Mitä tehdä Australian Gold Coastilla – 5 vinkkiä

Gold Coast ei säväyttänyt tälläkään kertaa, vaikka täytyy myöntää, että lämpenin sille hiukan parvekkeelta merelle tuijotellessa. Gold Coastin utuisia auringonlaskuja, pastelliauringonnousuja ja loputtomia rantoja tulee ikävä.

Gold Coast ei ole kuitenkaan pelkkää rantaelämää ja surffia, vaikka se pysyykin Gold Coastin kohokohtana. Turismin myötä Gold Coastista on muodostunut monipuolinen lomakohde, ja nykyään sieltä löytyy loputtomasti retkiä ja aktiviteettia kaikenikäisille.

mitä tehdä Gold Coastilla

1. Nauti Gold Coastin kultaisesta 57 kilometristä hiekkarantaa. Tankkaa aurinkoenergiaa rantahiekalla, kuikuile vaivihkaa komeita surffareita tai syöksy itse aaltoihin. Lenkkeile auringonlaskussa pitkin rantaviivaa ja palkitse itsesi törpöllä surffikerhon terassilla.

mitä tehdä Gold Coastilla

2. Poikkea sisämaan kansallispuistoihin. Me vietimme mahtavan päivän henkeäsalpaavien maisemien Springbrookissa. Täältä löytyy Queenslandin upeimmaksi kehuttu luontopolku sekä osavaltion upeimpia vesiputouksia.

Springbook National Park Gold Coast

3. Tutustu Gold Coastin rauhallisempaan puoleen. Surfers Paradise ei ole meidän makuun sitä parasta Gold Coastia. Kauempana Surfersista rannat rauhoittuvat ja rakennukset madaltuvat. Tee lenkki ympäri Burleigh Headsin kansallispuiston ja pulahda Tallebudgera Creekin tyyneen veteen.

Mitä tehdä Gold Coastilla

4. Näe Gold Coast yläilmoista. Vaikka pilvenpiirtäjät eivät mielestäni rannalle kuulukaan, kun ne kerran on sinne rakennettu, niin kannattaa sinne kiivetä. Lintuperspektiivistä Surfers Paradise ei nimittäin näytä yhtään pöllömmältä! Upeat näkymät saa ainakin Gold Coastin Q1:sta, joka on, toistaiseksi, Australian korkein rakennus.

Mitä tehdä Gold Coastilla

5. Päästä sisäinen lapsi valloilleen teemapuistoissa. Lapset ja lapsenmieliset varmasti innostuvat Gold Coastin lukuisista teemapuistoista kuten Wet’n’Wild ja Dreamworld. Tee kuitenkin maailman delfiineille palvelus, ja skippaa Seaworld. Delfiinit eivät kuulu vankeuteen.

Mitä tehdä Gold Coastilla

Kuva: Chensiyuan

Gold Coastista ei tullut lempparia Australiassa, mutta on helppo ymmärtää, miksi se vetää turisteja. En pistäisi pahitteeksi uutta visiittiä vaikka Brisbanen reissun yhteydessä, sinne kun varmasti tulee lähdettyä sukuloimaan toistekin.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-11-25T15:41:11+03:00huhtikuu 22, 2017|Australia, Queensland|

14 Comments

 1. Teija / Lähdetään Taas huhtikuu 23, 2017 4:06 pm - Vastaa

  Kyllä minulle tuo Gold Coast kelpaisi ihan hyvin 🙂 Tosin kun on lukenut sinun kaikkia muita blogipostauksia, niin kieltämättä ne ei niin turisteja täynnä olevat paikat kiehtoo enemmän. Mutta kyllä Gold Coast Suomen tämänhetkisen räntäsateen voittaa 😀

  • Anna huhtikuu 27, 2017 12:35 am - Vastaa

   Surfersin ulkopuolella Gold Coastiltakin löytyy rauhallisia ja kivoja paikkoja, rauhallista rantaa ja upeita kansallispuistoja. Mutta siltikään ei Gold Coast omiin suosikkeihin Australiassa kuulu. Vaikka kyllä se tosiaan tämän Melbournen talven voittaisi just nyt 🙂

 2. Travelloverin Annika huhtikuu 26, 2017 7:24 pm - Vastaa

  Ja minä kun ajattelin täällä Khanomissa olevani pitkällä hiekkarannalla. Pisimmillään sillä on matkaa kymmenisen kilometriä. Okei, aika lyhyt sitten kuitenkin. 🙂 Jouduin goolailemaan Gold Coastin sijainnin. Australian maantiede aivan hakusessa. Mutta koska ehkä tänä kesänä päädynkin tuokioksi Australian talveen, Aussi-postaukset ovat alkaneet eri tavalla kiinnostaa. Tähän asti ne ovat olleet tyyliin ahaa, siellä on tuollaista, hmm. Nyt mietin, olisiko jokin sellaista, mitä ehdottomasti haluaisin nähdä. 🙂 Tämä ei päässyt listalle.

  • Anna huhtikuu 27, 2017 12:38 am - Vastaa

   Jooh, pitkää rantaviivaa Australiassa kyllä riittää 🙂 Tosin ei tuo 57 kilsaa täysin yhtenäistä rantaa taida olla. Melbsin läheltä löytyy 145 kilsaa pitkä ranta. 🙂

   Jos lämmintä säätä haikailet Australian talvella, suosittelen pohjoista Queenslandiä ja ottamaan auton alle!

 3. Mika / Lähtöportti huhtikuu 27, 2017 8:28 pm - Vastaa

  Täältä räntäsateen keskeltä voisi lähteä melkein mihin tahansa riemusta kiljuen, eikä aurinkoinen Gold Coast ollenkaan huonolta näytä. Paljon sun hienoja Australia-postauksia lukeneena on kuitenkin pakko myöntää, ettei tämä silti maan kiinnostavimpien kohteiden joukkoon nouse. Kauniit kansallispuistot toki houkuttelevat aina!

  • Anna huhtikuu 29, 2017 3:23 am - Vastaa

   Onhan ne rannat täällä upeita, joten sinänsä en ihmettele miksi alue vetää turisteja. Mutta joo, on tainnu tulla selväksi ettei kuulu omiin suosikkeihini siltikään 🙂

 4. Elina | Vaihda vapaalle huhtikuu 28, 2017 2:24 pm - Vastaa

  Meiltä jäi puolen vuoden Australian aikana Gold Coast välistä tai siis oikeastaan koko itäpuolen rannikko. Koska Australiassa on mun mielestä niin uskomattoman upeita kohteita, ei pilvenpiirtäjäkaupunki jotenkaan yhtään houkuta. Siitä tulee jotenkin jenkkimäinen ja muovinen fiilis, joka taas ei sovi ollenkaan mun ihanaan mielikuvaan Ausseista. 😀 Tuonne vesiputouksille ja kansallispuistoihin lähtisin kyllä tosi mielelläni! 🙂

  • Anna huhtikuu 29, 2017 3:26 am - Vastaa

   Onneksi Surfers on ainoa laatuaan Australiassa, samanlaisia paikkoja missä korkeat pilvenpiirtäjät seisoo rannalla ei muualta löydy. Ei tosiaan omaa suosikkialuetta Australiassa, vaikka rannat onkin upeita, ja nuo kansallispuistot ehdottomasti näkemisen arvoisia.

 5. Kohteena maailma / Rami huhtikuu 29, 2017 12:58 pm - Vastaa

  Tajusin just, että on kattonut noista huvipuistoista jotain dokumenttiä tuolta! Aivan mahtavat vinkit, nämä kuin mulle tehty – rock! Tykkään tällaisista listauksista, varsinkin, kun osuu omat intressit niin yhteen 🙂

 6. Miika & Gia | matkakuume.net huhtikuu 29, 2017 2:20 pm - Vastaa

  Vähän ehkä lohduttaa tämä kirjoitus kun päädyimme Gold Coastin sijan Sunshine Coastille – joka ei sekään nyt mikään superhieno mielestämme ollut.

  Moni on sanonut löytäneensä Gold Coastilta pienempiä paikkoja, kuten Byron Bayn, jotka ovat iskostuneet mielipaikoiksi. Vesiputoukset kyllä näyttivät eri hienoilta tuolla. Vaikka Ausseista aina hehkutetaan rantoja enemmän kuin muuta, kyllä nuo vähän sisempänä olevat luontojututkin vaaan ovat hienoja!

  • Anna huhtikuu 30, 2017 3:14 am - Vastaa

   Jep! Ja Byron Bay on ihana, vaikka ei varsinaisesti Gold Coastiin kuulukkaan.

 7. Merja / Merjan matkassa huhtikuu 29, 2017 9:22 pm - Vastaa

  Gold Coast kelpais mulle just nyt tosi hyvin. Vappuviikonloppua vietetään ja kevätmyrsky lumisateineen riehuu ulkona. Minne ensikertalaisen kannattaisi Australiassa suunnata?

  • Anna huhtikuu 30, 2017 3:13 am - Vastaa

   Riippuu paljon vuodenajasta, ainakin jos kesäsäiden perässä tulee. Sen jälkeen ei olekaan niin väliä, valitsee jonkun suurkaupungista ja keskittyy siihen ja sen ympäristön luontokohteisiin. Ja autolla on paras mutta toki muitakin vaihtoehtoja on.

 8. Lotta | Watia.fi huhtikuu 30, 2017 9:41 am - Vastaa

  Ohhoh, onpa sielläkin korkeita pilvenpiirtäjiä! En jotenkin oo mieltänyt Australiassa olevan noin korkeita rakennuksia. Muistuttaa tosi paljon Yhdysvaltoja! Mut onhan Australiassakin tosiaan suuria metropoleja. Huvipuistoja kävisin tsekkaamassa tuolla seudulla! Vuoristoradat on parhautta!

Jätä kommentti