Parin tunnin ajomatkan päässä pohjoiseen Cairnsistä löytyy maailmanperintölistalla oleva Cape Tribulation ja Daintreen sademetsä. Täältä löytyvät maailman vanhimmat sademetsät. Alue on kuuluisa kauniista maisemistaan; vuoria, upeita autioita rantoja, jokia ja laguuneita sademetsän ympäröimänä.

Eipä sitä kai suotta kutsuta sademetsäksi, sää oli nimittäin sateinen ja sumuinen. Näköalapaikoilta ei kauas nähnyt.

Alue on koti monille kasvi- ja eläinlajeille, joita ei löydy mistään muualta maailmasta. Yksi näistä on maailman kolmanneksi suurin lintu, upea, jättimäinen lentokyvytön kasuaari. Sademetsän läpi ajaessa ei voi välttyä kylteiltä, jotka varoittavat linnuista. Ne ovat uhanalaisia, ja paljon niitä kuolee teillä. En kuitenkaan uskonut, että olisimme niin onnekkaita, että näkisimme yhden!

Mutta ajettuamme vähän aikaa mutkaisella tiellä vastaan tuli jono pysähtyneitä autoja tien varressa. Lähellä oli kasuaari ja vauvakasuaari! Näitä ärjysmurffeja muistuttavia lintuja ei auta mennä lähelle, ne voivat olla hyvin aggressiivisia ja aiheuttaa pahaa vahinkoa hulluilla kynsillään. Tähän mennessä kukaan ei taida olla kuollut kasuaarin uhrina, mutta mahdollisuus on olemassa. Parempi siis pysyä autossa jos satut näkemään kasuaarin!

Vietimme pari yötä Noah Beachin hiljaisella leirintäalueella. Paikka on sademetsässä suoraan rannalla puiden katveessa. Leirintäalueella ei ole suihkuja vaan hyvin perus puskahuussit. Pitkä autio ranta oli kokonaan meidän muutamaa hassua vierailijaa lukuunottamatta. Parhautta!

Uimaan en ehkä täällä uskaltaisi. Rannoilla on kylttejä varoittamassa krokotiileistä, mutta eivät ne yleensä meressä hengaile vaan joessa. Auringonlaskun tai -nousun aikaan krokotiilin kitaan joutuminen on suurin. Ei huvittanut ottaa riskiä, vaan pysyttelimme maalla.

Cape Tribulationissa on paljon kävelyreittejä sademetsän keskellä, joissa pääsee ihailemaan kasvillisuutta ja eläimiä, jos on onni matkassa.

Tämä oli road tripimme pohjoisin kolkka. Cape Tribulationista pohjoiseen nimittäin ei normiautolla enää kuljeta. Oli aika ajaa takaisin Cairnsiin ja kääntyä kohti Australiaan punaista keskustaa.