Koh Rong Sanloem – Kambodzan rantaparatiisi

Kambodzan Koh Rong yllätti kauneudellaan ja koskemattomuudellaan, mutta pienempi ja hiljaisempi Koh Rong Sanloem (tai Samloem) se vasta päräyttikin. Täällä maisemat ovat kuin suoraan näytönsäästäjästä. Kuka ikinä keksikään riippukeinut rantavedessä on ikuisesti sankarini.

Lämmin, lumivalkoinen hiekka tuntui pehmeältä varpaiden alla ja matala, tyyni rantavesi oli niin lämmintä, ettei se juuri virkistänyt. Palmunlehdet huojuivat kevyesti tuulessa, ja aurinkokin tuli vihdoin esiin. Nyt olimme saapuneet siihen paratiisiin, mitä Kambodzasta tulin etsimään!

Koh Rong Sanloem

Koh Rong Samloem kokemuksia

Lauttamatka Koh Rongilta kesti parikymmentä minuuttia. Koh Rong Sanloemille pääsee myös suoraan Sihanoukvillestä 45 minuutissa. Matkalla ihailimme loputonta autiota rantaviivaa.

Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem kokemuksia

Pieneltä Koh Rong Sanloemilta löytyy muutama ranta, joista valitsimme suosituimman, loputtoman pitkään venyvän Saracen Bayn, jonne veneet jättävät turistit.

Saracen Baytä reunustavat sympaattiset bungalowit. Ylellisempääkin majoitusta löytyy, mutta Koh Rong Sanloem on erityisesti paratiisi budjettimatkaajille. Turisteja oli vähän näin sadekautena, mutta high seasonin aikaan tilanne on varmasti päinvastainen.

Koh Rong Samloem kokemuksia

Koh Rong Samloem

Saracen Bayssä löytyy majoituspaikkaa laidasta laitaan dormista luksukseen. Me bunkkasimme palmujen katveessa sijaitsevan Beach Island Resortin (alk. 25e /yö) pyöreässä bungalowissa suoraan rannalla. Sänkykin oli pyöreä, ja olisi ehkä siten sopinut paremmin pariskunnalle.

Koh Rong Samloem bungalow

Koh Rong Samloem

Koh Rong Sanloem bungalow

Koh Rong Samloem

Bungalow oli kuuma, eikä wifi pelittänyt, joten kaverini jatkaessa matkaa vaihdoin mökkiä Beach Park Resorttiin, josta maksoin 17e yöltä. Beach Park Resort oli yksi hyvin harvoja paikkoja saarella, jossa wifi toimi edes joten kuten.

Koh Rong Sanloem ei ole bilesaari, vaan rauhallinen pakopaikka todellisuudesta.

Silloin tällöin Beach Park Resortin Tree Barissa meno kuitenkin villiintyy, ja porukkaa jopa tanssii baaritiskillä. Baarin biitsipoikien kanssa tuli usein kippisteltyä cocktaileja pitkälle iltaan. Jos haluat hyvät yöunet, tämä ei ehkä ole sinun paikkasi majoittua, mutta poikkea ihmeessä drinkille!

Koh Rong Samloem

Vaikka saari on rauhallinen, silloin tällöin viidakon keskellä järjestetään Full Moon Partyja. Siispä Koh Rong Sanloemilla lähdin elämäni ensimmäisiin täydenkuun bileisiin. Meno ei ollut ainakaan tähän aikaan vuodesta kovin villiä. Meitä kuollut meno ei häirinnyt, vaan soija lensi kun tanssimme lähes tyhjällä “tanssilattialla” aamutunneille asti.