Byron Bay on entinen surffareiden ja hippien suosima rantakylä, josta vuosien saatossa on tullut yksi suosituimmista turistikohteista Australiassa.

Ihmiset eivät tule tänne välttämättä rantojen perässä, jotka ovat toki maailmanluokan rantoja, mutta samanlaisia on siellä täällä joka puolella pitkin itärannikoa. Tänne tullaan sen vaihtoehtoisen hippimäisen rennon elämäntyylin perässä.

Byron Bay ei kuitenkaan ole se sama hippikylä mitä se oli vuosia sitten. Kasvanut turistivirta tarkoittaa sitä, että tänne tulvii juhlivia teinejä Spring Breakillä, ja sinne tänne nousee high-end putiikkeja ja kalliita resortteja ökyrikkaille. Silti Byron Bayn sielu on pysynyt samana, eikä tästä Surfers Paradiseen verrattavaa turistipainajaista tule ikinä. Tätä oli odotettu, ja olimme varanneet Byron Bayssä chillailuun muutaman päivän.

Byron Bayn rantaa

Surffari rannalla

Byron Bayn markkinat

Makoilimme rantsussa ja otimme pienen breikin reppureissaajan elämästä syömällä ja juomalla ulkona ja kiertelemällä Byron Bayn viehättävissä putiikeissa. Täältä ovat kotoisin monet meikäläisen suosikkivaatemerkeistä.

Yritimme bunkata suoraan rannalla kuten niin monta kertaa tähänkin asti. Kuinka ollakaan täällä siitä rapsahti 84 doltsun sakot, kun aamun varhaisina tunteina vartija koputti pakun ikkunaan. Vartija antoi meille 5 minuuttia aikaa pakata kimpsumme ja häipyä, muuten summa kuulemma kasvaa 300 doltsulla. Tuli kiire. Muinakin öinä meillä oli suuria vaikeuksia löytää ilmaista paikkaa mihin parkkeerata paku yöksi. Loppupeleissä päädyimme ajamaan Byron Bayn ulkopuolelle lepoalueelle.

Byron Bay on reppureissaajien suosiossa ja sen seurauksena täällä riittää poliiseja. Taisi täällä olla joku festarikin samaan aikaan mikä varmaan vaikutti asiaan. Kerran meidät pysäytettiin huumetesteihinkin ajaessamme pois kaupungista.

No camping

Byron Bayssä kun oltiin, oli pakko lähteä surffaamaan. Tämä oli tyttöjen eka kerta, joten lähdimme surffitunnille. Vetäjä oli vanha surffipummi. Ukko oli vaikuttunut surffiskilleistäni, eli kyllä meikästä vielä se surffipro tulee. Aallot olivat säälittävän kokoisia, ei niillä melkein kehdannut edes surffata.

Surffitunnilla Byron Bayssä

Byron Bay

Ennen lähtöä Byron Baystä ajoimme vielä majakalle Australian itäisimmälle kolkalla. Näkymät olisivat olleet mahtavat, jos ei olisi tullut kaatamalla vettä. Next destination: Surfer’s Paradise!