Luonnon rauhassa Melbournen Dandenongsin vuoristossa

Päiväretkiä Melbournesta, Dandenongs

Ikävöin Suomessa asumisesta paljon luonnon läheisyyttä. Vaikka joka päivä oli helppo painua metsään lenkkeilemään. Näin Melbournen suurkaupungin keskustassa asuessa lähin luontokohde on tunnin matkan päässä. Puistoja toki riittää, mutta ei se ole sama asia.

Suosittu kohde päiväretkelle Melbournesta on läheinen http://kranidiotis.gr/wp-content/plugins/flickr-justified-gallery/css/flickrJustifiedGalleryWPPlugin.css?ver=v3.6 Dandenong Rangesin vuoristo. Kovin korkea se ei ole, korkein nyppylä yltää vaivaisen 663 metrin korkeuteen. Myös Dandenongsin vuoristoon ajelee Melbournen keskustasta sen tunnin verran.

Viime perjantaina kävimme täällä päiväretkellä pitkästä aikaa vetämässä keuhkot täyteen raikasta ilmaa. Tässä kuvasadon parhaimmistoa useammalta Dandenongsin reissuita.

Tänne tullaan paitsi luonnon rauhan, myös hikitreenin perässä. Dandenongsin http://dreamingoutloud.nl/music-monday-14-4-2-3-5-7-2-2-3-2-7-6-2-2-3-3-2-2-2-2-4-3-2-3-2-2-2-2-3-5-9-4-2-2-2-2-3-2-2-2-3-2-4/ 1000 Steps eli tuhat porrasta on fitnessintoilijoiden suursuosiossa. Arkipäivänäkin porukkaa riittää.

Hiki tuli, mutta upeiden puusaniaisten varjossa kiivetessä sitä ei edes huomannut.

1000 Steps, Dandenongs

Dandenong Ranges, Melbourne

Pusikossa rapisteli vallabi, ja pysähdyimme sitä innolla snäppäämään ja kuvaamaan.

”What can you see?” Vastaantuleva aussileidi kysyi.

”A wallaby!”

”Oh. Cute”, nainen sanoi, ja jatkoi matkaa edes vilkaisematta puskaan. Ausseille kengurut ovat arkipäivää.

Huipun saavuttaminen on antikliimaksi, sillä minkäännäköisiä näkymiä täältä ei saa.

Maisemia varten kannattaa ajaa go Sky High -näköalapaikalle Mt Dandenongin huipulle. Täältä löytyy myös ravintola. Maisemat avautuvat yli Melbournen kaupungin aina kauas horisonttiin saakka.

Läheltä löytyy satumainen kuningaseukalyptusten metsä. Nämä eukalyptuspuut ovat lexapro 20 mgs maailman toiseksi korkeimpia puita, ne voivat olla jopa 100 metriä korkeita ja 400-500 vuotta vanhoja. Läheltä löytyy myös vesiputouksia.

Dandenongs, Melbourne

Dandenongs, Melbourne

Metsää asuttavat paitsi vompatit ja kengurut, myös lyyralinnut, ja yhden bongasimmekin kipittämässä polun poikki. Lyyralinnut ovat ihmeellisiä lintuja, ne nimittäin matkivat mitä tahansa ääniä, kuten muita lintuja, kännykän soittoääntä tai vaikka moottorisahaa. Pusikossa naukuva kissa saattaa hyvinkin siis olla lintu! Luulin muuten pitkään, että lyre bird on liar bird, ymmärrettävistä syistä!

Tsekkaa tästä videosta, kun lyyralintu matkii muun muassa auton varashälytintä ja kameran suljinääntä.

Dandenongs, Melbourne

Läheinen Alfred Nicholas Gardens on kuvauksellinen paikka. Täällä syksyn väriloisto ei ollut vielä ihan parhaimmillaan, mutta kaunis paikka silti, olisi pitänyt tuoda piknik-vehkeet mukana!

Tunnelma täällä on niin seesteinen, että tuntuu, että puhuakin pitäisi kuiskaten.

Jos viivyt Melbournessa kauemmin, päiväretki Dandenongsin vuoristoon kannattaa. Alueelta löytyy viehättäviä majoituspaikkoja, joten viivy ihmeessä kauemmin! Kahville, lounaalle tai vaikka high tealle loistava paikka on Piggery Cafe.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

17 Comments

 • Suunnaton sanoo:

  Vau, upeita maisemia ja upeita kuvia! Etenkin saniaismetsä vaikuttaa satumaiselta, eläimistä puhumattakaan. Sulla on niin kivoja kohdevinkkejä, että nämä täytyy etsiä käsiinsä, jos joskus Australiaan tulee lähdettyä.

  • Anna sanoo:

   Kiitos! Victoriasta löytyy kyllä vielä upeampiakin paikkoja, mutta täällä kandee piipahtaa, jos on Melbournen alueella pitempään.

 • Vau, osa noista metsäkuvista, joissa olet tuossa valkoisessa mekossa, on ihan kuin jostain fantasiaelokuvasta. Näyttää muutenkin sellaiselta paikalta, jossa olisi mukava käydä.

  Täytyy yrittää muistaa sekin, että tuolla ei kannata kiiruhtaa huipulle vaan nauttia matkasta 🙂

 • Onpas kivan näköinen paikka, kunnon satumetsä! Varmasti käymisen arvoinen. Jos joskus eksyn Melbourneen (en usko sen tapahtuvan ihan lähiaikoina), käyn ehdottomasti myös tuolla. 🙂

  • Anna sanoo:

   Melbournen läheltä löytyy kyllä paljon upeampiakin paikkoja, mutta siinä vaiheessa kun ne on nähty niin täälläkin kannattaa piipahtaa!

 • Ihan mielettömiä kuvia! Mulle maailmalla juuri luonto on usein se asia, mitä alan ensimmäisenä kaivata, joten tällaiset postaukset ovat aina mieleen! Nuo valtavat puut ja upeat värit veivät kyllä sydämen, jotenkin ei yhtään sellaisia maisemia, kun mielikuvissani kuvittelen Australian olevan.

 • Viherjuuria sanoo:

  Mahtavan näköistä, kuin satumaisema. Suomalaiselle niin eksoottisen näköistä metsää. Mä karkaisin tuonne varmaan Melbournesta yhtenään, jos asuisin niillä kulmilla 🙂

 • Sandra sanoo:

  Ihanan näköinen tuo Alfred Nicholas Garden. En ole tuosta kuullutkaan. Sinne pitää varmaan autolla mennä?

  Oon monta kertaa käynyt tekemässä tuon 1000 stepsin. Ekalla kerralla tuntui, että kuolen, mutta nyt vikalla kerralla ei niin montaa viikkoa sitten ne jopa loppui vähän kesken. Mutta hei nainen! Miten joku menee tuonne tollaisissa ihanissa tunnelmavaatteissa. Itse kun on aina sellainen hikinen, puuskuttava ja kulahtaneissa treenivaatteissa oleva 😀

  • Anna sanoo:

   Autolla varmasti paras joo. Miulla taas kävi vähän toisin päin, ennen ei ole tuntunut rappuset missään mutta nyt kyllä hengästyin ihan kunnolla. Kunto vähän rapistunut! Heheh itekin olin rappusilla kyllä ihan kulahtaneissa treenivaatteissa, toisella kertaa sit vähän panostin 😉

 • Voi, mikä satumaa. Ja mitä keijukuvia sinusta valkoisessa mekossa!

 • En kestä kuinka upeissa maisemissa eleletkään siellä 😀 Täydellistä! Aika hurjalta kuullostaa että jollekin kengurut on arkipäivää 😀 Mä tuun sinne! 😀

 • Onpa kaunista ja joku ihana keiju eksynyt myös kuviin 🙂 Ihmettelen vaan miten jollekin kengurut voivat olla arkipäivää vai onko se sama kun meille jäniksen näkeminen..

 • Upeita metsäkuvia, ihan kuin tekisitten jotain lehtijuttua tai asustekuvauksia 🙂 Kivan näköistä kaiken kaikkiaa ja luonnon rauha kruunaa kaiken!

 • Hiano paikka kyllä! Myö käytiin tuolla myös, mutta tylsästi autoiltiin näköalapaikalle. Kaiken lisäksi oli kovin pilvistä, eli ei valitettavasti nähty Melbournesta kuin pilkahduksia pilvien lomasta. Samaisella reissulla käytiin muutamat viinitilat kiertämässä Yarra Valleyssa, eli kokonaisuudessaan oikein mukava setti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *