What Could Koh Rong? – Vinkit Koh Rongille

Koh Rong kokemuksia

Kambodzan reissuun kannattaa yhdistää myös rantalomailua. Ainakin toistaiseksi Koh Rongin paratiisisaari tarjoaa täydelliset puitteet rantakoomaan. Hiekka on valkoista, vesi kirkasta ja fiilis rento. Mitä Koh Rongille suuntaavan kannattaa tietää?

Koh Rong kokemuksia

order buy Deltasone online 1. Katso mitä syöt. Koh Rong on pahamaineinen ruokamyrkytysten tyyssija. Tänne saapuessamme hihittelimme ravintoloiden ”Hygienic Food Only” -kylteille. Nyt kun olen ollut sairaalassa Kambodzasta peräisin olevan superpöpön kourissa (siitä lisää pian), enää ei naurata. (En tosin tiedä, sainko taudin Koh Rongilta vai mistä.)

Kambodzan isoissa kaupungeissa jäistä juomissa ei yleensä tarvitse murehtia. Mutta näin ei välttämättä ole Koh Rongilla, joten skippaa jäät.

koh rong kokemuksia

go to link 2. Sadekausi täällä on todellakin sadekausi. Siinä missä mantereella sateet pysyivät kuuroina, ainakin meidän reissumme aikana Koh Rongilla lähes joka päivä vettä tuli tauotta iltapäivään asti.

Koh Rong blogi

http://homemadeproductions.co.uk/2017/06/c-is-for-cloud/ 3. Joskus majoituksen etukäteen varaaminen kannattaa, joskus ei. Sesongin ollessa kuumimmillaan marras-helmikuussa etukäteen varaaminen on suositeltavaa, sillä sängyt loppuvat kesken. Toisaalta näin hiljaisemman kauden aikaan olisi ollut helppoa vain saapua paikalle ja valita mökki, koska vapaata majoitusta riitti. Jos aiot bunkata tietyllä rannalla kauempana kylästä, etukäteen varaaminen on suositeltavaa.

Suurin osa majoituksesta on reppureissaajille suunnattua ja alkaa vaivaisesta muutamasta dollarista yöltä, mutta saarelta löytyy myös tasokkaampaa majoitusta, ja mm. söpöjä puumajoja kuten tämä!

koh rong majoitus

4. Saarella ei ole automaatteja. Varaa tarpeeksi käteistä. Huomaa, että saarilla on kalliimpaa kuin mantereella.

Turisteille on ollut tyypillistä ihastua saareen ja jäädä pitemmäksi aikaa, joten paikalliset kyllä keinot keksivät, jos käteinen loppuu kesken. He voivat lainata rahaa ja lähettää passisi pantiksi Sihanoukvillen satamaan, jossa maksat lainan takaisin koron kera.

5. Saarella ei ole teitä, lyhyttä betonipolkua Koh Tochin kylän keskustassa lukuunottamatta. Ennen matkaa pohdin, lähdenkö matkalaukun vai rinkan kanssa matkaan. Onneksi valitsin rinkan. Matkalaukun raahaamisesta pitkin hiekkarantaa ei olisi tullut mitään. Toisaalta, jos olet majoittumassa ylellisemmässä resortissa, henkilökunta varmasti hoitaa matkatavaroiden kantamisen puolestasi.

6. Hyttyset ovat armottomia. Niitä riittää, ja pelotellakseni teitä vielä hiukan lisää, kuulimme ainakin kahdesta denguekuumetapauksesta.

7. Saarella on myös hiekkakärpäsiä. Hiekkakärpäset ovat näkymättömiä perkeleitä. Tiedät tulleesi purruksi vasta kun järjetön syyhy alkaa. Hiekkakärpäsiä vastaan suojautumiseksi käytä hyttysmyrkkyä tai kookosöljyä.

8. Saarelta löytyy pieniä kauppoja välttämättömyystarvikkeille kuten aurinkorasvalle, hyttysmyrkylle ja viinapulloille, sekä myös apteekki.

10. Wifi ei toimi juuri muualla kuin keskustassa ja muutamassa muussa resortissa.

11. Säästä vettä. Vedestä on Koh Rongilla pulaa. Myös sähkökatkot ovat yleisiä.

12. Mieti muovin käyttöäsi! Tuo oma vesipullo. Useimmat ravintolat ja baarit täyttävät sen 0,50 USD maksua vastaan. Jos tilaat baarissa tai ravintolassa useamman drinkin, käytä samaa mukia.

13. Koska en ole pelotellut teitä vielä tarpeeksi ruokamyrkytyksillä, hiekkakärpäsillä ja denguekuumeella, varo vedessä merisiilejä!

14. Hohtavaa planktonia on kaikkialla, joten venematkasta maksaminen ei ole välttämätöntä. 4K Beach oli ainakin oiva paikka sen ihailuun! Valitse pimeä yö ja pimeä paikka (vältä täydenkuun aikaa ja kaikkea valaistusta).

15. Minne Koh Rongilla kannattaa suunnata riippuu vuodenajasta. Sadekauden aikaan Long Beachille ei veneellä edes pääse, sillä aallokko on hurjaa. Kylän puolella saarta sen sijaan vesi oli aivan tyyntä.

16. Miten sinne pääsee? Koh Rongille pääsee joko speedboatilla ($20) tai halvemmalla ja hitaammalla veneellä. Aikatauluja ei kannata jättää viime tippaan, sillä paatit ovat sään armoilla, ja voivat olla myöhässä. Speedboat kulkee kolme kertaa päivässä. Me yövyimme Sihanoukvillessä Otres Beachillä, ja majoituspaikka hoiti kuljetuksen sieltä puolestamme aina Koh Rongille asti.

Jos olet suuntaamassa muualle kuin Koh Tochin kylään, voit joko ottaa taksiveneen satamasta, tai moniin resortteihin kulkee myös Sihanoukvillestä omat veneensä.

Oletko suuntaamassa Koh Rongille? Tule ihmeessä kertomaan mitä tykkäsit!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

5 Comments

  • Kaiken tuon jälkeen. Kannattiko?

    • Anna sanoo:

      Hahhah, unohdin tässä vielä mainita, että siellä viidakossa on kuulemma kuningaskobria. 😀 Kannatti. Ihastuin näihin Kambodzan saariin sen verran, että pian lähdössä takaisin 🙂

  • Kuulostaa harmittavan tutulta tuo Koh Rongin mahapöpö 😀 me oltiin ihan kuoleman kielissä melkein koko viikko eikä uskallettu syödä lopulta juuri mitään saarella. Toipumisessa kestikin sitten useampi viikko. Tuo oli ainut kerta koko Aasian reissulla kun ollaan oltu kipeinä.

  • Ei ole tullut käytyä. Tässä on kyllä hyvä ja kattava lista tuonne reissua suunnittelevalle. Näitä ei välttämättä tajuaisi ottaa huomioon. Kaakkois-Aasiaan on kyllä ikävä! Mutta vielä enemmän Australiaan. Toivottavasti talven aikana pääsen molempiin :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *