Mitä tehdä Australian Gold Coastilla – 5 vinkkiä

Gold Coast ei säväyttänyt tälläkään kertaa, vaikka täytyy myöntää, että lämpenin sille hiukan parvekkeelta merelle tuijotellessa. Gold Coastin utuisia auringonlaskuja, pastelliauringonnousuja ja loputtomia rantoja tulee ikävä.

Gold Coast ei ole kuitenkaan pelkkää rantaelämää ja surffia, vaikka se pysyykin Gold Coastin kohokohtana. Turismin myötä Gold Coastista on muodostunut monipuolinen lomakohde, ja nykyään sieltä löytyy loputtomasti retkiä ja aktiviteettia kaikenikäisille.

mitä tehdä Gold Coastilla

1. Nauti Gold Coastin kultaisesta 57 kilometristä hiekkarantaa. Tankkaa aurinkoenergiaa rantahiekalla, kuikuile vaivihkaa komeita surffareita tai syöksy itse aaltoihin. Lenkkeile auringonlaskussa pitkin rantaviivaa ja palkitse itsesi törpöllä surffikerhon terassilla.

mitä tehdä Gold Coastilla

2. Poikkea sisämaan kansallispuistoihin. Me vietimme mahtavan päivän henkeäsalpaavien maisemien Springbrookissa. Täältä löytyy Queenslandin upeimmaksi kehuttu luontopolku sekä osavaltion upeimpia vesiputouksia.

Springbook National Park Gold Coast

3. Tutustu Gold Coastin rauhallisempaan puoleen. Surfers Paradise ei ole meidän makuun sitä parasta Gold Coastia. Kauempana Surfersista rannat rauhoittuvat ja rakennukset madaltuvat. Tee lenkki ympäri Burleigh Headsin kansallispuiston ja pulahda Tallebudgera Creekin tyyneen veteen.

Mitä tehdä Gold Coastilla

4. Näe Gold Coast yläilmoista. Vaikka pilvenpiirtäjät eivät mielestäni rannalle kuulukaan, kun ne kerran on sinne rakennettu, niin kannattaa sinne kiivetä. Lintuperspektiivistä Surfers Paradise ei nimittäin näytä yhtään pöllömmältä! Upeat näkymät saa ainakin Gold Coastin Q1:sta, joka on, toistaiseksi, Australian korkein rakennus.

Mitä tehdä Gold Coastilla

5. Päästä sisäinen lapsi valloilleen teemapuistoissa. Lapset ja lapsenmieliset varmasti innostuvat Gold Coastin lukuisista teemapuistoista kuten Wet’n’Wild ja Dreamworld. Tee kuitenkin maailman delfiineille palvelus, ja skippaa Seaworld. Delfiinit eivät kuulu vankeuteen.

Mitä tehdä Gold Coastilla

Kuva: Chensiyuan

Gold Coastista ei tullut lempparia Australiassa, mutta on helppo ymmärtää, miksi se vetää turisteja. En pistäisi pahitteeksi uutta visiittiä vaikka Brisbanen reissun yhteydessä, sinne kun varmasti tulee lähdettyä sukuloimaan toistekin.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.