Pina colada tai viisi Sihanoukvillessä

Sihanoukville kokemuksia

Pina coladasta rantatuolissa tuli toinen, ja kolmas, ja neljäs, kun matkalla Kambodzan paratiisisaarille vietimme yhden yön Sihanoukvillen http://westwicklowfestival.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1528850587.7544898986816406250000 Otres Beachillä.

Mitä nyt vilaukselta ehdin Sihanoukvillen rantakaupunkia näkemään, en voi kauheasti sanoa pitäneeni näkemästäni. Mutta hieman kauempana sijaitsevasta Otres Beachistä tykkäsin. Täällä pääsimme maistamaan ensimmäistä kertaa Kambodzan reissulla rantatunnelmaa ja painamaan varpaat hiekkaan.

Sihanoukville

Sihanoukville osoittautui suuremmaksi ja hektisemmäksi kaupungiksi kuin mitä odotin. Sihanoukville ei myöskään ole huhujen mukaan Kambodzan turvallisin. Laukusta saa pitää kiinni, ja raiskauksiakin on tapahtunut. watch Serendipity Beachillä meininkiä kuuleman mukaan kuulemma riittää, jos sen perässä kulkee. Viskisankoja, reppureissaajia ja kaupustelijoita.

Otres Beachin hiljaisella rannalla sen sijaan kelpasi nauttia kaikessa rauhassa auringonlaskusta keinussa kiikkuen. Imeskellä pina coladaa vastapainona edellisen viikon jooga- ja meditaatioretriitille (siitä lisää pian!).

Ranta on valitettavan roskainen, ja vesikin sameaa, mutta fiilis on rento bungalowien reunustamalla rannalla. Toiseen aikaan vuodesta meri on kuulemma tyyni.

Sihanoukville Otres Beach

Kaupustelijoilta ja heidän ”Lady! Lady! Massage! Bracelet! Threading! Hair braid!” -huudoiltaan ei välttynyt täälläkään.

Näillä kaupustelijaleideillä on muuten homma hanskassa. Naikkoset tulivat lähes väkivalloin silittämään sääriä ja tarkastamaan, mikä on kainalokarvojen tilanne. Vaikka olisit karvainen kuin kananmuna, he kyllä onnistuvat löytämään poistettavia karvoja. Toisaalta jos itseään haluaa hemmotella, niin kaunistautuminen onnistuu helposti rantatuolissa, eikä varmasti vie konkurssiin!

Sihanoukville kokemuksia

Majoituimme suoraan rannalla sijaitsevassa Chez Paoun bambumajassa (alk. 8e yöltä), joka osoittautui oikein oivaksi mestaksi etenkin hinta-laatusuhteeltaan. Huone on tunkkainen ja ahdas, kylpyhuone jaettu, mutta sijainti suoraan rannalla korvaa puutteet. Vaikka et yöpyisi täällä, poikkea ihmeessä drinksulle, sillä Chez Paoun baaritiskillä kelpaa istua iltaa, tehdä uusia tuttavuuksia ja vaikka syödä herkullista pizzaa.

Otres Beach

Miten kauan Otres Beachillä tätä boheemia fiilistä riittää, se jää nähtäväksi. Paikallisilta kuulimme huhuja, että kiinalaiset ovat rakentamassa paikalle isoja resortteja, ja tulevat pian puskutraktorien kanssa vetämään söpöt paikallisomisteiset bungalowit omien resorttiensa tieltä.

Sihanoukville kokemuksia

arcoxia 90 mg mit ibuprofen Edit: Tykkäsin Otres Beachistä niinkin paljon, että toisella Kambodzan matkalla palasin tänne muutamaksi päiväksi. Tällä kertaa tsekkasin Otres 2:n, joka oli yhtä kiva kuin ykkönenkin.

Safkapaikoista pakko suositella The Secret Gardenia, jossa söin useamman kerran. Jos tekee mieli italialaista, niin Papa Pippo tekee mahtavat pizzat ja pastat!

Otres 2 Sihanoukville

Otres Beach kokemuksia

Tällä kertaa yövyin vehreässä White Sea Boutique Hotelissa (23e/yö), josta löytyi ilmastointi ja uima-allas, vain viiden minuutin kävelymatkan päässä rannasta.

Otres 2

Otres Beach oli mukava paikka, mutta ei mitään Kambodzan paratiisisaarten rinnalla. Sieltä tunnelmia pian!

Kaikki vinkit ja kokemukset Kambodzaan löydät täältä.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

5 Comments

 • PS sanoo:

  Cool, näyttää hienolta. En ole ollut.Toivottavasti kaupustelijat eivät ole liian agressiivisia. Esim. Bali Indonesia meni kyllä itseltä boikottiin. Ensimmäisenä päivänä kellokauppias sinnikkäästä myyntiponnistelusta huolimatta koki kielteisen ostopäätöksen. Asiakkaana sain seuraavan palautteen ”do you wanna die in Bali”. Samaten hienot oli rannat mutta koko ajan joku kauppaamassa jousipyssyä ja puunukkea. Pitäähän heidänkin elää, mutta hieman epämukavaa lomailua. Siitä on kyllä jo jokunen vuosi.
  Hyvää lomaa. KotoSuomessakin paistaa just pilvettömältä Heinäkuun Aurinko…

  • Anna sanoo:

   Kiitos Pasi! Ai kauheeta mitä kommenttia kaupustelijoilta! Onneksi Balin kaikilla rannoilla niihin ei törmää, tuo on varmaan tapahtunut jossain Kutalla päin? Onhan se jousipyssy tärkeä ostos joka turistille. 🙂 Bali on aikamoinen turistirysä, mutta itse kyllä tykkään siitä silti. <3 Nauti Suomen kesästä minunkin puolesta!

 • Hauska lukea fiiliksiä Otresista. Olin itse kolme yötä Otres 2 -rannalla, ja siellä meno oli todella rauhallista. Noita karvanpoistajanaisia oli sielläkin, ja minä otin säärien lankauksen siinä tuolissa maatessani. Oli se jotenkin aika intiimi toimitus kaiken kansan nähden kyllä. 🙂 Kainaloistakin voisi kuulemma langata! Juu, jos ei. Ei näitä riesaksi asti ollut, mutta kyllähän niihinkin väsyy, kun samoille saa sanoa pari kertaa päivässä, että ei. Massage? No, thank you. Why not? En kai sentään selitysvelvollinen ole? Alkoholi oli minusta moneen muuhun Kaukoidän kohteeseen verrattuna aika kallista, mutta hyvä, että säästitte majoituksessa. Riitti dollarit siihen neljänteenkin. 😀

 • Tämä paikkahan näyttää kuvissa tosi leppoisalta, kauniilta ja seesteiseltä! Aggressiivista kaupustelumeininkiä en kuitenkaan kovin pitkään jaksaisi. Kerran saa toki kysyä, mutta itseäni ärsyttää, jos selkeää kohteliasta kieltäytymistä ei uskota.

  Tosi sääli, jos vanhat bungalowit joutuvat väistymään resorttien tieltä. Olisi mukavampaa, jos säilytettäisiin jotain paikallista ja persoonallista. Mikään ei ole tylsempää kuin hotelliketjut, jotka näyttävät täsmälleen samoilta ihan missä maailmankolkassa tahansa.

 • Meillä oli kans meininki mennä noille suunnille (ja niille paratiisisaarille etenkin), mutta Kambodzan kuoppaiset tiet saivat toisiin ajatuksiin. Piña colada, entinen lempparidrinksuni sen sijaan tarjoiltiin alas Vegasissa n. 1,5l lasista. Sen koommin ei ole maistunut 😐

  Mutta hieno reissu teillä vaikuttaa olleen, ja etenkin jooga- ja meditaatioretriitistä kiinnostelis kuulla enemmän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *