Varsinkin oma henkilökunta, siihen en ihan heti totu! Mutta sitten kun alkaa tottua luksukseen, niin ei ole paljon takaisin katsomista… Että onko se sitten hyvä asia vai huono? Aina kun ei ole kuitenkaan varaa tällaisissa paikoissa yöpyä. Samasta syystä pelkään sitä ekaa kertaa lentokoneen ykkösluokassa, jos se joskus tulee… Paluu turistiluokkaan ei varmaan tunnu sen jälkeen hyvältä!

 • Ohho mikä paikka! Mutta onpa kivan hintaistakin.. 😀 Todellakin tuollaisesta paikasta pystyisi nauttimaan ja rentoutumaan täysin.

  • Anna sanoo:

   Juu, ei ole kyllä joka budjettimatkaajan paikka. Mutta joskus jos etsii jotain spesiaalia, esim. häämatkalle tai on muuten varaa pistää haisemaan parin yön verran niin suosittelen ehdottomasti <3

 • Ihanan näköinen paratiisi! Niin rauhallisen näköistä, ihan jotain muuta kuin yleensä tulee Balista mieleen. Minä aina haaveilen tuollaisesta ihanasta bungalovi -tyylisissä taloissa on sitten jotain, joka houkuttelee.

  • Anna sanoo:

   Niin on, ja tämä oli ihan meidän unelmatalo. Täällä oli myös semmoinen ihana rento home away from home -fiilis, ei tuntunut miltään resortilta, mitä se ei siis olekaan <3

 • Tällainen Bali voisi minuakin kiinnostaa, vaikka muuten mielenkiinto suuntautuukin aivan muille seuduille.

 • Serkkuni on ollut vaihdossa Balilla, ja hän kehui vuolaasti paikkaa. Tosin hän kertoi myös, että osan paikoista turistit ovat jo ylikansoittaneet. Tämä havainto on ilmeisesti paikkansa pitävä. Niin ainakin päättelen siitä, että puhutte paluusta aikaan, jolloin ”Bali ei ollut vielä jokaisen turistin huulilla”.

  Hienoa nähdä, että Balilla on kuitenkin tallella vielä myös tuo paratiisipuoli. Se on juuri sitä, mitä serkkuni kehui. Kelpaisi itsellenikin loma noin kauniissa ja rauhallisessa paikassa!

  • Anna sanoo:

   Joo, on paikkansa pitävä tosiaan. Bali on suhteellisen pieni saari, ja turistimeiningiltä siellä ei voi välttyä. Silti näitä rauhallisiakin paikkoja onneksi vielä löytyy!

 • Onpa ihanan näköinen paikka! Just nyt pitkän työpäivän päätteeksi on sellainen olo, että joku pliis lähettäkää mut nyt tuonne relaamaan 😀 Normaalisti olen sen verran hintatietoinen, etten noin paljon raaski laittaa majoitukseen rahaa, mutta laatu tietysti maksaa missä päin maailmaa tahansa. Onneksi sellaisen sellaisen räkäisen halvimmista halvimman ja näiden kuitenkin todella tyyriiden paikkojen välimaastoon mahtuu todella paljon vaihtoehtoja 🙂 Kaikkiruokainen olen, sillä tässä muutaman vuoden sisällä olen löytänyt itseni nukkumasta nepalilaisesta vuoristomajasta hiiret seuranani sekä hienossa sviitissä Las Vegasissa kera kolmen kylpyhuoneen. Mutta täytyy todeta, että mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän nämä luksusvaihtoehdot houkuttelevat.

  • Anna sanoo:

   Mekin ollaan aika kaikkiruokaisia, ihan jo siitä syystä, että tarpeeksi pitkiä reissuja kun tekee niin joka yö ei mitenkään ole varaa törsätä luksukseen. Meille simppeli bambumajakin tulee aina kelpaamaan jos sijainti on kohdillaan! Silti jokaiseen reissuun mahdutetaan kuitenkin vähintään yksi parempi paikka hemmotteluun ja täydelliseen rentoutumiseen. Näissä on vaan se vika, ettei sieltä tahdo poistua ja lähteä tutustumaan ympäristöön 🙂

 • Veera Bianca sanoo:

  Apua mun on päästävä ensi vuoden aikana Balille, muuten ehkä vaan hajoan <3 Niin ihanan näköisiä nää kuvat teidän reissulta! Oot myös ihan päräyttävän kaunis!

  Seminyakista olen kuullut paljon hyvää, siellä on ilmeisesti melko paljon expatteja, eli voisi olla sopiva kohde noin diginomadius mielessä?

  • Anna sanoo:

   Kiitos ihana <3 Sanoisin, että Canggu Seminyakin vieressä saattaa olla vielä parempi. Vähän rauhallisempaa aluetta ainakin toistaseks kuin Seminyak. Mutta en oo niin paljon tuolla päin pyörinyt että osaisin tarkemmin sanoa... Käy ihmeessä tsekkaamassa! Diginomadeja siellä riittää...

 • Just sellaista Balia, minkä haluaisin vielä kokea. 🙂 Ja ihanan oloinen paikka. Tosin aivan hirvittävän kallis siihen nähden, mitä mä olisin Balilla luksestastakaan valmis maksamaan. 😀

  • Anna sanoo:

   Suosittelen, ihanan rauhallista aluetta verrattuna moniin muihin. Tää on hintava kieltämättä, mutta täydellinen vaikka parin päivän hemmotteluun tai just esim. häämatkaan <3

 • Nyt on siis aivan kertakaikkisen mielettömät kuvat! Voisin näiden perusteella ottaa lennon vaikka heti. En kestä! <3

  Bali on oma kestosuosikki, ihan siis kokonaisvaltaisesti aina turistitohinoista hiljaisemmalle landelle. Mun on päääääästävä tonne taas! Kiitos Anna tästä postauksesta. 🙂 Ihan mielettömän näköistä ja tyylikkäästi tehty yhteistyö!

 • Tuo paikka edustaa täydellisyyttä kaikin tavoin, ihana! Olenkin etsinyt Balilta parhaita snorklailupaikkoja, moni ranta kun on siihen turhan aallokkoinen. Seminyak ei ole suosikkini hengailupaikkani, turhan vilkasta ja kaupallista. Tuonne paratiisibungalow-maailmaan voisi paeta sitä hälyä ja väkijoukkoja. Haluan tuonne, ehkä heti!

  • Anna sanoo:

   Suosittelen lämpimästi <3 Jep, enemmän sieltä taitaa löytyä surffirantoja kuin snorklailumestoja, mutta kyllä siellä silti monessa paikassa snorklaamaankin pääsee! Tuon Menjanganin alueen pitäisi olla niitä parhaimpia. Vähän harmittaa kun ei ehditty käydä tsekkaamassa!

 • Vähän tuli kateuden kyynel silmään – kyllä olisi tuollaiselle hemmottelulle nyt tarvetta täälläkin 🙂

  Ihana paikka – kiitos vinkistä!

 • Anna sanoo:

  Tällaiset postaukset ovat lukijan aliarvioimista. Yhteistyössä tehty hotelliesittely, pelkkää kiiltävää pintaa ja oman elämän täydellisyyttä. Missä on oikea elämä?

  • Anna sanoo:

   Hei Anna, valitsen yhteistyöni hyvin tarkkaan ja tehnyt niitä siksi hyvin vähän. Valitsen yhteistyöhön vain sellaisia kohteita, joista jo etukäteen uskon pitäväni, ja joissa muutenkin yöpyisin. Jos tutustuisit blogiini tarkemmin huomaisit, että olen esitellyt myös sitä ”oikeaa elämää” esimerkiksi jutuissa matkaelämän kääntöpuolista ja somen petollisuudesta. (Vaikka suurin osa lukijoista ymmärtää ilmankin, että kyseessä on matkablogi ja elämään mahtuu muutakin matkojen ulkopuolella. Jos viittaat haluavasi lukea arjesta, lue jotain muuta kuin matkablogia.) Huomaisit myös, että minulle on tärkeää esitellä kohteista todellisuus eikä pelkät positiiviset asiat. Meillä oli täällä kyseisessä paikassa täysin rehellisesti aivan ihana loma, enkä nyt ala päästäni väkisin keksimään jotain valittamisen aihetta jos sellaista ei kerran löydy. Seuraan matkablogeja paljon ja mielestäni valtaosa antaa hyvin rehellisen kuvan kohteista, oli yhteistyö tai ei. Epäeettisiin yhteistöihin törmää mielestäni enemmän esim. lifestyleblogeissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *