Keralassa risteilemässä

Vietimme viimeisen päivän Keralassa, Etelä-Intiassa asuntolaivaristeilyn merkeissä Keralan sisävesialueella eli backwaterseilla, joka on laaja järvien, jokien, kanaalien ja laguunien muodostama verkosto. Houseboat-risteilyt ovat osavaltion suosituin turistivetonaula, eikä turhaan. Vai miltä kuulostaa kannella nojatuolissa makoileminen kylmä huurteinen kädessä, kun luksuspaatti omalla henkilökunnalla lipuu pitkin palmujen reunustamia jokia ja kanaaleita, kaukana muun Intian hullunmyllystä?

DSC_2765 (800x533)

Vika ilta Kovalamissa hieman venähti, ja Rohanilla oli täysi työ raahatessa meikäläinen kamppeineni aamujunaan Alleppeyn kaupunkiin, josta useimmat houseboatit lähtevät. Uusi ystävämme Ramesh oli järkännyt meille myös kyydin asemalta, joka osoittautui kahdeksi skootteriksi, joihin sulloimme itsemme kaikkine rinkkoinemme ja kasseinemme. Krapulaisessa mopokyydissä Intian teillä slaagi oli lähellä.

DSC_2736 (800x536)

Asuntolaivoja löytyy joka lähtöön ja joka kukkarolle, mutta meillä oli Keralan kuppaisin paatti. Tai no, näimme myös kuraisempia, mutta ne olivat puoliksi uppeluksissa. Palmujen reunustavia jokia pitkin purjehtiessa vastaan lipui toinen toistaan loisteliaampia vesipalatseja turistien istuskellessa kannella valtaistuimilla kuin maharadjat konsanaan. Meidän Prinsessa Armadamme oli yltä päältä homeessa ja pysyi hädin tuskin pinnalla. Makuuhuoneessa haisi home ja maali. Nurkasta löytyikin kotietsinnän jälkeen kivana yllätyksenä avonaisia maalipurkkeja. Ei niitä kyllä siihen paattiin ollut käytetty. ­­­­­­Liskojen yö meni näitä höyryjä hengitellessä tuskaisen kuumassa huoneessa (huoneessa oli kolme tuuletinta, joista yksikään ei toiminut).

Matkavinkki: Tsekkaa houseboat ennen kuin maksat…

DSC_2756 (560x800)

DSC_2769 (800x529)

Maisemat olivat kuitenkin hulppeat ja aurinko paistoi. Veneestä pääsimme seuraamaan läheltä kylien elämää jokien varrella. Jengiä aamupesulla ja koululaisia matkalla kouluun kanootilla. Turistipaatteja liikkuu kanaaleilla paljon, joskus liiankin paljon, mutta meitä se ei häirinnyt ollenkaan. Joella on autuaan rauhallista.

DSC_2785 (800x536)

Meillä oli oma kuski/kokki messissä, jolla oli paljon asiaa, mutta ei valitettavasti yhtään sanaa yhteistä kieltä. Olimme kuulleet huhuja näiden reissujen murkinoiden tasosta, mutta valitettavasti tämä kuski ei tainnut oikeasti olla kokki ammatiltaan.

DSC_2835 (800x536)

DSC_2824 (800x535)

DSC_2847 (800x536)

Auringonlasku oli sentään ikimuistoinen, jos meidän odotukset auringonpalvomisesta kelluvassa palatsissa noin muuten jäivät toteutumatta. Tässä vaiheessa Intian matkaa olisi ehkä jo pitänyt muistaa, että Intiassa kaikki ei koskaan suju ihan niin kuin pitäisi vaan sinne päin.

DSC_2850 (800x536)

DSC_2854 (800x529)

Kerala kiittää ja kuittaa. Keralan vehreys, rentous ja rauhallisuus teki meihin vaikutuksen muun Intian kaaoksen jälkeen. Mahtava paikka tulla lepimään hetkeksi lomalaisen rankasta Intian arjesta! Meidän matkamme jatkui pykälää turistisempaan Goaan, pysy linjoilla!