Koh Rong Sanloem – Kambodzan rantaparatiisi

Kambodzan Koh Rong yllätti kauneudellaan ja koskemattomuudellaan, mutta pienempi ja hiljaisempi Koh Rong Sanloem (tai Samloem) se vasta päräyttikin. Täällä maisemat ovat kuin suoraan näytönsäästäjästä. Kuka ikinä keksikään riippukeinut rantavedessä on ikuisesti sankarini.

Lämmin, lumivalkoinen hiekka tuntui pehmeältä varpaiden alla ja matala, tyyni rantavesi oli niin lämmintä, ettei se juuri virkistänyt. Palmunlehdet huojuivat kevyesti tuulessa, ja aurinkokin tuli vihdoin esiin. Nyt olimme saapuneet siihen paratiisiin, mitä Kambodzasta tulin etsimään!

Koh Rong Sanloem

Koh Rong Samloem kokemuksia

Lauttamatka Koh Rongilta kesti parikymmentä minuuttia. Koh Rong Sanloemille pääsee myös suoraan Sihanoukvillestä 45 minuutissa. Matkalla ihailimme loputonta autiota rantaviivaa.

Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem kokemuksia

Pieneltä Koh Rong Sanloemilta löytyy muutama ranta, joista valitsimme suosituimman, loputtoman pitkään venyvän Saracen Bayn, jonne veneet jättävät turistit. Ensi kerralla haluan tsekata myös paljon kehutun Lazy Beachin.

Saracen Baytä reunustavat sympaattiset bungalowit. Ylellisempääkin majoitusta löytyy, mutta Koh Rong Sanloem on erityisesti paratiisi budjettimatkaajille. Turisteja oli hyvin vähän näin sadekauden aikaan.

Bunkkasimme palmujen katveessa sijaitsevan Beach Island Resortin (alk. 25e /yö) pyöreässä bungalowissa suoraan rannalla. Sänkykin oli pyöreä, ja olisi ehkä siten sopinut paremmin pariskunnalle.

Koh Rong Samloem bungalow

Koh Rong Sanloem bungalow

Koh Rong Samloem

Bungalow oli kuuma, eikä wifi pelittänyt, joten kaverini jatkaessa matkaa vaihdoin mökkiä Beach Park Resorttiin, josta maksoin 17e yöltä. Beach Park Resort oli yksi hyvin harvoja paikkoja saarella, jossa wifi toimi edes joten kuten.

Resortin Tree Barin biitsipoikien kanssa tuli kippisteltyä cocktaileja pitkälle iltaan. Jos haluat hyvät yöunet, tämä ei ehkä ole sinun paikkasi, mutta poikkea ihmeessä drinkille!

Koh Rong Sanloem ei ole bilesaari, vaan rauhallinen pakopaikka todellisuudesta.

Silti Koh Rong Sanloemilla lähdimme elämäni ensimmäisiin täydenkuun bileisiin, viidakon keskellä järjestettäviin Full Moon Partyihin. Meno ei ollut ainakaan tähän aikaan vuodesta kovin villiä. Meitä kuollut meno ei häirinnyt, vaan soija lensi kun tanssimme lähes tyhjällä “tanssilattialla” aamutunneille asti.

Koh Rong Samloem

Full Moon Party Koh Rong Sanloem

Aika Koh Rong Sanloemilla meni rannan pehmustetuilla tuoleilla chillatessa, riippumatossa maatessa ja drinksuja imeskellessä. Myös täällä voi pimeän tullen uida hohtavassa planktonissa.

Rannalla seisova kyltti kiteytti aika hyvin koko Kambodzan matkan fiilikset.

‘Just remember you’re on the island in rainy season, so it’s not about waiting for the storm to pass – it’s learning to dance in the fucking rain! Enjoy the moment.’

Koh Rong Samloem


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

12 Comments

 • Jenni says:

  Apua, miten kauniilta tuolla näyttää! Kyllä kelpaisi nuo maisemat nyt, kun ulkona on koleaa, harmaata ja vettäkin tihuttaa. Suomen kesä…

  • Anna says:

   Suomen kesä on lyhyt ja viileä mutta niitä muutamaa ihanaa aurinkoista lämmintä päivää sitten arvostaa senkin edestä 🙂 Milloinkohan sen pääsisi pitkästä aikaa kokemaan <3

 • Juuri varattu lennot kuukauden lomalle Aasiaan ja kun katson tätä postausta, niin näyttäisi tulevan ainakin yksi uusi kohde sille reissulle. 🙂 Todella upea paikka! Miten tuonne venematka sujui? Pärjääkö matkalaukkujen kanssa, vai kannattaako olla rinkka mukana mieluummin?

  • Anna says:

   Moikka, ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, olin lomatunnelmissa! Mihin aikaan vuodesta olet lähdössä? Venematka tälle saarelle sujuu vaivatta Sihanoukvillestä lautalla (45 min) tai Koh Rongilta n. 20 min. Pärjääkö matkalaukun kanssa riippuu hiukan siitä, missä majoitut. Kalliimmat resortit tulevat yleensä noutamaan veneellä tai ainakin auttamaan matkatavaroiden kanssa. Jos matkustat pikkubudjetilla, niin rinkka on parempi, koska teitä täällä ei ole, ja hiekassa matkalaukun vetäminen ei ole kovin mukavaa. Tosin taksiveneitä saa kyllä myös ja samalla rannalla ne eivät maksa paljon, joten matkalaukunkin kanssa matkaaminen kyllä onnistuu 🙂

 • situ says:

  Heippa, kaipaisin kovasti hieman paremmin tietävän mielipidettä asiaan:)
  Onko mitään mahdollisuutta matkata Melbournesta Cairnsiin kuukaudessa? Muutamat kansallispuistot, Melbournen alue, Great Ocean Road, Sydney, Gold Coast, Brisbane, Noosa, Iso Valliriutta nyt äkkiseltään tulee ainakin mieleen missä haluaisin käydä. Plus kaikki muut pienemmät kaupungit ja kohteet. Pääosin oma auto olisi alla, mutta muutama lento myös mahdollinen tehdä kaupunkien välillä.
  Kannattaako suosiolla jättää reitti lyhemmäksi tai sitten lisätä matka-aikaa…

  • Anna says:

   Moikka, ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, olin reissun päällä! Omasta mielestäni Melbournesta Cairnsiin kuukaudessa ei kannata. Paljon jää näkemättä kun istuu auton ratissa, ja paljon joutuu ottamaan suoria teitä pois rannikolta, joiden varrella ei ole mitään nähtävää. Jos mahdollista, lisää tietenkin matka-aikaa, tai sitten lennä joku väli. Pelkästään Melbournen alueella riittää helposti nähtävää viikoksi, samaten Cairnsin alueella. Noosan kaltaista kansallispuistoa löytyy myös Melbournen alueelta (Wilson’s Prom). Mikä väli kannattaa ajaa autolla, riippuu myös siitä, mihin aikaan vuodesta olet lähdössä reissuun?

   • situ says:

    Reissua on suunniteltu helmi-maaliskuun tienoille. Sitä tässä onkin kovasti pähkäilty mitkä välit kannattaisi ajaa autolla ja mitkä taas lentää. Mahtavia ja näkemisen arvoisia paikkoja kun tuntuu olevan aivan liikaa kaikkialla:D

    • Anna says:

     Mahtavia paikkoja on tosiaan kaikkialla, joten sen puolesta et oikein väärää valintaa voi tehdä 🙂 Helmi-maaliskuu on loistavaa aikaa road trippailla etelässä, koululomat loppuu helmikuun puolivälissä ja säät on parhaimmillaan. Joten sen puoleen esim. Melbourne-Sydney väli olisi ihan hyvä vaihtoehto. Toisaalta Brisbane-Cairns välille sattuu muutama ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka kuten Whitsundays -saaristo ja Fraser Island. Queenslandissä on kuitenkin sadekausi eli voi olla tosi kuumaa ja kosteaa.

 • Kristiina says:

  Heippa!
  Löysin sun blogin kun googlailin matkakokemuksia Kambozdasta, mutta päädyinkin lukemaan melkein kaikki sun postaukset alusta asti kun sun kirjoitukset vaan veivät mukanaan! (Oon kohta lukenut sun postauksia melkein 10h putkeen ja aattelin että pitää pitää varmaan pieni breikki 😅)

  Niistä inspiroituneena päätin myös lopettaa mun jahkailun ja lähteä reissuun tammikuussa kun työt ei olisi enää este!
  Olisko sulla vinkkiä mihinpäin Aasiaa kannattaisi ensikertalaisena lähteä pienellä budjetilla noin 2-4 viikoksi? (Ikää 23v ja miehellä 26v jonka aattelin nappaa kaveriksi) Tosiaan Kambozdaan mietiskelin, mutta sun postauksia lukiessa tuli älytön valinnanvaikeus!

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta! Ja kiitos inspiroivista teksteistä!

  • Anna says:

   Moikka Kristiina! Kiva että löysit tänne ja onnistuin inspiroimaan! 🙂 Mihin lähteä riippuu vähän minkälaisesta paikasta haaveilet. Jos palmurannoille haikailet, niin Kambodzassa (niin kuin monessa muussakin paikassa Kaakkois-Aasiassa) tammikuu on kuuminta sesonkia, rannoilla ruuhkaa ja hinnat vähän korkeammalla. Hiljaisten paikkojen löytäminen on varmasti astetta haasteellisempaa, mutta toki mahdollista. Toisaalta säiden pitäisi suosia! 4 viikossa ehtii jo kiertää vaikka koko maan tärkeimmät nähtävyydet, jos niin haluaa. Thaimaa ja Vietnam on myös hyviä vaihtoehtoja! Kaakkois-Aasia on koukuttava, ja varmaan tulet lähtemään uudestaankin, joten minkä valitset ekaksi kohteeksi, ei sillä niin väliä 😉

 • No nyt on rantaparatiisi! Koh Rong ei tehnyt ihan niin vaikutusta, kuin olin toivonut. Ehkä paremmat rannat olisivat olleet siellä, missä majoitus vaatimattomampaa. Valitsin majoituksen perusteella, ja oli rantakin kiva, mutta ei kyllä tätä tasoa paratiisi. Pitääpä panna tämä saari muistiin, jos Kambodžan rannoille vielä. Täydenkuun bileet olisi joskus kyllä kiva kokea!

  • Anna says:

   Joo, niillä Koh Rongin koskemattomimmilla rannoilla löytyy vaan hyvin basic -majoitusta. Nyt toisella Koh Rongin reissulla tuli kyllä hiukan semmoinen fiilis, että saari kieltämättä alkaa olla hiukan pilalla. Vielä ei ole liian myöhäistä mennä, mutta 5 vuoden päästä en varmaan enää menisi. Nämä oli itselle just hyvät täydenkuun bileet, kun en usko, että sitä Koh Phanganin menoa kuitenkaan enää kestäisin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *