Vuoden 2017 tähtihetket

Tilinpäätöksen aika. Vuosi 2017 oli hieno vuosi, etenkin reissusaralla. Matkoilla vierähti nimittäin kokonaiset neljä kuukautta. Lentokilometrejä tuli kaksi kertaa pallon ympäri, lentotunteja toista sataa.

Vaikka pääasiassa vuodesta jäi mieleen ikimuistoiset hetket kuten patikoinnit vuorilla ja polskimiset uima-altailla, ihan pelkkää kookospähkinän imeskelyä viime vuosi ei ollut. Siihen mahtui myös järkyttävää stressiä ja virheitä, joista uskon ottaneeni opikseni. Syvää turhautumista, kun kroppa ei pysy mielen mukana, ja seurauksena treenit ja sosiaalinen elämäkin ovat kärsineet. Edistystä on onneksi tapahtumassa pikkuhiljaa, kun opin kantapään kautta kuuntelemaan kehoani. Yleisesti ottaen tuntuu, että tänä vuonna otin askeleen eteenpäin elämässä.

Tämän vuoden toiveista ja suunnitelmista lisää myöhemmin. Nyt niihin tähtihetkiin!

Vuosi alkoi nauttimalla Melbournen pitkästä kuumasta kesästä, katukulttuurista, festivaaleista, ruoasta ja rannoista. Melbourne on nykyään se paikka maailmassa, jossa tunnen eniten olevani kotonani. Mitä kauemmin täällä asun, sitä syvemmin rakastun tähän kaupunkiin. Löysimme Melbournesta tänäkin vuonna paljon uutta ihmeteltävää, kuten pinkkinä hohtava järvi lähellä keskustaa.

Olettehan muuten huomanneet taannoin raapustamani go to link Melbournen kaupunkioppaan!

Helmikuussa ihastuimme ikihyviksi ikuisen kesän http://douglasat201.org/test/wp-admin/ Brisbaneen. Ihailimme delfiineitä lähietäisyydeltä, kajakoimme tyynissä vesissä ja nautimme loputtomasta rantaviivasta buy Deltasone with no prescription Sunshine Coastilla. Uimme vesiputouksien alla ja ihailimme Gold Coastia yläilmoista hulppealta parvekkeelta.

Syksyn koittaessa Melbournessa suuntasimme ihailemaan väriloistoa lähellä sijaitsevaan Daylesfordin ja Macedon Rangesin alueelle.

Huhtikuussa vuosipäivämme kunniaksi karkasimme taas Queenslandin kesäkeleihin, tällä kertaa Australian ikisuosikkiimme Port Douglasiin palmun alle.

Toukokuussa karkasin ystäväni kanssa Kambodzaan, jossa joogasimme, ihmettelimme ihmeellisiä Angkorin temppeleitä ja painoimme varpaat hiekkaan paratiisisaarilla. Vuoden paras anti liittyykin reissujen ja etenkin tämän reissun tuliaisina saatuihin pään sisäisiin muutoksiin ja opetuksiin. Erityisen antoisaksi koin joogaretriitin Kambodzassa, josta löysin uutta elämäniloa ja inspiraatiota pitkäksi aikaa, syvemmän yhteyden luovaan puoleeni ja omaan sisäiseen lapseen. Jatkoin matkaa yksin, ja soolomatkailu pitkästä aikaa oli uskomattoman voimaannuttava kokemus. Tätä lisää, kiitos!

Kauaa en ehtinyt olla kotona, kun suuntasimme Bhutaniin ja Thaimaahan juhlimaan Rohanin pyöreitä vuosia. Tämä oli kokonaan miehen suunnittelema matka. Thaimaassa hemmottelimme itseämme luksushotelleilla Bangkokissa ja Phuketissa, ja löysimme ihanan paratiisisaaren Koh Yao Yain.

Vastapainona luksukselle, Bhutanissa patikoimme Himalajalla ja nukuimme teltassa vuorten huipulla rottien vilistäessä lattialla. Tulin siihen tulokseen, etten ole vuorikiipeilijätyyppiä, mutta onnellisten maa Bhutan teki vaikutuksen upealla luonnollaan, rikkaalla kulttuurillaan ja ympäristöystävällisellä politiikallaan. Tältä reissulta vielä juttuja tulossa!

Loka-marraskuu oli järjettömän stressaavaa aikaa, kun päätimme vihdoin irtisanoa asuntomme Melbournessa ja aloittaa kulkurielämän maailmalla. Muuttokiireissä meinasin palaa loppuun. Työt kärsivät, treeni kärsi, syömistottumukset kärsivät, ja seurauksena loppuvuodesta (ja oikeastaan vieläkin) olin lähestulkoon ihmisraunio. Päätös luopua koko omaisuudesta kahta matkalaukullista lukuunottamatta ei ole päätös, joka kannattaa tehdä vain kuukauden varoitusajalla. Mutta ehkä se palkitaan tänä vuonna, kun pitkäaikaisesta haaveesta tulee totta.

Saimme muuton alta pois ja lensimme toiselle puolelle palloa, pitkästä aikaa toiseen kotiin nauttimaan Suomen valkoisesta joulusta ja ajasta perheen kanssa. Teimme myös pikapyrähdyksen Lapin kaamoksen tunnelmaan. Voisinpa sanoa, että tämä kävi lepolomasta, mutta kaikkien ystävien kanssa vietettyjen viini-iltojen jälkeen matka jatkui entistäkin väsyneempänä.

Loppuvuoden vietimme yhdessä lempparikaupungeistani, Hongkongin smogissa. Söimme hyvin, patikoimme kukkuloilla, nautimme tasokkaista hotelleista ja söimme hyvin, mainitsinko sen jo? Paljon jäi tälläkin kertaa näkemättä. Mutta se ei oikeastaan edes harmita, sillä tiedän, että tänne tulemme vielä monta kertaa uudestaan.

Kun nyt lähdetään uutta vuotta kohti, tunnen ennen kaikkea kiitollisuutta kaikista koetuista seikkailuista. Mutta iso reissuvuosi myös tuntuu. Vuosi 2018 on alkanut ennenkokemattomassa jetlagissä ja reissuväsymyksessä. Päivät Hongkongissa menivät kirjaimellisesti ja kuvaannollisesti sumussa. Nyt sijainti on vaihtunut takaisin Melbourneen, mutta insomnia jatkuu. Kunhan tästä toivutaan, uskon, että tästäkin vuodesta on tulossa hieno vuosi!

PS. Käykääpä kurkkimassa vuoden tähtihetket myös InstaStorysta!

Kiitos viime vuodesta ja hyvää vuotta 2018 kaikille lukijoille!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

24 Comments

 • Minna Kortesmaa sanoo:

  Kiitos Anna upeasta ja inforvatiivisestä blogista. Olen lukenut postauksia aivan alkumetreiltä asti ja viime vuosina huomaan palaavani blogiisi viikottain. Sinulla on ihanan värikäs kirjoitustyyli, joka vie lukijan hetkiin mitkä olet kokenut ja kauniit kuvat värittävät tekstiä.

  Viimeisen puolen vuoden aikana olen kerännyt pitkän listan vinkkejä pääosin blogistasi missä haluan käydä kun tulen huhtikuussa kengurumaahan. Tämä 6 viikon reppureissu tulee varmasti olemaan tämän vuoden kohokohta.

  Toivon sinulle kaikkea hyvää ja jaksamista tähän vuoteen! 😊

  • Anna sanoo:

   Kiitos ihanasta palautteesta Minna <3 Kiva kuulla, että olet pysynyt mukana näin kauan. Ja hienoa, että tie vie tänä vuonna Kengurumaahan! Jos kaipaat lisävinkkejä tai neuvoja niin heitä ihmeessä viestillä. Hyvää ja seikkailurikasta uutta vuotta! 🙂

 • Ihania seikkailuja mahtui vuoteesi! Erityisesti tuo Bhutan ja Kambodzan joogaleiri jäi mieleeni, ja voih, noita palmu- ja kookoskuvia – voinko lähteä nyt heti niihin maisemiin! 😀

 • Oho! Mulla on mennyt näköjään ihan ohi tuo, että ootte irtisanonut kämpän. Jännittävää! Mutta joo, upeat reissut vie myös veronsa, toivottavasti sun keho palautuu pian! Mielenkiinnolla jään oottelemaan, miltä teidän reissuvuosi 2018 näyttää. 🙂 Teidän vuoteen on kyllä mahtunut niin paljon palmuja ja aurinkoa, että kateeksi käy! <3

 • Sisko sanoo:

  Teillä on kyllä ollut tapahtuma rikas vuosi! Toivottavasti kulkurielämä tuo mukanaan sen, mitä etsitte. Oikein mukavia retkiä ja hetkiä kuluvalle vuodelle! 🙂

 • Liisa sanoo:

  Oi, onpa ihania tähtihetkiä! Ymmärrän toisaalta hyvin, miksi olet(te) nyt aika väsyneissä fiiliksissä – etenkin tuo asunnosta luopuminen kuulostaa jättimäiseltä projektilta. Rentouttavaa ja iloista uutta vuotta!

  • Anna sanoo:

   Oli kyllä stressaava projekti ja vauhdikas uusivuosi, nyt pitää keskittyä rentoutumiseen 🙂 Hyvää ja seikkailurikasta uutta vuotta sinnekin <3

 • Onpa mielettömän kauniita kuvia ja kokemuksia! Ja varmasti tuntuu huikealta päästä toteuttamaan tuollainen unelma tänä vuonna – vaikka muutos ja kaiken järkkääminen varmasti ottaakin nyt voimille. Me muutimme kaksi ja puoli vuotta sitten Hollantiin kahden kuukauden varoitusajalla, ja silloinkin elämä tuntui ihan hullunmyllyltä oikeastaan koko seuraavan vuoden. Tsemppiä, jaksamista ja iloa vuoteen 2018!

 • Upea vuosi ja mielettömän kauniita kuvia! 🙂 Mua on jäänyt kutkuttelemaan erityisesti se Kambodzan joogaretriitti josta kirjoittelit aikanaan. Toivottavasti päädyn sinne tai johonkin toiseen vastaavaan vielä joku päivä. Mahtavaa uutta reissuvuotta teille!

 • Ihania kuvia! <3 Ja voi miten hienoissa paikoissa olette tänä vuonna käyneet.

 • Olipas tosissaan upea vuosi matkailun saralla. Ihan toista kuin itselläni joka jouduin vähän hidastamaan tahtia. Olisi kyllä ihanaa päästä jonkunlaisiin paratiisimaisemiin tänä vuonna.

 • Anni sanoo:

  Teillä on ollut uskomaton reissuvuosi, joka päättyi vieläpä todella rohkeaan ja hienoon päätökseen! 2018 tulee olemaan varmasti entistä mielettömämpi 🙂
  Ihania reissukuvia ja hyvää inspiraatiota tuleville reissuille, tuo Bhutan kiinnostaa erityisesti <3 Ihanaa vuodenalkua!

 • Ihana reissuvuosi sulla! Erityisesti tuolta itselle Bhutan olisi sellainen, jossa haluaisin käydä. Ja no, totta kai se ikuinen unelma eli Australia. <3

  • Anna sanoo:

   Toivottavasti Australia-unelma käy toteen jonain päivänä <3 Bhutan myös, ja sinne kannattaa mennä pian! Ihanaa ja seikkailurikasta uutta vuotta!

 • Tuo Kambodzan joogaretriitti kuulostaa kyllä valtavan ihanalta. Tai ei tarvitsisi Aasiaan astikaan lähteä. Täällä kotonakin tuollainen rauhoittuminen tulisi tarpeeseen. Liputan soolomatkailun puolesta! Itsekin odotan taas sitä aikaa kun taas pystyy lähtemään ihan itsekseen liikenteeseen.

  • Anna sanoo:

   Kambodzan joogaretriitti oli kyllä viime vuodne kohokohtia. Mutta tosiaan voi sitä kotonakin rauhoittua, ei siihen aina retriittiä tarvita, se vaan toimii tehokkaana kickstarttina! Ihanaa uutta vuotta Outi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *