Häämatkalla Malediiveilla

Häämatkakohde oli selvillä jo ennen hääsuunnitelmia. Kookospähkinädrinkkejä veden ylle rakennetussa huvilassa jossain paratiisissa. Ja mitä tulee teille rakkaat harvat lukijat mieleen ensimmäisenä Malediiveilta? Malediiveilla on näitä resortteja yli sata, ja jokainen omalla saarellaan.

bungalow veden yllä malediiveilla

häämatka malediiveilla

Meeru Island Resort, Malediivit

Malediivien saaristo muodostuu 26 atollista eli jopa satojen kilometrien pituisista riuttarenkaista. Atollit ovat täynnä pieniä paratiisisaaria, virallisen laskun mukaan 1190. Kymmenisen atollia on auki turisteille. Valinnanvaraa siis riittää.

Nykyään ei edes tarvitse uida rahassa matkustaakseen Malediiveille. Vuonna 2009 vierasmajojen rakentaminen paikallisten asuttamille saarille viimein sallittiin, ja siitä lähtien Malediivit ovat houkutelleet myös reppureissaajia.

Yhteistä kaikille saarille tuntuu olevan unelmien palmurannat ja kirkas, turkoosi vesi. Jos mielii sen overwater bungalowin, josta me haaveilimme, lompakon on toki oltava paksumpi. Saarta valitessamme selasimme halvimpia vesihuviloita. Sitten enttententten… Meeru Island Resort it is!

Meeru Island Resort, Malediivit

TIETOISKU: Malediivit on maailman matalin maa. 80% maasta on alle metrin korkeudella merenpinnasta, ja maan korkein kohta on vaivaisen 2,4 metrin korkeudessa. Ilmastonmuutoksen myötä Malediivit uppoaa. 200 asutusta saaresta 14 on jo muuttunut asumiskelvottomaksi. Presidentin mukaan maassa säästetään rahaa maan ostamiseen esimerkiksi Sri Lankasta ja Australiasta. Eli go before it’s too late!

Overwater Bungalow, Meeru Island Resort, Malediivit

Uuvuttavan matkanteon jälkeen aina Australiasta asti Singaporen ja pääkaupungin Malen kautta vihdoin saavuimme paratiisisaarellemme. Rannalla odotti työntekijä vain meitä varten nimikyltti kädessä, ja ojensi heti ensi töikseen meille kookosdrinksut. Sandaalit heitettiin jalasta paatista noustessa, ja sen jälkeen niitä ei tarvittukaan ennen paluumatkaa.

Meerun hanimuunisviitti on monta kertaa isompi ja erillään muista overwater bungaloweista. Sinne pääsee vain veneellä, jota varten meille oli varattu oma boatman. Sviitissä odotti skumppa kylmässä.

Hanimuunisviitti Malediiveilla

Paikallista elämää tai kulttuuria näiltä luksusresorttien yksityissaarilta on turha tulla etsimään. Retkiä järjestetään kuitenkin jos jonkinnäköistä lähisaarille ja muualle ympäristöön.

Meillä oli liian kiire siemaillessa kookosdrinksuja ja puljatessa omassa yksityisessä laguunissamme.

Seitsemän päivää meni helposti hanimuunihommissa, ilman että olisimme kaivanneet sen kummempaa aktiviteettia. Saarelta löytyi kaksi isoa uima-allastakin, mutta mitäs me niillä, kun luonnon omaan uima-altaaseen kulki suoraan rappuset kuistilta.

Merenpinnan alapuolella maisemat eivät olleet yhtään paskemmat kuin yläpuolella! Rauskuja, pikkuhaita, kilppareita, koralleita ja vaikka mitä. Meidän ei välttämättä tarvinnut edes lähteä snorklaamaan päästäksemme ihailemaan atollin elämää, kunhan kuikuilimme terdeltä alas ohi lipuvia elikoita.

Häämatkalla Malediiveilla

Overwater Bungalow, Malediivit

Meerun saarella on mökkejä lähes 300 ja lisää rakennetaan paraikaa. Se kuulostaa paljolta, mutta isolla saarella oman rantapläntin löytäminen ei ollut vaikeaa. Ranta ammotti usein tyhjyyttään kuin kutsuen meitä upottamaan jalanjäljet valkoiseen hienoakin hienompaan puuterihiekkaan.

Viikkoon mahtui muutama pilvinen päivä, mutta nekään eivät haitanneet yhtään. Terassin poreammeessa oli kivempi puljata, kun ei ollut tukahduttavan kuuma!

Meeru Island Resort Malediivit

Hanimuunisviitti Malediiveilla

Hanimuunista tulikin sitten varsinainen fat camp, kun meille oli ilmeisesti hanimuunin kunniaksi järkätty täysihoito juomineen kaikkineen, vaikka emme siitä maksaneet. Ei siis sellainen lihavien jenkkiskidien laihduttamisen fat camp, vaan semmoinen missä lihotetaan! Hanimuunipakettiin kuului isot jättiaamiaiset huoneeseen tarjoiltuna. Lounaalla ja illallisella ruokailimme ähkybuffet-aterian ravintolassa, jossa loputtomiin jatkuvat pöydät notkuivat herkkuja maailman joka kolkasta. Ja siinä välissä oli tietysti pakko lipittää muutamat sateenvarjodrinkit, kun ne nyt kerran olivat ilmaisia!

Poreamme terassilla Malediiveilla

Bungalow veden yllä Malediivit

Iltaisin katseltiin rannalla nojatuolissa auringonlaskua drinksu kädessä ja shishapiippu huulessa. Autuaat seitsemän päivää menivät paratiisissa löhöillessä täydellisessä lomakoomassa. Malediivit ylittivät odotukset, ja olisimme voineet täällä löhötä toisenkin viikon, tai vaikka kuukauden, tai loppuelämän. Rentoutuminen teki hyvää, eikä vähiten siksi, että täältä jatkoimme kolmeksi viikoksi Intiaan, jossa tiedossa olisi mm. riksaralli!

Meeru Island resort Malediivit

Auringonlasku Malediiveilla

Mitä tämä lysti maksaa? Ja muita matkavinkkejä Malediiveille ensi kerralla!

2018-09-29T21:56:26+00:00marraskuu 28, 2015|Malediivit|

7 Comments

 1. Elina | Vaihda vapaalle marraskuu 29, 2015 5:41 pm - Vastaa

  Kuulostaa niiiiiin hyvältä. Malediivit on pyörineet mielessä muutamaankin otteeseen tässä talven lomamatkaa suunnitellessa. Tekisi kovasti mieli kerrankin ihan täysillä vain rentoutumaan, kun yleensä aina mennään matkoilla vaan vauhdilla paikasta toiseen. Seuraava postaus kiinnostaa siis kovasti! 🙂

  • Anna joulukuu 1, 2015 8:14 am - Vastaa

   Mekin yleensä aina juostaan paikasta toiseen kun on kiire nähdä mahdollisimman paljon. Sillon tällön tekee tosiaan hyvää vaan kunnon rentouttava möllötysloma 🙂

 2. Isukki marraskuu 30, 2015 5:41 pm - Vastaa

  Joo, on hieno paikka! Ja juuri teille sopiva. Mutta onneksi vain viikko, ei makeaa mahan täydeltä…Pitää nyt odotella joku vuosi, että pääsee eläkkeelle, sitten voi arpoa mihin suuntaa. Maailma on täynnä hienoja paikkoja.

  • Anna joulukuu 1, 2015 8:16 am - Vastaa

   Melbourneen! Jos siis ollaan täällä 🙂

 3. Maarit Johanna joulukuu 3, 2015 1:39 am - Vastaa

  Ooohhh <3
  Ihanan näköistä! Näyttää paljon hauskemmalta kuin ne jotkut muutamat mitä vaikka Finnmatkojen sivuilla on tarjolla. Kiinnostais todellakin. Oon kade :p

  • Anna joulukuu 3, 2015 9:15 am - Vastaa

   Oli kyllä aika once in a lifetime -kokemus 🙂

 4. Anne elokuu 25, 2016 4:11 pm - Vastaa

  Wau mikä paikka! Kelpais kyllä tuollainen majoitus.

Jätä kommentti