Koh Rong Sanloem – Kambodzan rantaparatiisi

Kambodzan Koh Rong yllätti kauneudellaan ja koskemattomuudellaan, mutta pienempi ja hiljaisempi Koh Rong Sanloem (tai Samloem) se vasta päräyttikin. Täällä maisemat ovat kuin suoraan näytönsäästäjästä. Kuka ikinä keksikään riippukeinut rantavedessä on ikuisesti sankarini.

Lämmin, lumivalkoinen hiekka tuntui pehmeältä varpaiden alla ja matala, tyyni rantavesi oli niin lämmintä, ettei se juuri virkistänyt. Palmunlehdet huojuivat kevyesti tuulessa, ja aurinkokin tuli vihdoin esiin. Nyt olimme saapuneet siihen paratiisiin, mitä Kambodzasta tulin etsimään!

Koh Rong Sanloem

Koh Rong Samloem kokemuksia

Lauttamatka Koh Rongilta kesti parikymmentä minuuttia. Koh Rong Sanloemille pääsee myös suoraan Sihanoukvillestä 45 minuutissa. Matkalla ihailimme loputonta autiota rantaviivaa.

Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem kokemuksia

Pieneltä Koh Rong Sanloemilta löytyy muutama ranta, joista valitsimme suosituimman, loputtoman pitkään venyvän Saracen Bayn, jonne veneet jättävät turistit.

Saracen Baytä reunustavat sympaattiset bungalowit. Ylellisempääkin majoitusta löytyy, mutta Koh Rong Sanloem on erityisesti paratiisi budjettimatkaajille. Turisteja oli vähän näin sadekautena, mutta high seasonin aikaan tilanne on varmasti päinvastainen.

Koh Rong Samloem kokemuksia

Koh Rong Samloem

Saracen Bayssä löytyy majoituspaikkaa laidasta laitaan dormista luksukseen. Me bunkkasimme palmujen katveessa sijaitsevan Beach Island Resortin (alk. 25e /yö) pyöreässä bungalowissa suoraan rannalla. Sänkykin oli pyöreä, ja olisi ehkä siten sopinut paremmin pariskunnalle.

Koh Rong Samloem bungalow

Koh Rong Samloem

Koh Rong Sanloem bungalow

Koh Rong Samloem

Bungalow oli kuuma, eikä wifi pelittänyt, joten kaverini jatkaessa matkaa vaihdoin mökkiä Beach Park Resorttiin, josta maksoin 17e yöltä. Beach Park Resort oli yksi hyvin harvoja paikkoja saarella, jossa wifi toimi edes joten kuten.

Koh Rong Sanloem ei ole bilesaari, vaan rauhallinen pakopaikka todellisuudesta.

Silloin tällöin Beach Park Resortin Tree Barissa meno kuitenkin villiintyy, ja porukkaa jopa tanssii baaritiskillä. Baarin biitsipoikien kanssa tuli usein kippisteltyä cocktaileja pitkälle iltaan. Jos haluat hyvät yöunet, tämä ei ehkä ole sinun paikkasi majoittua, mutta poikkea ihmeessä drinkille!

Koh Rong Samloem

Vaikka saari on rauhallinen, silloin tällöin viidakon keskellä järjestetään Full Moon Partyja. Siispä Koh Rong Sanloemilla lähdin elämäni ensimmäisiin täydenkuun bileisiin. Meno ei ollut ainakaan tähän aikaan vuodesta kovin villiä. Meitä kuollut meno ei häirinnyt, vaan soija lensi kun tanssimme lähes tyhjällä “tanssilattialla” aamutunneille asti.

Koh Rong Samloem

Full Moon Party Koh Rong Sanloem

Aika Koh Rong Sanloemilla meni rannan pehmustetuilla tuoleilla chillatessa, riippumatossa maatessa ja drinksuja imeskellessä. Myös täällä voi pimeän tullen uida hohtavassa planktonissa.

Koh Rong Samloem

Koh Rong Sanloem vai Samloem? Sanloem tarkoittaa khmerin kielellä kaukaista, sen sijaan Samloemilla ei ole merkitystä. Mutta molempia käytetään!

Rannalla seisova kyltti kiteytti aika hyvin koko Kambodzan matkan fiilikset.

‘Just remember you’re on the island in rainy season, so it’s not about waiting for the storm to pass – it’s learning to dance in the fucking rain! Enjoy the moment.’

Koh Rong Samloem

Edit: Palasin Koh Rong Sanloemille toisella Kambodzan matkalla. Tein etätöitä söpöstä bungalowista ja kippistelin Tree Barin biitsipoikien kanssa, jotka jopa tarjosivat duunia rantabaaristaan. Arvatkaa tekikö mieli jäädä!

Tällä kertaa tsekkasin myös paljon kehutun Lazy Beachin. Lazy Beachille on Saracen Baystä 20-30 minuutin kävelymatka läpi viidakon, jossa apinat kirkuvat. Ranta oli kaunis, mutta tähän aikaan vuodesta (kesä-heinäkuu) aallot olivat niin isot, ettei uimaan ollut asiaa.

Lazy Beach, Koh Rong Samloem

Lazy Beach, Koh Rong Samloem

Lazy Beach, Koh Rong Samloem

Koh Rong Sanloem on paikka, jonne palaisin kolmannellakin Kambodzan matkalla! Vaikka näin kesä-heinäkuussa paikka on hiljainen, kuumimman sesongin aikaan marras-helmikuussa kannattaa varautua turistilaumoihin. Koh Rong Samloem ei ole enää mikään salaisuus, ja täälläkin turismin vaikutukset alkavat näkyä. Mene siis tännekin ennen kuin on liian myöhäistä 🙂

Kaikki kokemukset ja vinkit Kambodzaan löydät täältä.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.