Hemmottelua Sihanoukvillen legendaarisimmassa hotellissa

Saarielämän jälkeen Kambodzan Koh Rongilla ja Koh Rong Samloemilla aloin olla kypsä jatkuvaan hikoiluun, alkeelliseen bambumajaan ja hiekkaiseen rinkkaan. Päätin hemmotella itseäni parin yön verran Sihanoukvillen legendaarisimmassa hotellissa.

Nauttia ilmastoinnista, valkoisista puhtaista lakanoista, saunasta, poreammeesta, ja kenties upeimmasta uima-altaasta, missä olen koskaan päässyt pulikoimaan.

Sihanoukville kokemuksia

Sihanoukville majoitus

Sihanoukvillen The Independence Hotel on hotelli, jonka kaikki paikalliset tuntevat. Se avattiin 60-luvulla, jolloin asiakkaat koostuivat maan eliitistä ja vippivieraista kuten Jacqueline Kennedy. 70-luvulla Khmer Rougen hirmuvallan aikaan hotelli suljettiin. 2000-luvun alussa aloitettiin remppa, jonka päätteeksi Independence Hotel on taas yksi alueen loistokkaimmista.

Hotellin kahdeksannen kerroksen huoneesta oli upeat näkymät merelle ja auringonlaskuun. Maisemia pystyi ihailemaan myös kylpyammeesta.

Hotellin kolmikerroksinen ääretön uima-allas oli yksi koko matkan kohokohtia. Mikä parasta, monesti sain koko altaan itselleni ja ilakoin kuin omassa yksityisessä vesipuistossa. Sadekaudella matkustamisen etuja! Vietin tuntikausia ensin porealtaassa, sen jälkeen liu’uin liukumäkeä pitkin toiseen altaaseen, josta siirryin uimaan kolmasta allasta päästä päähän. Edes ruokailuja varten en aina malttanut lähteä altaalta.

Sihanoukville kokemuksia

Hotellilta löytyi myös oma yksityinen rantansa. Tähän aikaan vuodesta aallokko oli kuitenkin sellainen, että valitsin mieluummin uima-altaan.

Ja voi sitä riemun määrää, kun pääsin pitkästä aikaa kunnon saunaan! Viime kerrasta oli melkein kaksi vuotta.

Satunnaiset muut saunavieraat savustettiin äkkiä ulos, kun suomityttö pääsi vihdoin heittämään löylyä.

Hotellin spasta löytyi myös kuntosali, höyryhuone ja sekä kylmä että kuuma poreallas. Lisämaksusta oli tarjolla hoitoja ja hierontaa.

Illalliset nautin hotellin ravintolassa aivan meren äärellä, aaltojen kuohuntaa kuunnellen. Ruoka ei ollut kummoista, mutta ei ylihinnoiteltuakaan, niin kuin usein kalliimmissa hotelleissa. Aamupalalla ilahduin etenkin juusto- ja leikkeletarjottimista, joita ei usein Kaakkois-Aasiassa näe.

Silti hiukan täytyy avautua. Kun kerran parempaan hotelliin sijoittaa, sitä toivoisi, että palvelu on kohdillaan. Muutamaa mukavaa poikkeusta lukuunottamatta The Independence Hotelin työntekijät olivat tylyjä ja naamat irvessä.

Olin hämmästynyt, sillä joka paikassa muualla Kambodzassa aina simppeleistä bungaloweista halpoihin hotellihuoneisiin palvelu oli ollut ylitsevuotavan kohteliasta.

Kaikkialla puhuttiin myös parempaa englantia kuin täällä, ja nyt olin kuitenkin olevinaan yhdessä Sihanoukvillen parhaista hotelleista.