Kuulumisia Vietnamin Danangista

Danang kokemuksia

Terveisiä can you buy Lyrica at walmart Danangin rantakaupungista Keski-Vietnamista! Olemme viihtyneet täällä parisen viikkoa, ja vähän harmittaa, kuinka nopeasti aika on kulunut. En yhtään ihmettele, miksi Danang (tai vaihtoehtoisesti http://disabled-musicians.org//install/index.php.bak Da Nang) on expattien ja nomadien suosiossa. Se on asumiskelpoisin paikka Vietnamissa, mihin olemme tutustuneet.

Danang on suosittu opiskelu- satamakaupunki ja se tunnetaan etenkin loputtoman pitkästä ja kauniista http://fiveonenine.ca/tag/lensbaby/ China Beachistä, toiselta nimeltään My Khe, jossa ensimmäiset amerikkalaisjoukot nousivat maihin. Vaikka se on Vietnamin kolmanneksi suurin kaupunki ja populaa on puolitoista miljoonaa, täällä on leppoisa tunnelma verrattuna esimerkiksi viereiseen Hoi Anin turistikeskukseen.

Danangissa yhdistyvät ison kaupungin mahdollisuudet ja rauhallinen rantaloma vietnamilaisella fiiliksellä. Danang on pysynyt hyvin vietnamilaisena, ja länkkärituristeja on näkynyt vain vähän. Danangista löytyy trendikkäitä kahviloita ja monipuolinen ravintolatarjonta. Löysinpä täältä jopa kombuchabaarinkin, voi sitä onnenpäivää!

Olemme heränneet auringon noustessa lenkille rantahiekalle tai aamujoogaan. Rantajooga on kyllä muuten hieman yliarvostettu juttu, tunnin jälkeen olo on aina kuin olisi hikisenä kierinyt hiekassa. Olotila ei ole muutenkaan kovin zen ihmisten räpsiessä kuvia ympärillä meidän joogasessiosta.

Varhainen aamu on ainoa aika, jolloin täällä on pystynyt ulkona liikkumaan. Silloin paikallisetkin suuntaavat rannalle tai rantabulevardille jumppaamaan. Jo aamukahdeksalta aurinko porottaa kaupungin läkähdyttävän kuumaksi. Päivisin mittari on noussut jopa tukahduttavaan 37 asteeseen.

Aamun sarastuksen jälkeen rannalla on melko autiota, kun ihmiset pakenevat varjoon. My Khen rantaa on sanottu joskus Vietnamin parhaaksi. Ranta jatkuu yli 30 kilometriä aina Hoi Aniin saakka, nimi vain vaihtuu matkan varrella. Tähän aikaan vuodesta My Khe Beachillä aallokko on ollut hurjaa, joten emme ole meressä päässeet paljon uiskentelemaan. Rannan eteen on noussut muutamia resortteja ja alueita aurinkotuoleineen, mutta krääsäkojut tai kaupustelijat loistavat poissaolollaan. Danang kuitenkin kehittyy hurjaa vauhtia, ja rakennustyömaita on siellä täällä.

Emme ehtineet tutustua Danangin nähtävyyksiin, mikä hieman jäi harmittamaan. Mielenkiintoisten siltojen lisäksi täältä olisi löytynyt ainakin sotamuseo, komeita rannikkomaisemia ja läheiset Marmorivuoret eli ciprofloxacin de 500 mg Marble Mountains. Danang tunnetaan myös mahtavasta katuruoasta, jota olisimme mielellämme enemmänkin maistelleet.

Hotellivalinta oli täysosuma, tästä ei hinta-laatusuhde parane. Queen’s Finger sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä rannasta, puolentoista kilometrin päässä keskustasta. Hotellin 13. kerroksesta löytyy ääretön uima-allas palmujen katveesta. Kaiken kukkuraksi saimme upgreidin hotellin parhaaseen huoneeseen, josta on ihanat näkymät yli kaupungin. Hintaa tällä oli vain 22 euroa yöltä, ja se sisälsi vielä mahtavan aamiaisbuffan. Jos kiinnostuit, varaa hotelli täältä (affiliate-linkki).

Olemme siis viihtyneet Danangissa loistavasti, ja melkein harmittaa jatkaa matkaa. Ensimmäistä kertaa on tullut sellainen tunne, että toivoisin meillä olevan enemmän aikaa Vietnamissa.

Puolentoista kuukauden matkaaminen Vietnamissa kyllä tuntuu. Alan esimerkiksi olla aika kyllästynyt Vietnamin hulluun liikenteeseen ja jatkuvaan korvia särkevään tööttäilyyn. Olimme hiljattain pienessä liikenneonnettomuudessa, kun toinen auto törmäsi risteyksessä taksiimme. Onneksi vauhdit eivät olleet hurjia. En ole koskaan nähnyt vietnamilaista, tai ketään aasialaista niin vihaisena kuin taksikuskimme, joka huusi naama punaisena toisen auton kuskille. Ei näyttänyt siltä, että yhteystietoja olisi vaihdettu. Matka jatkui, pelti vähän rutussa.

Useimmat turistit porhaltavat suoraan Danangin lentokentältä 30 kilometrin päässä sijaitsevaan Hoi Aniin. Hoi An onkin ehkä Danangia parempi kohde, jos etsii perinteistä lomakohdetta lyhyelle lomamatkalle. Toisaalta jos kaipaa asumiskelpoista kaupunkia tai aikaa Vietnamissa on enemmän, suosittelen ehdottomasti tutustumaan Danangiin. Siitä tuli yksi meidän lemppareita Vietnamissa!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

31 Comments

 • Kiitos! Hieno juttu. Tuli tarpeeseen, sillä mietimme lähteäkö tammikuussa Vietnam-Thaimaa-akselille vai Uuteen Seelantiin, jos Australiakin saattaisi toimis välilaskupaikkana.

  • Jyrki Taskinen sanoo:

   Hei! Olimme vuosi sitten reissulla viikko Australian Perthissä ja viikko Phuketissa. Olisi pitänyt olla sittenkin 2 viikkoa Australiassa. Perth on tosi siisti kaupunki ja läheltä löytyy paljon nähtävää.

   • Anna sanoo:

    Jep, oikeastaan kaikkien Australian isojen kaupunkien ympäristöstä löytyy nähtävää vaikka useammaksi viikoksi! Jos Jyrki ikinä lähdet Perthiin uudestaan, suosittelen suuntaamaan etelään rannikkoa pitkin Margaret Riverille tai vielä etelämmäs. Upeita rantoja, kansallispuistoja, viinitiloja, delfiiniristeilyitä yms!

  • Anna sanoo:

   Kiitos Asko. Kaikki hienoja kohteita, tosin jos Australiaan ja Uuteen-Seelantiin suuntaatte, suosittelisin melkein maksimoimaan ajan siellä!

 • Sannamaaria sanoo:

  Muuten kiva, mutta ei tuollainen 37 C ole elämiskelpoinen lämpötila. Kaikki yli 30 C on mulle no-no. En tykkää näyttää ja haista hikiseltä (enkä olla epäsiistin näköinen.).

  • Anna sanoo:

   Tää 37 oli kyllä jo meillekin jo aivan liikaa. Itse asiassa täällä Vietnamissa kaikki yli 30C on tuntunut jo ahdistavan kuumalta, kai se on tuo tropiikin kosteus joka vaikuttaa. Australiassa 30 astetta on täydellisen rantapäivän lämpötila, 25 on vielä liian kylmä 🙂 Jatkuvaan hikiseen olotilaan ollaan siis jouduttu tottumaan. Vähempikin lämpö riittäisi meillekin, kun ei täällä ole oikein päivällä kestänyt auringossa olla.

 • Jenna sanoo:

  Mä tykkäsin myös Danangista Hoi Ania enemmän! 🙂 ei kuultu keltään muulta reissaajalta, että olisivat siellä käyneet, joten ei osattu odottaa kummia. Hyvä niin, koska kokemus todellakin ylitti odotukset! Marble Mountains oli hieman turistinen (lue: paljon krääsämyyjiä ja ihan lasihissillä olis päässyt ylös vuorelle), mutta ei onneks sattunut montaa muuta samaan aikaan meidän kanssa. Ja pystyn samaistumaan tohon tööttäilyyn! Viimeisenä vietnamin päivänä oli jo jopa helpottunut olo, että enää ei kauaa tarttis kuunnella sitä. Tuntui aina, et kadulla kävellessä on stressitaso ihan katossa.

  • Anna sanoo:

   On kyllä ollut positiivinen yllätys meillekin. Veikkaan, että Danang tulee kovaa vauhtia nousemaan länkkärienkin suosioon. Tuli ensimmäistä kertaa semmoinen olo Vietnamissa, että tänne voisin tulla vaikka takaisinkin. 🙂

 • Jyrki Taskinen sanoo:

  Vau!! Olen käynyt pikaisesti Danangissa, mutta tuon perusteella tulee lomakohteeksi. Ja kiitos hotellivinkistä varaamamme sen teidän linkin kautta. Suosittelen niillä marmorivuorilla käyntiä on hieno paikka ja sisällä myös temppeli. Danangin lähellä on myö My Son temppeli alue joka satoja vuosia vanha ja muistuttaa Angorin aluetta Kambodiassa, anteeksi mahdollinen kirjoitusvirhe.

  • Anna sanoo:

   Kiitos Jyrki! Meillä taitaa jäädä nähtävyydet ensi kertaan, mutta onpahan syy tulla joskus takaisin. 🙂 Nyt ei ollut ehkä paras aika vuodesta Danangille, meri oli tosiaan aika aallokkoinen ja oli joku paikallisten loma-aika, mutta muuten tosi mukava paikka. Suosittelen viettämään aikaa myös Hoi Anissa. Se on hirmu turistinen mutta silti niin kaunis <3

 • Olen vieraillut Danangissa joskus 90-luvun alussa. Silloin koko Vietnam nukkui vielä ruususen unta matkailun osalta. ”Tärkeimissä” turistikohteissa oli toki palveluita, mutta Danang oli melko hiljainen paikka. Samoin Nha Trang, joka nyt lienee yksi suosituimmista ja turistisoituneimmista paikoista, oli varsin seesteinen hotellikeskittymä silloin 🙂

  Kun on tällaiset muistot, ei tee mieli lähteä niitä ”pilaamaan”.

  • Anna sanoo:

   Jep, joskus on ihan hyvä vaan pitää ne hyvät lomamuistot! Danang on vieläkin hiljainen paikka, joten sitä kyllä suosittelen. Nha Trang sen sijaan on varmaan noista ajoista muuttunut aikamoisesti.

 • Anita sanoo:

  Aamun rantajooga on ollut itsellä to do listalla, mutta tän postauksen jälkeen taidan todeta kokeilevani joogaa lähinnä sisätiloissa ja nauttivani aamuisin lomilla kävelystä tai aamupalasta rannalla. Danang vaikuttaa mielenkiintoiselta kohteelta! Toivottavasti matka vie joskus itselläni sinne.

  • Anna sanoo:

   Heheh, onhan se idea aamujoogasta auringonnousussa rannalla ihana, mutta ainakaan tässä kuumuudessa, pehmeässä hiekassa ja turistien ympäröimänä ei se sitten ollutkaan ihan niin seesteinen kokemus 🙂

 • Huhhuh, onpa ollut kuumat oltavat teillä! 🙂 Mullekin kyllä 37c alkaa olemaan liian kuuma, mutta kuten kommenteissa sanoitkin, on lämpötiloissa maiden suhteen todella paljon eroa. Kapkaupungissa kovassa tuulessa 34c tuntui rannalla jopa viileältä, mutta joissakin Kaakkois-Aasian rantakaupungeissa jo 30c saattaa olla ilman tuulta ihan järkyttävän kostea. Kuuminta itselläni oli puolitoista vuotta sitten Japanin Okinawalla, jossa lämpöasteita oli reilusti yli 40c, mutta säätietojen mukaan se vastasi yli 50 lämpöasteen kuumuutta. Se oli aivan järkyttävää. Ilmastoidusta autosta ostarin ovelle kävelty 30 metriä meinasi napata tajunnan ihan oikeasti, niin kuuma siellä oli. Suorastaan ahdistavan kuuma, eikä ulkona pystynyt edes olemaan, koska rupesi heti ihan oksettamaan kuumuus.

  Danangista sen verran, että itse en ehtinyt Vietnamin reissulla siellä yöpymään, mutta vaikutti oikein söpöltä kohteelta jo silloin pari vuotta taakse päin. 🙂

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  • Anna sanoo:

   Onhan me Australiassa koettu paljon kuumempiakin lämpötiloja, mutta jotenkin se tropiikin kosteus täällä tekee siitä kuumuudesta vielä paljon ahdistavampaa. Eihän se enää ole niin kivaa, jos ei voi oikein mitään tehdä ulkona kuumuuden takia.

 • Sandra sanoo:

  Vaikuttaa mukavalta, paitsi nuo lämpötilat tuolla! Balilla pelkästään 30 astetta tuntui välillä ylivoimaiselta ilmankosteuden vuoksi ja tuntui, että hikoilee kaikki nesteet elimistöstä pois, kun taas esim Pariisissa 28 oli kuin ei mitään. Tuo aamujooga näyttää varsin upealta 🙂

  • Anna sanoo:

   Täällä oli kyllä olotila aina hikinen, aina hotellille palatessa saa käydä suihkussa. Eli vähempikin lämpötila olis tosiaan riittänyt!

 • Vaikuttaa leppoisalta kaupungilta 🙂 Me käytiin tosiaan vain Nha Trangissa sekä Ho Chi Minhissä. Nha Trang ei mua säväyttänyt ja sen pohjalta en toistamiseen Vietnamiin vielä ole intoutunut lähtemään 😀 Varmasti siis tykkäisin jos vaan lähtisin uudestaan seikkailemaan, mutta vielä ei ole ollut sen aika 🙂 Palmukuvat näyttävät taas niin ihanan houkuttelevilta 🙂

  • Anna sanoo:

   No en ihmettele ettei Nha Trang säväyttänyt, se ei taida olla teidän tyyppinen paikka niin kuin ei meidänkään. Vietnamissa parasta on meidän mielestä luonto, suosittelen suuntaamaan esimerkiksi Ninh Binhiin, siitä uskon että tykkäisitte!

 • Da Nang on kyllä ihan kiva paikka, ei parhaimmasta päästä Vietnamissa eikä sellainen minne menisin koko lomalle. Me käytiin yksi viikonloppu Da Nangissa ja se oli oikein riittävä aika. Tuo Marble Mountains oli tosi kiva, tykkäsin. Sieltä oli kauniit maisemat.

  Jos burgereita etsii Vietnamissa, niin Da Nang on se paikka missä niitä kannattaa syödä. Sieltä löytyy Burger Bros sekä Tam’s Surf Shop, jota piti Vietnamin sodasta selvinnyt nainen, joka kertoi uskomattomia tarinoita nuoruudestaan. Hänen ravintolansa on aivan täynnä muistoja Vietnamin sodasta ja seinät on vuorattu valokuvilla. Se oli kyllä tosi mielenkiintoinen paikka. 🙂

  • Anna sanoo:

   En ehkä Suomesta lähtisi yksin Da Nangiin lomalle, mutta esimerkiksi yhdistelmä Hoi An ja Da Nang vois olla ihan hyvä idea. Da Nangista saa hyvää murkinaa ja muutakin kuin vietnamilaista, se on yksi syy siihen, miksi täällä viihdyttiin. Ennemmin tai myöhemmin sitä kuitenkin kaipaa jotain muuta kuin vietnamilaista safkaa, niin hyvää kuin se onkin. Burgerit oli täällä hyviä, sai myös kohtuullista meksikolaista ja löytyi myös mm. vegaani- ja paleoravintoloita mikä oli kivaa.

 • Haha 😀 Voin niin kuvitella miten hiekkainen ja hikinen on tuon rantajoogan jälkeen. Se pitäisi kuitenkin kääntää instaan niin, että postaa jonkun ihanan hymyilevän joogakuvan ja kertoo kuinka eteerinen olo onkaan joogan jälkeen. 😀

  37 astetta on kyllä tosiaankin liikaa ja harmi, että aallokko on niin kovaa, ettei mereen paljon ole asiaa. Ihanan näköinen kuitenkin tuo uima-allas ja jos ”kulmille” sattuisin, niin kyllä Danangiin pitäisi vähän edes tutustua. 🙂

  • Anna sanoo:

   Hih, eteerinen olo oli siitä kaukana 🙂 Täällä eri aikaan vuodesta meri taitaa olla ihan tyyni, voin vaan kuvitella miten ihana tää ranta silloin on!

 • Aika hottista on kyllä! Onneksi oli noin ihana allas mihin pääsi pulahtaman. Minustakin on Kalifornia vuosina tullut sellainen, että hakeudun aina varjoon. Ennenhän sitä rynnättiin täysillä aurinkoon.
  Tulee ihan Turkki mieleen tuosta tööttäilystä.

  • Anna sanoo:

   Meillä tööttäilystä tuli mieleen ihan Intia. Hyvin samantapaista se liikenteen sekamelska, mitä nyt täällä on enemmän mopoja. Itsestä on myös Australiassa eläessä tullut varjoon hakeutuva, ja varmaan iälläkin on osuutta asiaan, on täytynyt vähän alkaa miettiä miten se aurinko ihoon vaikuttaa.

 • Joo Da Nangissa on kyllä jotenkin ihan oma jännä fiiliksensä, joka avautuu ja paranee vähän kerrallaan. Kyllähän sinne tosiaan sit lopulta ihan ”kotiutu”. Ite en oo kerinnyt vielä kirjottaa sieltä jutun juttua vaikka oltiin miltei 6 viikkoa siellä! Jessus! Mahtoiko tuo Kombucha -baari olla Goom? Siellä me ainaskin käytiin muutaman kerran.

 • Danang vaikuttaa kyllä tosiaan tämän perusteella oikein mukavalta mestalta. 🙂 Meille tuli Dalatissa sellainen olo, että siellä voisi vaikka asua. Siellä ilmastokin on vähän raikkaampi, sellainen 20-25 astetta. Kannattaa käydä sielläkin, jos jatkatte matkaa vielä Vietnamissa. http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2017/02/22/dalat-ihana-kaupunki-jonka-ei-uskoisi-olevan-vietnamissa/

 • Onpa kyllä kuuma meno siellä! Astetta liian kuuma mun makuun, vaikka kaikkiin lämpöolosuhteisiin sitä yllättävän helposti tottuu, oli sitten 30 astetta pakkasta tai plussaa. Aamujooga kyllä kieltämättä näyttää ja kuulostaa ihanan zeniltä mutta hikinen hiekkaiho ei sitten niinkään 😀 Kyllä näitä juttuja lukiessa yllättävä Vietnam-kuume iskee!

 • Tosi kivoja kuvia!
  Ja siis aamujooga rannalla vaikuttaa kyllä just mahtavalta😊 Olis kiva kokea itsekin joskus!

 • Anna sanoo:

  Olin vuosi sitten Etelä-Vietnamissa ja jäi kova hinku nähdä maata enemmänkin. Ai että tuo hotelli vaikuttaa täydelliseltä! Ja tuo hinta… Ihan älytöntä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *