Siem Reap – Muutakin kuin temppeleitä

Kambodzan buy provigil drug Siem Reap on muutakin kuin temppeleitä. Jäi harmittamaan, että vietimme kaupungissa vain kolme päivää, sillä se upposi pitkälti temppeleiden tutkimiseen ja sen jälkeisen kylmän Angkor -bissen imeskelyyn altaan äärellä.

Siem Reap kokemuksia

prezzo Seroquel Tonle Sap -järven tuntumassa sijaitseva Siem Reap osoittautui ihan viehättäväksi paikaksi, ainakin jos esimerkiksi pääkaupunkiin Phnom Penhiin vertaa.

Siem Reap kokemuksia

Turistimäärien räjähdettyä kaupunki kehittyy hurjaa vauhtia. Siem Reap nimettiin hiljattain yhdeksi maailman kymmenestä paikasta, jotka ovat muuttuneet eniten turismin myötä viimeisen 10 vuoden aikana. Nykyään on vaikea kuvitella, että Siem Reapin Pub Street nimettiin aikoinaan kylän ainoan pubin mukaan! Nykyäänhän se on vieri vieressä pubeja ja ravintoloita.

Pub Street Siem Reap

Koska kalja irtoaa 70 sentillä eivätkä drinksujenkaan hinnat päätä huimaa, kävimme Angkor What -baarissa yksillä ihmettelemässä Pub Streetin kuhinaa. Takaisin hotellille suhautettiin tietenkin tyylillä, paikallisella batmobiililla.

Vastapäisessä Temple Barissa pääsee nauttimaan joka ilta perinteisistä apsara-tanssiesityksestä. Khmer Rougen hirmuvallan aikaan apsara -tanssi katosi Kambodzasta lähes kokonaan, mutta sen jälkeen perinne on herätetty taas henkiin. Tanssille tyypillistä ovat koristeelliset asut ja elegantti liikehdintä.

Esitys on ilmainen, mutta on tietysti suotavaa tilata vähintään juotavaa. Ruokakin oli ihan mukiinmenevää, vaikka ei varmasti Kambodzan parasta antia ollutkaan.

Apsara Siem Reap

Apsara esitys, Siem Reap

Siem Reapin lukuisilla Night marketeilla innostuin sen verran, että harmitti, että olin saapunut maahan niin täyden rinkan kanssa. Uhmasin silti rinkan tilavuutta shoppailemalla vaatteita ja söpöt kookoksesta tehdyt kulhot.

Night Market Siem Reap

Välillä voi pysähtyä maistelemaan jätskiä, tai jos rohkeutta riittää, paistettuja torakoita, käärmeitä tai skorpioneja. Suosittelen tosin sitä ennen keräämään rohkeutta vaikka mobiilissa drinkkibaarissa.

Suosittelen varaamaan kokonaisia päiviä myös kaupungin muihin nähtävyyksiin, sillä tekemistä Siem Reapissä kyllä riittää myös temppeleiden tuolla puolen. On kelluvaa kylää, ristelyä, loistavia ravintoloita ja kokkikursseja, tanssiesityksiä, kambodzalaista sirkusta…

Siem Reap on myös yksi Kaakkois-Aasian nousevia joogakohteita. Skippaa joskus Bali ja tule Kambodzaan joogaamaan, jos minulta kysytään!

amok Kambodza

Älä missaa kambodzalaista perinneruokaa fish amokia, banaaninlehdessä kypsytettyä kalaa!

Kuumuus Siem Reapissä oli läkähdyttävä, joten ykkösvinkkini Siem Reapiin kuuluukin: Varaa altaalla varustettu majoitus! Tässä pari hyväksi todistettua vaihtoehtoa.

Residence Indochine D’Angkor (alk. 24e/yö) sijaitsee lyhyen tuktuk -matkan päässä pelipaikoilta. Henkilökunnan vastaanotto oli valloittava, ja nimikin oli kirjailtu rehuilla huoneen pylvässängylle. Altaan päiväpedeillä kelpasi imeskellä Angkor Wat Sunrise -cocktailia.

Residence Indochine D'Angkor, Siem Reap

Siem Reap majoitus

Angkor Pal Boutique Hotel (alk. 13e/yö), sijaitsee kävelymatkan päässä Night Marketeista ja Pub Streetistä. Huone oli oikein perushyvä, ja lisäpisteet tujusta cocktailista!

Siem Reap majoitus

Siem Reap majoitus

Itse käytän usein majoituksia varatessa Booking.comia, tästä linkistä sekä sinä että minä saadaan 30 euron alennus varaukseen!

Kaikki vinkit ja kokemukset Kambodzaan löydät täältä.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

27 Comments

 • Olipas meneväisen näköinen baarikatu, ei voi muuta sanoa! Aikamoinen ero hotellin rauhalliseen tunnelmaan 🙂 Varmasti käymisen arvoinen paikka, ainakin itseä alkoi heti tämä kiinnostamaan. Viihtyisin varmasti tuolla, kun olisi nähtävääkin tarjolla.

 • Minna sanoo:

  Hui! Onpas Siem Reapin katukuva muuttunut huimasti siitä, kun siellä vuonna 2005 vierailin!!!
  Angkoriin olisi mahtavaa palata vielä joskus. Kolme päivää ei riittänyt kaikkeen, mitä olisi halunnut nähdä.

  • Anna sanoo:

   Joo, on varmasti muuttunut paljon 10 vuodessa! Itsellä jäi sama fiilis, olisin oikeastaan viihtynyt Siem Reapissa vaikka pari viikkoakin.

 • Sandra sanoo:

  Tuo osa maailmasta on nähtävä joskus. Olen välillä ajatellut, että onko tuo liian 20+ reppureissaajapaikka, mutta sun postausten perusteella rauhallisemmat hotellit, temppelit ja joogailu voisi olla enemmän omaan makuun.

 • Olen jo kauan halunnut nähdä Angkorin temppelit, siitäkin huolimatta että nukahdan aina ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, kun yritän katsoa niistä kertovia ohjelmia telkkarista. 🙂

  Siem Reapista en tiennyt etukäteen mitään, mutta aika vauhdikkaalta näyttää, ainakin baarikadulla. Kuulostaa kuitenkin, että tekemistä riittäisi moneen makuun, joten uskon että tuolla voisi viettää mukavan viikon vuoroin temppeleiden ja vuoroin muiden puuhien parissa.

  • Anna sanoo:

   Heh, voin luvata, että paikan päällä et nukahda! 🙂 Pub Streetillä riittää vauhtia, mutta myös vastapainoksi rauhallisempaa aktiviteettia löytyy vaikka mitä.

 • Hauska nähdä vähän sneak peekiä, miltä päin tuolla suunnalla maailmaa näyttää. Niin monesti kun olen Angkor Watista ehtinyt vähän haaveilla, mutta suunnitelmat ovat aina rakentuneet joksikin muuksi. Temppelialueesta on nähnyt niin paljon kuvia, että ne ovat varmasti piirtyneet verkkokalvoon ikuisiksi ajoiksi (vaikka täytyyhän ne nähdä joskus vielä livenä omin silmin) mutta ympäristöstä ja Siem Rapista ei ole ollut oikein minkäänlaista mielikuvaa. Mukavalta näyttää, kyllähän tulla voisi päivä jos toinenkin vierähtää. Aasiakuumehan tässä ihan nousee! ♥

  • Anna sanoo:

   Suosittelen ehdottomasti, on ne omin silmin kerran elämässä ainakin nähtävä. Luulin ennen matkaa, että olen saanut tarpeekseni Kaakkois-Aasiasta, mutta jäi vaan kauhea himo takaisin.

 • Sateenmuru sanoo:

  Onpas eksoottisen näköistä! Hauska tuo Pub Streetin tarina. : ) Niin, ja aika miellyttävää hintaluokkaa hotellit myös, melkein jo sillä pitäisi päästä käymään…

  • Anna sanoo:

   Ei ole kyllä näitä paikkoja hinnalla pilattu! Oma mies kävi samoilla paikoilla vain viitisen vuotta sitten, ja silti ihmetteli kuvista kuinka paljon kaupunki on muuttunut.

 • Aasiassa vaan Thaimaassa reissanneena tuo hotellien hintataso yllätti minut täysin! Siis hetkinen, 13 euroa per yö?? Kyllä kiitos!! Olemme juuri suunnittelemassa talven reissua Vietnamiin, mutta samaan syssyyn voisi toki yhdistää Kambodzankin…!

 • Vaikka jo ikää haaveilen paikasta! (50 kympin villitys?) Eipä ole hinnalla pilattuja yöpymiset, varsinkin kun hotellissa uima-allaskin. Kiitos näistä hyvistä vinkeistä.

 • Huh, uima-allas tuolla olisi kyllä ollut ihan ehdoton! Se kuumuus oli jotakin ihan käsittämätöntä, mutta arvaa mitä – Myanmarissa oli vieläkin pahempaa jos vain mahdollista. 😀 Mutta toisaalta itse olin tyytyväinen homestay-majapaikkaani, joka tarjosi vähän toisenlaisen tarinan Siem Reapista:
  http://adalminasadventures.com/paras-majapaikka-siem-reapissa/

  • Anna sanoo:

   Kuumuus Siem Reapissä oli itselle jotain ihan ennenkokematonta! En voi kuvitellakaan enää mitään sitä kuumempaa, mut ensi vuonna ollaan näillä näkymin matkustamassa Myanmariin, täytyy sit katsoa! 😀

 • Stacy sanoo:

  Äh, täysin turakoitunut! Mutta joka tapauksessa ehkä kiinnostaisi popsia hieman torakkaa, parempia ne ovat kuin suomalaiset einekset, terveellisempiäkin.
  Minun versioni asiasta on, että kun punakhmerit pistivät kaikki kerralla uusiksi, talous epäonnistui niin pahasti, että se synnytti ainutlaatuisen julman diktatuurin. Tyhjällä vatsalla kun on vaikea olla maltillinen. Toivottavasti nyt talous on onnistuneempi.

 • Sofia sanoo:

  Ihania kuvia jälleen! 🙂 Ja kiitos majoitusvinkeistä, tosi hyvä hinta-laatusuhde vaikuttaisi olevan! Mä aina pällistelen ihan äimänkäkenä noita aasian halpoja majoitushintoja 😀

 • Hauska kuulla, että luokittelet Siem Reapin paremmaksi kuin Phonm Penhin! Kun kävin reilut kymmenen vuotta siellä seudulla, tilanne oli tyystin päinvastainen. Kiva kuulla, että Siem Reapistakin on tullut viihtyisä paikka.

  • Anna sanoo:

   En tiennytkään, että tilanne on ollut päinvastainen! En keneltäkään ihan kauheasti mitään ylistävää positiivista Phnom Penhistä ole kuullut…

 • Tuo pubikatu ei todellakaan mua houkuttele, mutta nuo muut jutut – erityisesti temppelit –
  kylläkin. Ja jos hotelli on rauhallinen, niin helpomminhan sitä kestää hälinääkin, kun sitä pääsee aina tarpeen tullen hetkeksi karkuun. Skorpionit ja käärmeet olisi kyllä mulle ihan liikaa. 😀 Kiitos taas hyvistä vinkeistä – niin näistä, kuin temppeleistäkin!

  • Anna sanoo:

   Nää molemmat hotellit oli tosi rauhallisia, täydellisiä pakopaikkoja temppeleiden ja keskustan ryysiksestä. Olisin oikeastaan halunnut maistaa skorpionia tai ehkä jopa käärmettä, mutta ne oli selkeästi vaan turisteja varten siellä myynnissä, haluaisin ehkä kuitenkin maistaa niitä jotenkin autenttisemmissa olosuhteissa 🙂

 • ayy lmao sanoo:

  Moi, minkälainen kohde Kambodza on mielestäsi yksin matkustavalle naiselle? Onko vaarallista, uskaltaako yksin liikkua? En harrasta humaltumista tai muuta päihtymistä joten yksi riski on pois kuvioista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *