Cairnsin eläintarha, Cairns Tropical Zoo, ei ole maan isoimpia saati kuuluisimpia eläintarhoja. Silti väittäisin, että se on yksi parhaimpia. Cairnsin visiitillä piipahdimme ihmettelemässä Australian omituisia otuksia, kuten dingoja, kenguruja ja monia kovasti kenguruita muistuttavia otuksia, käärmeitä, emuja, kasuaareja ja muita lintuja, koaloita, vompatteja ja lukuisia muita elikoita, joista monia ei löydy mistään muualta maailmasta. Ihmisiä oli vähemmän kuin eläimiä, joten niihin saa tutustua kaikessa rauhassa. Sen lisäksi ohjelmaa riittää koko päivälle erilaisten informaatiosessioiden muodossa.

DSC_8633 (586x800)

Koala

Kenguruita Cairnsin eläintarhassa

Puistossa järjestetään pitkin päivää informoivia sessioita milloin mistäkin elikoista. Linnut voivat olla monien mielestä tylsiä, mutta tämä lintushow, jossa koulutetut linnut tekivät temppujaan, oli huikea. Melkein säikähdin, kun iso kiilapyrstökotka (engl. wedge-tail eagle), jonka siipienväli voi olla jopa 2,5 metriä, lensi ylitsemme hiusrajaa hipoen. Linnut ovat mielettömän älykkäitä otuksia, ja oppivat temput tosi nopeasti.

Cairnsin eläintarhan lintushow

Kiilapyrstökotka

Käärmeshowssa mimmi käsitteli monia maailman myrkyllisimmistä käärmeistä, eikä ollut tällä krokotiilimiehelläkään kaikki muumit laaksossa…

Krokotiilimies Cairnsin eläintarhassa

Käärmeshow Cairnsin eläintarhassa

Kuten jokaisen Aussilan matkaajan, meidän oli taas pakko päästä halaamaan lutuista koalaa. Koalaltahan voi saada klamydian, jos se sattuu pissaamaan päällesi. Kokovartalokondomin puutteessa riskillä mentiin. Sitä ei muutamaa sekuntia kauemmin saa sylissä pitää, ja takaisinluovutus on aina yhtä vaikeaa. Kateeksi kävi tämän tyypin duunia, joka saa kulkea koala sylissä kaiket päivät.

Koala

Koala

Koala sylissä Cairnsin eläintarhassa

Koalaa ja monia muita elikoita pääsee halaamaan melkein missä tahansa eläinpuistossa Queenslandissa. Pari kertaa aiemmin koalan syleilyyn pääsin mm. Magnetic Islandilla. Odottaessamme vuoroamme näimme, kun koala punnitettiin takahuoneessa. Awww…

Koala Cairnsin eläintarhassa

Pääsimme tapaamaan vompatin ihan läheltä. Näitä otuksia näkee Victorian moottoriteillä valitettavan paljon tien varressa ylösalaisin. Pari vuotta sitten Magnetic Islandilla pääsimme pitämään vauvavompattia sylissämme, ja siitä lähtien meillä on ollut syvä rakkaus näihin hassuihin karvapalleroihin.

Vompatti

Vompatti

Vompatti laitettiin pinkkeihin valjaisiin. Jos olet ikinä kokeillut ulkoiluttaa kissaa valjaissa, tiedät minkälaista oli ulkoiluttaa vompattia. Homma ei oikein toimi. Lopulta vompatti kannettiin suosiolla takaisin aitaukseen. Päivän päätteksi vompatille iski väsy.

Kissamakeja Cairnsin eläintarhassa

Paitsi Aussilan asukkeja, puistosta löytyi myös mm. punapandoja ja Madagascarin kissamakeja (engl. lemur), jotka ovat tosielämässä ihan yhtä huvittavia otuksia kuin leffoissa. Näitä olisi lisämaksusta päässyt silittämään ja syöttämään.

Kenguruiden syöttämistä Cairnsin eläintarhassa

Dingo Cairnsin eläintarhassa