Hedonistisen Gold Coastin rauhallisempi puoli

Australian Gold Coast vetää miljoonia turisteja vuosittain. Ei ihme, sillä sää hellii läpi vuoden, rantaviivaa riittää huimat 52 kilometriä ja surffarit ovat ruskeita ja timmejä. Sitä paitsi Gold Coastilla on paljon parempaakin tarjottavaa kuin Surfers Paradisen keinotekoinen, hedonistinen ilmapiiri. Burleigh Headsin ympäristöstä löysin sen Gold Coastin, josta on vaikea olla pitämättä.

Gold Coast kokemuksia

Gold Coast Australia

Samoin kuin Sunshine Coastilla, varsinaista keskustaa Gold Coastilla ei ole, vaan Australian Kultarannikko koostuu yhteenkasvaneista lähiöistä. Jos Surfersin pilvenpiirtäjät ja turistimassat eivät sytytä, kannattaa tutustua Gold Coastin rauhallisempiin, lomatunnelmaa henkiviin lähiöihin. Yksi suosituimmista on Burleigh Heads, jossa vietimme iltapäivän pulikoiden ja patikoiden.

Gold Coast Australia

Burleigh Head National Park on oiva paikka paeta luonnon helmaan ja nauttia upeista rannikkomaisemista. Meillä kävi kuitenkin huono tuuri, ja kansallispuiston rauhan sijaan tuntui kuin olisimme eläintarhassa, kun pieneen puistoon iski tusina isoa koululaisryhmää samaan aikaan.

Gold Coast blogi

Burleigh Heads National Park

Burleigh Heads National Park

Gold Coast blogi

Tallebudgera Creekillä pidimme breikin lenkkeilystä ja pulahdimme kirkkaaseen, lämpimään veteen lillumaan. Siinä vaiheessa olisin repinyt pelihousuni, jos koululaiset olisivat tunkeneet tännekin. Onneksi kersalauma suuntasi joen toiselle puolelle, ja me saimme nauttia kuvauksellisesta poukamasta lähes kaksistaan.

Patikoinnin päätteeksi olimme ansainneet törpöt Burleigh Headsin Surf Clubilla. Tämänkaltaiset surffikerhot ovat Australiassa usein edullisia paikkoja myös safkata.

Tuopposen ääressä ihmettelimme surffaajien menoa ja pohdimme, kuinka erilaista elämä täällä on Melbourneen verrattuna. Siinä missä Melbournessa lapset harrastavat ensisijaisesti krikettiä tai aussifutista, täällä keskitytään vesiaktiviteetteihin ja etenkin surffaukseen.

Gold Coast kokemuksia

Paluumatkalla poikkesimme vielä Mermaid Beachin ja Broadbeachin rannoille. Horisontissa aurinko laski Surfers Paradisen korkeiden pilvenpiirtäjien taakse. Hengenpelastajat olivat painuneet jo koteihinsa, ja vain muutamia surffareita ja lenkkeilijöitä uhmasi tuulta. Joku sinnikäs meditoi rannalla kovasta tuulesta piittaamatta.

Tällaisesta, rauhallisesta, utuisten auringonlaskujen Gold Coastista minäkin pidän.

Surfers Paradise

Surfers Paradise

Rannikolta kannattaa ehdottomasti liikahtaa myös sisämaan vihreisiin, vesiputousten kansallispuistoihin. Sieltä tunnelmia ensi kerralla!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.