Angkor What? – Vinkit Angkor Watiin

Angkor Wat vinkit

http://dimondchiro.com/style_category/valentines-day-style/ Siem Reapin http://douglasat201.org/wp-login.php?redirect_to=http://douglasat201.org/construction-update-new-atrium-skylight-and-roof-2/ Angkor Watin ja Angkorin valtavan temppelialueen täytyy olla jokaisen Kambodzan matkaajan listan kärjessä. Mitä opin omasta visiitistä Angkor Watiin, mitä tekisin toisin? Tässä valittuja käytännön vinkkejä muille Angkor Watiin suuntaaville.

Angkor Wat vinkit, Angkor wat kokemuksia

Kuinka paljon tarvitsen aikaa, mistä ostan liput?

Angkorin arkeologiseen puistoon myydään yhden ($37), kolmen ($62) tai seitsemän päivän ($72) passeja. Yksi päivä on liian vähän, trust me. Angkor Wat yhdessä päivässä on mahdollista, mutta eri asia on, onko se järkevää. Niin kuin edellisessä postauksessa jo mainitsin, temppelikompleksi on valtava.

Lipunmyyntitoimisto on auki aamuviidestä iltapäiväviiteen. Jos haet lipun viiden aikoihin iltapäivällä, voit mennä katsomaan temppelille auringonlaskua ilman, että se lasketaan lipun päiviin.

Huomaa, että useamman päivän passeja ei tarvitse käyttää peräkkäisinä päivinä. Esimerkiksi kolmen päivän lipun käyttämiseen aikaa on viikko. Älä hävitä lippua!

Varaa aikaa. Temppeleiden koluaminen on uuvuttavaa puuhaa. Tee kuten minä ja vieraile vain parissa temppelissä per päivä, tai vaihtoehtoisesti pidä välipäiviä ja varaa aikaa myös rentoutumiseen. Siem Reapillä on muutakin tarjottavaa kuin temppelit (siitä lisää myöhemmin)!

Angkor Wat vinkit

Angkor Wat vinkit, Angkor Wat kokemuksia

Tuktuk, pyörä vai auto?

En voinut uskoa silmiäni, kun näin hikiin hukkuvien turistien pyöräilevän temppelistä toiselle. Tukahduttavan kuumuuden vuoksi soija lensi ainakin näin touko-kesäkuussa ihan tarpeeksi jo pelkästään pitkin temppeleitä kulkiessa.

Tuktuk osoittautui mielestäni mainioksi vaihtoehdoksi. Hinnat päiväretkelle alkavat 15 dollarista. Retkistä kauempana sijaitseville temppeleille saa pulittaa enemmän.

Kierroksia saa varattua mistä tahansa, kadulta tai vaikka omasta majoituspaikasta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kuski osaa puhua hyvin englantia.

Varmista, missä kuski odottaa, ja kiinnitä huomiota tuktukin erityispiirteisiin ja kuskin vaatteisiin. Temppeliltä palatessa, satojen tuktukien joukosta sitä omaa voi nimittäin olla vaikea löytää.

Angkor Wat vinkit

Mihin aikaan?

Koska oli sadekausi, ja kuulin monilta auringonnousun Angkor Watilla olevan pilvipeitteen takia pettymys, valitsin itse pitkät yöunet. Toivon, että tulevaisuudessa tarjoutuu uusi mahdollisuus kokea auringonnousu Angkor Watilla, onhan se sen verran ikoninen kokemus. Valmistaudu kuitenkin päätä huimaavaan ihmistungokseen ja viimeistään puoli viiden herätykseen.

Angkor Wat auringonnousu

Unohda valmiit reitit. Iske temppeleille silloin, kun ne ovat hiljaisimmillaan. Jos haluat välttää suurimmat väkijoukot, tutustu temppeleihin heti aamulla, auringonnousun aikaan tai heti sen jälkeen, tai vaihtoehtoisesti rohkeasti keskipäivän kuumuudessa niin kuin minä. Esimerkiksi get link Ta Phrom on sen verran viidakon peitossa, ettei auringon porotus juuri häirinnyt.

Ilmeisesti monet turistibussit lähtevät takaisin Siem Reapiin aamupalalle Angkor Watin auringonnousun jälkeen, joten siihen aikaan voi olla hiljaisempaa. Jos saavut temppelille, ja sen edusta on täynnä turistibusseja, jatka matkaa ja palaa takaisin parempana ajankohtana.

Pukeutuminen

Pukeudu säädyllisesti. Temppelit ovat kambodzalaisille pyhiä ja tärkeitä paikkoja. Polvet ja olkapäät tulee olla peitetty. Ja huomaa, että olkapäiden peittämiseen huivi ei riitä, ainakaan jos mielit kiivetä ylös Angkor Watin torneihin.

Muista mukavat jalkineet. Ettei käy niin kuin meikäläiselle, jolla oli koko loppumatkan ajan tulehtunut rakko varpaassa…

Vinkit Angkor Wat

Kannattaako opas?

Itse otin oppaan ainoastaan Angkor Watiin, koska tykkään kierrellä paikkoja omaan tahtiin, enkä jaksa kuunnella liikaa historiatulvaa. Mutta jälkeenpäin toivoin, että opas olisi ollut mukana myös ainakin nexium 80 mg a day Angkor Thomissa ja Ta Phromissa. Oppailta voi myös irrota hyviä kuvausvinkkejä!

Suosituimpien temppeleiden edestä on helppo napata opas mukaan. Maksoin tunnin opastetusta kierroksesta Angkor Watissa $17. Oppaasta koko päivälle saa pulittaa $20-30.

Angkor Wat vinkit

Muuta huomioitavaa

 • Yritä tutustua historiaan jo hiukan etukäteen. Näin saat matkasta enemmän irti.
 • Vaikka itse jotenkin onnistuinkin niiltä välttymään, kannattaa varautua henkisesti sinnikkäisiin kaupustelijoihin ja ryysikseen.
 • Suosituimmille temppeleille ajaa Siem Reapistä tuktukilla noin vartin.
 • Jossain vaiheessa saattaa tulla nälkä. Tuktuk -kuskia kannattaa pyytää vinkkaamaan halpa ravintola, sillä monissa ravintoloissa temppeleiden tuntumassa hinnat ovat kambodzalaisittain pilvissä.

 • Valmistaudu tukahduttavaan kuumuuteen. Olen ollut tropiikissa sadekauden aikaan ennenkin, mutta tällaista läkähdyttävää kuumuutta en ollut kokenut missään koskaan ennen. Ota mukaan vettä, aurinkolasit ja hattu, ja sadekauden aikaan sateenvarjo.
 • Ethän häiriköi kamerasi kanssa munkkeja, jotka ovat Angkorissa pyhiinvaelluksella. Niin houkuttelevilta kuin valokuvaajan silmissä oranssit kaavut näyttävätkin temppeleitä vasten, voin vain kuvitella, kuinka paljon ahdistelua he joutuvat turistien osalta kokemaan. Kysy kuviin ainakin lupa.
 • Toivottavasti sanomattakin selvää, mutta kunnioita paikan pyhyyttä ja käyttäydy sen mukaisesti. Vaikka pääsyä on hieman rajoitettu, olin yllättynyt kuinka vapaasti temppeleillä edelleen saa kulkea. Yritetään säilyttää paikka hyvässä kunnossa myös jälkipolville, joten älä kiipeä tai lääpi raunioita.
 • En itse ostaisi mitään lapsikaupustelijoilta, sillä se vain rohkaisee enemmän lapsia töihin. Parempi tapa auttaa on lahjoituksilla järjestöille.
 • Elefanttikyytejä en onneksi edes nähnyt, mutta eettisistä syistä ethän kiipeä elefantin kyytiin vaikka sellaisia näkisit.
 • Älä unohda katsoa ylös! Turistien suosiosta huolimatta Angkor Wat on vielä koti myös apinoille.

Mitä temppeleitä Angkorissa kannattaa Angkor Watin lisäksi nähdä? Tsekkaa edellinen postaus! Ensi kerralla tunnelmia Siem Reapistä.

Kaikki vinkit ja kokemukset Kambodzaan löydät täältä.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

12 Comments

 • Jasmin sanoo:

  Apua miten paljon noiden lippujen hinnat on nousseet parissa vuodessa! Mä kävin kolmisen vuotta sitten temppeleillä ja hintaa kolmen päivän lipulle tuli silloin noin 40$ 😀 Toivottavasti suurin osa käytetään temppelien ylläpitokustannuksiin.

  • Anna sanoo:

   Jooh näin oon kans ymmärtänyt että hinnat noussut aika kivasti! Tästä olikin puhetta jonkun kanssa, kuulemma korruptioon tässäkin asiassa uppoaa kivat summat, mutta toivottavasti jotain jää ylläpitoonkin, koska tuntuu että sitä ylläpitoa kyllä kaivattaisiin vähän enemmänkin…

 • Hyviä vinkkejä laitetaan talteen! 😀 Oliko tuo pukeutuminen polvien peittämisen osalta miehillä sama kuin naisilla? Nykyään kaikissa shortseissa polvet näkyvät niin mietin että onko se ihan ei, ei, ei 😀😀 itse olen matkaillessa törmännyt siihen että miehenä pukeutuminen temppeliin mennessä on ollut vapaampaa kuin naisilla.

  • Anna sanoo:

   Hyvä kysymys! Uskon, että sillä shortsikiellolla tarkoitetaan sellasia ihan lyhyitä shortseja, toisaalta, voi olla ettei Angkor Watin torneihin pääse kiipeämään, jos ne polvet ei ole peitetty. En ole ihan varma. Tuon oon huomannut itsekin, että miehillä pukeutumissäännöt on usein vapaampia.

 • Tosi paljon samoja huomioita kuin minulla. Olen vierallut tuolla kahdesti ja lähtisin koska tahansa uudestaan, vaikkakin paikka on nykyisin paljon turistisoituneempi.

  Vuonna 2002 kun vierailin Angkor Watissa sai korkeimpaan keskustorniin kiivetä katsomaan auringonlaskua. Silloin meno oli täysin villiä. Paikka täyttyi hyvissä ajoin ja parhaimpia paikkoja haettiin aukoista, joissa ei silloin ollut mitään putoamissuojia. Auringon laskettua ihmiset taiteilivat alas tornista pimeässä.

  http://www.tamamatka.fi/angkor-wat-tama-sinun-tulee-nahda-kerran-elamassasi/

  • Anna sanoo:

   Kuulostaa aika hurjalta! Hyvä, että sentään jotenkin hommaa on nykyään rajoitettu. Vielä haluan lähteä takaisin auringonnousua varten.

 • Olipa hyvät vinkit! Kiitos näistä. Niin haaveilen pääseväni tuonne. Vielä se päivä koittaa.

 • Tosi hyvät vinkit ja huiman näköistä, mutta enpä arvannutkaan, miten suosittu paikka tämä on auringonnousun ihailuun. Mutta jos se on silloin ihan tupaten tynnä turisteja, niin en tiedä ahdistuisinko. MInäkin jätän useimmiten oppaan ottamatta, koska en jaksa millään keskittyä puhetulvaan vaan haluan kuvailla rauhassa, mutta ehkäpä se joskus olisi fiksua niin kohteesta voisi saada vielä enmmän irti.

  • Anna sanoo:

   Täällä, etenkin näillä suosituimmilla temppeleillä omasta mielestä opas tosiaan kannattaa. Ja sen voi ottaa vaikka vaan tunniksi. Ja onneksi täälläkin oikealla ajoituksella temppeleistä voi nauttia kaikessa rauhassa, tosin auringonnousussa Angkor Watilla ihmislaumalta ei voi välttyä 🙂

 • Ihan mieletön paikka! Tässä oli kyllä hyvät vinkit temppeleillä käyntiin. Toivottavasti lähivuosina pääsen itsekin paikan päälle ja saan neuvot käyttöön. Olet kyllä onnistunut ottamaan hienoja fotoja ilman turistilaumoja, näyttää ihan siltä kuin siellä ei olisi ollut muita 🙂

  • Anna sanoo:

   Onnistuin kyllä ajoittamaan omat temppelivierailut niin, että monessa paikassa olin ihan itsekseni! Mikä oli aika huikea kokemus, etenkin Ta Phromissa ja Bayonissa. Toisaalta joskus se oli vähän tylsää, kun ympärillä ei ollut ketään, jota olisin voinut pyytää ottamaan kuvan! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *