Ihana majoitus riisiterassien yllä Ubudissa

sisältää affiliatelinkkejä

Bali on aina hyvä idea. Tällä kertaa aloitimme Balin reissun Ubudista, jossa vietimme ensimmäiset kolme päivää ihanassa villassa Tegalalangin riisiterasseilla. Balin reissaajat, tässä yksi ihana majoitus Ubudiin!

Bali Ubud majoitus

Pondok Sebatu – Balilaista tyyliä upeilla näkymillä

Pitkän ja uuvuttavan reissun jälkeen Ubudiin tervetuliaisdrinksut nautittiin varsin hulppealla näkymällä Pondok Sebatun villassa. Pondok Sebatusta löytyy useampi luonnon helmaan jyrkkään rinteeseen pystytetty bungalow. Jokainen on upean yksityiskohtaisesti perinteiseen balilaiseen ja jaavalaiseen tyyliin rakennettu, ja ylimmistä villoista avautuvat mahtavat maisemat.

Bali Ubud majoitus

Pulitimme huoneesta noin sata euroa yöltä. Alla on villa, minkä sillä sai:

Pondok Sebatu villa, Ubud, Tegalalang

Pondok Sebatu villa, Ubud, Tegalalang

… Paitsi, että meillä kävi munkki, ja saimme ilmaisen upgreidin ylelliseen kahden makuuhuoneen huvilaan unohtumattomilla näkymillä Ubudin riisiterasseille.

Victory-Baby-Meme-08

Omalla isolla uima-altaalla varustettu villa oli ehdottomasti yksi parhaista, missä olemme ikinä yöpyneet. Vahva suositus, jos etsit majoitusta Ubudista. Normihinta taitaa olla jotain parinsadan tienoilla yöltä.

Pondok Sebatu villa, Ubud, Tegalalang

Pondok Sebatu villa, Ubud, Tegalalang

Jos nyt jostain on valitettava, niin kylppäri saa meiltä “vain” neljä tähteä. Mutta kuka muu rakastaa näitä pylvässänkyjä? Tämmöinen on ehdottomasti saatava myös kotiin jonakin päivänä.

balilainen pylvässänky

Ubudin komeat riisiterassit

Ubudia on perinteisesti pidetty Balin kulttuurin, arkkitehtuurin ja taiteen keskuksena. Paikka on nykyään aika erilainen kuin ensimmäisellä visiitilläni yli kymmenen vuotta sitten. Ubud on nykyään yksi Balin isoista turistikeskuksista, ja kaduilla tulee vastaan pääasiassa länkkäreitä.

Ei Ubud silti pilalla ole. Riippuu, mitä etsii. Käsitöiden, temppeleiden ja Monkey Forestin lisäksi Ubud houkuttelee nykyään myös myös jooga- ja terveysretriiteillään, putiikeillaan ja ravintoloillaan.

balilainen ruoka

Pondok Sebatun huvilat sijaitsevat puolen tunnin ajomatkan päässä Ubudista pikkuruisen Sebatun kylän kupeessa maaseudulla. Huvilalta järkättiin ilmaisia kyytejä Ubudiin useamman kerran päivässä.

Meillä ei ollut tarvetta joka päivä liikahtaa altaan reunalta. Ystävällinen henkilökunta kiikutti meille safkatkin altaalle, jotta laiskuutemme olisi täydellistä.

IMG_0583 (1024x676)

Majoitus Ubudissa

Lähellä sijaitsevat 600 metriä korkeaan rinteeseen pystytetyt Ubudin Tegalalangin riisiterassit ovat suosittu turistikohde. Kadut ovat täynnä turistikrääsäkauppoja ja ylihinnoiteltuja, keskinkertaisia, mutta mahtavilla maisemilla varustettuja ravintoloita.

Me emme jaksaneet terasseja täällä kaikkien muiden turistien kanssa sen kummemmin ihmetellä, kun kerran meillä oli omat näkymät suoraan altaasta.

Tegalalangin riisiterassit

Tegalalangin riisiterassit

Muille balilaisen sisustustyylin rakastajille vinkkinä, kun täältä lähtee ajelemaan kohti Ubudia, yli kymmenen kilsan pituudelta löytyy kauppoja vieri vieressä myyden kaikkea huonekaluista sisustustavaraan. Täällä Tegalalangin Handicraft Centressä tavara on halvempaa ja parempilaatuista kuin monessa muussa paikassa.

Tegalalangin riisiterassit, Ubud

Lähellä Tegalalangin riisiterasseja sijaitsee myös toinen suosittu Ubudin nähtävyys Gunung Kawi Sebatu, yksi Balin kauneimpia temppeleitä. Aikaisin aamulla Vishnulle omistetussa vesitemppelissä ei ollut ketään muuta. Viidakon ympäröimässä temppelissä aamuauringossa kuljeskelu oli taianomainen kokemus. Ainoat äänet olivat veden solina ja lintujen viserrys.

Gunung Kawi Sebatu temppeli Balilla

Gunung Kawi Sebatu temppeli Balilla

Temppeli on rakennettu luonnonlähteen ylle. Kiveen kaiverrettujen pyhäköiden lomasta löytyy puhdistusrituaaleissa käytettäviä pyhän veden altaita, pari allasta pulikoimiseen, ja lukuisia lammikoita täynnä lootuskukkia ja kaloja.

Gunung Kawi Sebatu temppeli Balilla

Teimme myös eräänä aamuna kävelykierroksen rauhalliseen Sebatun kylään, jossa pääsimme näkemään aitoa balilaista elämää. Jokaisen talon yhteydestä löytyy pieni pyhäkkö. Paikallisista iso osa on maanviljelijöitä, mutta Sebatu tunnetaan myös taiteesta ja erityisesti tanssiesityksistä ja puutöistä.

Pieni Sebatun kylä lähellä Ubudia

Sebatun torilla

IMG_0904 (669x1024)

Sebatun riisiterasseja

Pondok Sebatu on oiva paikka tukikohdaksi Ubudin kiertämiseen ja ennen kaikkea pakopaikaksi turistirysistä. Me olisimme voineet viettää täällä vaikka koko loman.

Varaa Pondok Sebatu täältä.*

*Booking.com -affiliatelinkki. Varaamalla linkin kautta Muuttolintu saa pienenpienen komission, mutta itse et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, että tuet sivuston toimintaa!

Lue myös: KOHDEOPAS – BALI

Tärkeimmät vinkit Balille

Mitä tehdä Balilla – 40 ideaa lomanviettoon

14 Uniikkia majoitusta Balilla


Varaamalla hotellit turkoosien Booking.com -kumppanuuslinkkien kautta Muuttolintu saa pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet sivuston ylläpitoa!

Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.