Syksyn värejä ja viininmaistelua päiväretkellä Melbournesta

Syksyn varit Melbournessa

Siinä missä Suomessa kesä alkaa kolkutella ovelle, täällä Melbournessa puut pudottavat lehtiään. Villasukillekin on ollut jo tarvetta. Aurinkoisena sunnuntaiaamuna lähdimme viettämään päivää see Macedon Rangesin ja purchase Lyrica Daylesfordin alueelle, joka tunnetaan erityisesti viinitiloista ja herkullisesta ruoasta, click Hepburn Springsin luonnonlähteistä ja kylpylöistä sekä kauniista luonnosta. Alue on suosittu kohde viikonloppuretkelle Melbournesta, ja tänne ajaa keskustasta vain 45 minuuttia.

Macedon Ranges on yksi parhaimpia paikkoja ihailla syksyn värejä Melbournessa. Täällä suurin osa puista ei edes vaihda väriä, joten väriloistoa varten täytyy tietää, minne menee.

Bussikaupalla ihmisiä, erityisesti aasialaisia turisteja oli saapunut ihailemaan syksyn ihmettä ja tekemään omia valokuvaussessioitaan räiskyvissä väreissä. Porukkaa oli sen verran, että puiden reunustama Honour Avenue oli suljettu liikenteeltä. Ihmiset olivat niin haltioissaan värikkäistä puista, etteivät edes huomanneet viereisellä pellolla pomppivaa kengurulaumaa.

Macedon Ranges

Hieman olimme myöhässä matkassa, sillä monet puista olivat jo pudottaneet lehtensä.

Lähellä sijaitseva kuvauksellinen Tieve Tiaran puutarha on mahtava paikka piknikille. Perhosia lenteli ympärillä, hanhia uiskenteli lammella ja linnut lauloivat. Koko paikka on kuin suoraan maalauksesta.

Lounaalle pysähdyimme viime vuonna avatussa Mount Macedon Wineryssa, joka tarjoilee pizzaa ja maistelulautasia. Ennen lounasta tietysti maisteltiin viinejä. Suosikiksi jäi kuiva skumppa.

Mount Macedon Winery

Kävelimme ohi kauniin, lehvien peittämän kirkon, jossa oli hääkuvaukset käynnissä.

Tällä kertaa jätimme Macedon Rangesin reissun päiväretkeen, mutta alue ansaitsee ehdottomasti kokonaisen viikonlopun tai kauemminkin. Tsekkaa vesiputouksia, vieraile viinitiloilla ja kiipeä upean Hanging Rockin huipulle kuten me pari vuotta sitten (näistä lisää tässä vanhemmassa postauksessa).

Pari vuotta sitten olimme täällä myös vuosipäivän vietossa. Yövyimme upealla poreammeella varustetussa Kudos Villassa, täydet pisteet! Ilmojen viiletessä ei ole mitään parempaa tapaa viettää romanttista merkkipäivää kuin takkatulen ääressä ja kuumassa porealtaassa.

Juhlan kunniaksi törsäsimme myös upeaan seitsemän syksyisen ruokalajin lounaaseen mainetta niittäneessä Lake Housessa.

Syksy on parasta aikaa tutustua Macedon Rangesin ja Daylesfordin alueeseen!

Lue myös: Reissuja Melbournesta: Viikonloppuloma Daylesfordissa


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

10 Comments

 • Ansku BCN sanoo:

  Voi miten kauniin syksyisiä kuvia! Ihan hassua katsoa näitä, kun täällä on kevät kauneimmillaan 🙂

 • En. Kestä. Aivan mielettömän ihanan näköinen paikka. Sinulta saa tällaisia sisäpiirin vinkkejä. Ei sillä, että olisin matkaoppaita Australiasta lukenutkaan. Kaikki, mitä kerroit siellä olevan, kuulostaa niiiin mun paikalta. En ole rantaelämästä niinkään kiinnostunut, vaikka toki on rannoillakin puolensa. Täällä voisi kyllä viettää ihan täydellisen viikonlopun, miksei pidempäänkin.

 • Onpa upeita syksyn värejä! Tämä postaus toi taas esiin ihan uudenlaisen Australian, sillä ruskan väreissä hehkuvat puut ovat jotain ihan muuta kuin mitä maasta yleensä tuodaan esiin. Vaikuttaa tosiaan mainiolta retkikohteelta Melbournesta. Näitä lukiessa myös tajuaa, että kun joskus Australiaan vaikka 2-3 viikoksi tulee, niin miten vähän siinä ehtii kaikesta näkemään.

  Kuva viinitynnyristä juustoineen ja leikkeleineen on muuten ihan käsittämättömän houkutteleva 🙂

 • Miten ihanat syksyn värit! Tässähän alkaa ihan odotella syksyä, vaikka juuri pääsimme lumisateista eroon ja kesää kovasti toivotaan. Minua itse asiassa nauratti, kun olit postauksen Facebook-jakoon kirjoittanut, että Suomessa alkaa kesä kolkutella ovelle… siinä vaiheessa Helsingissäkin oli tainnut sataa viikon putkeen joka päivä lunta 😀 Mutta kaipa se sieltä pian tulee se kesä vaikka väkisin. Hassua muuten, jotenkin hätkähdytti tuo kengurulauman mainitseminen, en jotenkin osaa kuvitella niitä siellä ruskan keskellä, sillä kengurukuvat Australiasta ovat aina niin kovin kesäisiä 🙂

 • Menisin syksyllä tonne kiljuen heti! Pakko todeta, että mun mielestä sun blogissa on Suomen kauneimmat matkablogien kuvat PISTE 😍

 • Olipa visuaalisesti ihana postaus, ja myös tunnelmaltaan! Tuntuu ihan vieraalta ajatella syksyä, kun täällä on kevät juuri alkamaisillaan. Tuli melkein syksyn kaipuu tässä näitä kuvia katsellessa! Tää olis just sellainen paikka jossa haluaisin käydä. <3

 • Mmmmitä! Tuollainen paikka Melbournen naapurissa, eikä meillä ollut siitä mitään tietoa! Pieleen meni koko reissu 😀

  Aivan mielettömän kauniita kuvia, hyvin oot onnistunu tuomaan esiin paikan tunnelman. Siihen päälle vielä viinitilat ja herkkuruuat, voi veljet! Haluun tuonne justnytheti.

 • Stacy sanoo:

  Ehdottoman upeaa ja maalauksellista! Ei ole mikään ihme, että Aasiaa myöten tullaan tuota ihailemaan!

 • Apua miten UPEAN näköistä! Jälleen toisetelen itseäni: aivan kuin jostain satukirjasta! Haluan kyllä joskus reissata Australiaan ja kahmia mahdollisimman paljon sun kohdesuosituksista läpi. En kestä miten kaunis tämä maa on <3

 • Aivan mielettömän ihania kuvia! Jotenkin tuntuu niin kummalle, että siellä on jo noin syksyn värejä kun täällä Kaliforniassa ja Suomessakin on kesä aluillaan. Upeat syksyn puut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *