Brisbanesta Gold Coastille

Brisbane on jäänyt meille aika tuntemattomaksi paikaksi. Se ei vaikuta kovin erilaiselta kuin muut Aussilan suurkaupungit, joten sen kummemmin mielenkiintoakaan ei ole ollut Brisbanen syvälliseen tutkimiseen.

Tälläkään kertaa emme kauaa viipyneet. Parkkeeraamishaasteiden vuoksi buukkasimme itsellemme pari yötä kaupungin halvimmassa hostellissa. Huhhuh, mikä luola. Päivä alkoi lenkkeilyllä joen varrella sekä Brisbanen Botanical Gardensissa, jonka jälkeen homman nimi oli illanvietto kera vanhojen tuttujen.

Ilta hieman venähti, ja seuraavana päivänä matka jatkui heikossa hapessa kohti Gold Coastia eli Kultarannikkoa sekä sen pääkaupunkia Surfers Paradisea.

Brisbane, Australia

Brisbane, Australia

Edellisen illan törpöttelyn aiheuttamassa morkkiksessa ajelimme luonnonhelmaan Brisbanea ympäröiville kukkuloille Tambourine Mountainille. Vesiputoukset ja mahtavat maisemat rauhoittivat krapulaisten mieltä.

Vesiputous Brisbanen lähellä

Kukkuloita Brisbanen lähellä

Australian ykkösbilekeskuksessa Surfers Paradisessa ilta jatkui asiaankuuluvasti taas maljoittelun merkeissä, tällä kertaa Rohanin vanhojen kavereiden johdattamina. Ilta lähti safkaamisella käyntiin, mutta kaljakannusta tuli nopeasti toinen, ja kolmas, ja…

Australian Kultarannikolla

Gold Coast, Australia

Rohanin kaveri on aito surffipummi, jonka elämä kulkee aaltojen mukaan. Hän muutti aaltojen perässä aikoinaan Mellusta Surffersiin, eikä ole taakseen katsonut. Melbournen suburbia ei kuulemma napostele enää sen jälkeen, kun on tottunut elämään veden äärellä. En epäile hetkeäkään.

Surffari Gold Coastilla

Surffari Gold Coastilla

Surfers Paradise pilvenpiirtäjineen, baareineen ja teemapuistoineen jakaa mielipiteet. Kyllähän siellä yhden illan imee drinksua baarin uima-altaalla, mutta yksi ilta riitti meille.

Surfers Paradisen läheltä löytyy kivoja paikkoja kuten Burleigh Heads, joissa mahtavat Gold Coastin rannat eivät ole vielä täynnä pilvenpiirtäjiä, eikä kaupunki pelkkää isoa aikuisten huvipuistoa. Täällä kelpasi väenpaljouksia kammoavien krapulapesäkkeiden viettää aamupäivää.

Vanhan postauksen Surfers Paradisesta löydät täältä.