Dragon’s Back Trail – Hongkongin upein lenkkipolku

Dragon's Back Trail

Hongkongin miljoonakaupunkia voi helposti erehtyä luulemaan vain pilvenpiirtäjämereksi ja smogiseksi betoniviidakoksi. Mutta silloin ei voisi enemmän väärässä olla. Hongkongista nimittäin jopa 60% on luonnonsuojelualuetta, ja kaupunki on varsinainen patikoijan paratiisi. Jos yhden lenkkipolun Hongkongissa tallaa, kuuluisa go here Dragon’s Back Trail on loistava valinta.

Hongkongin vihreys tulee monille yllätyksenä, mutta jo lentokoneessa laskeutuessa voi nähdä, kuinka maisemia täällä hallitsevat vihreät kukkulat. Kaupungin ulkopuolella Hongkong on vihreitä vuoria, kalastajakyliä, saaristomaisemia ja autioita rantoja. Patikkapolkuja kulkee satojen kilometrien pituudelta, eikä niitä varten keskustasta kauas tarvitse lähteä.

Dragon’s Back Trail on joskus valittu Aasian parhaaksi urbaaniksi patikkareitiksi. Polulle pääsee kaupungista bussilla tai junalla noin puolessa tunnissa. Varsinainen polku vie 1-2 tuntia. Mutta jos haluat kunnon porrastreenin ja nauttia samalla henkeäsalpaavista kaupunkimaisemista, aloita reitti kävelemällä buy cytotec Cape Collinsonin hautausmaan kautta.

Hautausmaat eivät yleensä ole meidän nähtävyyslistallamme, mutta näillä vainajilla on aika mahtavat näköalat.

Rappusia riittää, joten rapakuntoisille en tätä suosittele. Kaikkien rappusten jälkeen itse Dragon’s Back Trail sen sijaan on suhteellinen tasaista menoa. Korkeimmillaankin Dragon’s Back käy vain 284 metrissä. Tämän lenkin voisi varmaan heittää lastenkin kanssa, jos ovat reipasta sorttia.

Hautausmaan huipulta aloitimme varsinaisen reitin kohti follow site Dragon’s Back Trailin harjannetta. Polku kulki pitkään läpi metsän apinoiden rääkyessä sen siimeksessä.

Juuri kun aloin miettimään olemmeko edes oikealla polulla, upeat merimaisemat avautuivat joka puolella Hongkongin saaristoon. Viimeinen kolmasosa matkasta meni Lohikäärmeen selässä näissä maisemissa.

Dragon’s Back Trailin harjanteelta avautuvat näkymät Shek O:n kalastajakylään. Olisimme voineet laskeutua alas Shek O:n rannalle pulahtamaan mereen ja nauttimaan kylmästä bissestä ja meren herkuista. Aurinko oli kuitenkin jo laskemassa, joten hyppäsimme bussiin Shek O Roadilta ja suuntasimme takaisin kaupunkiin.

Vinkkejä Dragon’s Back Trailille

 • Ota metro ic clonidine hcl 0.1 mg Chai Wan -asemalle (älä sekoita Wan Chai -asemaan). Central Stationiltä matkaa tulee puolisen tuntia. Täältä voit joko napata taksin polun alkuun, tai vaihtoehtoisesti rappustreeni ja hautausmaa on lyhyen kävelymatkan päässä. Iske Google Mapsiin Hong Kong Trail Sec. 8. Suuntaa läpi Exit A:n ja sen yhteydessä olevan ostoskeskuksen. Jatka pitkin Wan Tsui Roadia, ohi Youth Squaren massiivisen rakennuksen. Seuraavaksi käänny vasemmalle Lin Shing Roadille, ja näet pian hautausmaan.
 • Kun vihdoin viimein rappuset loppuvat ja saavut parkkipaikalle, jatka kohti kyltin osoittamaa Tai Tam Gapiä.
 • Koko retkeen matkoineen meni meillä kolmisen tuntia.
 • Tähtää aamuun tai iltapäivään ja arkipäivään, sillä reitti on suosittu viikonloppuisin, äläkä unohda vettä.

Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

11 Comments

 • Katri kajander-beckett sanoo:

  Mielenkiintoista

 • Hyvä vinkkipostaus, kiitos tästä – menee suosikkeihin! Dragon’s Back Trail on nimittäin vahvasti omalla todo-listallani seuraavaa Hongkongin-matkaa ajatellen, koska viimeksi emme sinne harmillisesti ehtineet. Ensi kerralla käydään ihan taatusti.

 • Nyt pistit omia mielikuviani Hongkongista uusiksi, en olisi ajatellut että siellä on noin vehreää ja tuollaisia maisemia! Ja 60% luonnonsuojelualuetta! Savusumu ja saasteet ovat itsellä olleet päällimmäisenä mielessä kun Hongkong on puheena, siksi varmaan Singapore on vienyt voiton välilaskupaikkana, jos on pitänyt valita. Nyt tiedän paremmin 🙂

 • Hongkongia ei ensimmäisenä ajattele patikointipaikkana. Tämä postaus teki siitä heti (vielä) kiinnostavamman kohteen! Hienot maisemat! Pitääköhän ruveta treenaamaan portaita varten 🙂

 • Aivan mahtavat maisemat! Itse en ole vielä Hong Kongiin päässyt, mutta sen yhdistelmä luontoa ja kaupunkia on juuri yksi pääsyy miksi sinne kovasti haluaisin päästä!

 • Huh mikä paikka! Aivan upea tuo vihreä kuva jossa kiipeet portaita. 🙂 tällasia mestoja odotan kyllä meidänkin reissulta!

 • Mä lopetan sun blogin lukemisen n-y-t nyt. Ihan liikaa upeita maisemia ja paikkoja joka postaus täynnä 😀 Ei kun tosissaan, ihan tosi mielenkiintoista lukea sun elämästä ulkosuomalaisena näissä toinen toistaan eksoottisissa kohteissa.

 • Suunnaton sanoo:

  Tuo kuvien vehreys yllätti minutkin. Nuo kaupunkikuvat ovat epätodellisen näköisiä. Ihan kuin keskeltä luontoa yhtäkkiä nousisi korkeita pastellinsävyisiä muodostelmia. Upeat maisemat tosiaan!

 • Nää maisemat on kyllä ihan huikeat! Ja reissussa ollessa on kyllä ihan mahtavaa yhdistää upeat näkymät ja pikkukuntoilu patikoinnin muodossa. Taidatte olla tällä hetkellä Myanmarissa, nauttikaa ihanat! <3

 • Sandra sanoo:

  En olisi kyllä minäkään arvannut, että Hong Kongista löytyy tuollaista luontoa. Jotenkin olen mieltänyt sen aivan kaupunkikohteeksi :). Aina jaksaa postaukset yllättää…

 • En ole koskaan selvinnyt tätä polkua tallaamaan, vaikka Hongkongissa olen monesti käynytkin. Viimeisimmällä reissulla oli suunnitelmissa, mutta päivä, jolle tämä oli ajateltu, oli niin sumuinen, että päätimme jättää vaelluksen jälleen seuraavalle reissulle, sillä tuskin olisi kovasti maisemia näkynyt. Kauniilta kyllä näyttää, eli ensi kerralla siis! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *