Kambodza – Vinkkejä ja kokemuksia

Kambodza – Vinkkejä ja kokemuksia2018-01-27T08:05:32+03:00

Kambodza vinkkejä ja kokemuksia

Kaakkois-Aasian Kambodza on rikkaan historian maa, niin hyvässä kuin pahassa. Maa tunnetaan ensisijaisesti kambodzalaisten suuresta ylpeydenaiheesta, mahtipontisista khmerien valtakunnan Angkorin temppeleistä. Kambodzalla on paljon muutakin tarjottavaa. Täältä löydät kokemuksia ja vinkkejä Kambodzaan, minne mennä, mitä tehdä ja mitä nähdä.

Kambodza on paitsi majesteettisia temppeleitä, myös sydämellisiä ihmisiä, kauniin luonnon kansallispuistoja, rentoja palmurantoja, joogaa ja uneliaita siirtomaa-ajan pikkukaupunkeja. Vietin itse Kambodzassa kuusi viikkoa, ja sekin tuntui vain pintaraapaisulta. Liian usein turistit tulevat Kambodzaan vain ruksiakseen Angkor Watin pois listalta. Niin vaikuttava paikka kuin se onkin, olisi sääli, jos se jäisi ainoaksi kokemukseksi Kambodzasta.

Kambodza hurmasi minut täysin. Kambodza on ollut yksi niistä mieleenpainuvimmista ja koskettavimmista reissukokemuksista. Ehkä se liittyy Kambodzan menneisyyteen, ehkä maan ihmisiin, jotka eivät vielä ole turtuneet turismiin, ja joiden hymyt ovat siksi aitoja. Ehkä hiukan rakastuin Kambodzan lomasaarten huolettomaan elämäntyyliin. En kunnolla löydä sanoja, miksi Kambodzan matka meni ihon alle. Mutta tiedän, että tulen palaamaan, ja toivon, että tämän oppaan avulla tekin inspiroidutte tutustumaan Kambodzaan syvemmin.

Blogin Kambodza -postausten alkuun pääset tästä.

Sisällysluettelo: