Luksusta Palawanilla

Tässä vaiheessa Filippiinien Palawanin reppureissua alkoi tulla pikkuhiljaa mukavuuksia ikävä. Vaikka rantsussa nukkuessa taivasalla ilmastointia ei tarvinnut, viimeistään El Nidon Corong-Corongin rannalla alkeellisessa bambumajassa, jonka tuuletin toimi silloin kuin sähköt sattuivat toimimaan, alkoi olla soijaiset oltavat.

Vaikka pääasiassa reissaamme reppureissaajan budjetilla, meille on tullut tavaksi palkita itsemme jossain vaiheessa matkaa pykälää paremmalla majoituksella. Tälläkin kertaa jo ennen reissua osasimme onneksi fiksusti ennakoida, että Taon retken jälkeen saattaisi maistua muutama yö luksuksessa.

El Nido, Palawan, Filippiinit

Noin tunnin taksimatkan päässä El Nidosta, Palawanin koillisrannikolla, syrjäseudulla sijaitsee uudehko resortti Qi Palawan. Matka tänne kulkee maaseudun läpi, jossa länkkäreitä ei vielä juurikaan ole nähty, ja elämä jatkuu niin kuin se on jatkunut vuosisatojen ajan. Matka oli kuoppainen, mutta vihdoin taksi kurvasi resortin pihaan, jossa kohosi vaivaiset seitsemän lupaavan näköistä bambumökkiä suoraan palmurannalla. Täällä meille oli varattuna kolme yötä autiossa paratiisissa ylellisyyksistä nauttien.

Autio palmuranta Palawanilla

Autio palmuranta Palawanilla

Primitiiviset oltavat vaihtuivat ilmastoituun bambuhuvilaan varustettuna ulkoilmakylppärillä, jättikokoisella pehmeällä sängyllä ja muilla mukavuuksilla. Palvelun tasosta sen verran, että esimerkiksi pikku sadekuuron yllättäessä terassille ilmestyi salamannopeasti kaksi sateenvarjoa. Vieraita täällä oli meidän lisäksemme huimat kolme.

Suoraan resortin edessä oleva ranta oli ihan mukiinmenevä, mutta hieman kauempana lyhyen kävelymatkan päästä löytyi SE unelmien autio palmuranta, minkä perässä tänne tultiin. Siellähän sitä puljailtiin kaksistaan tuntikaupalla kunnes alkoi nahka kärventymään. Ketään ei nähty paria satunnaista kalastajaa lukuunottamatta.

Autio palmuranta Palawanilla

El Nido, Palawan, Filippiinit

Sijainti on syrjäinen, ja läheltä löytyy vain pieniä kalastajayhteistöjä. Siltä kantilta katsottunahan mesta on ideaali tukikohta tutustua todelliseen Palawaniin kaukana turistirysistä, jos vaan massia riittää. Mökillä nimittäin oli hintaa Filppareiden mittakaavassa (130e yöltä), mutta toisaalta samalla hinnalla saa aika köykäisen huoneen Suomesta. Miinuksena retkien, safkojen ja drinksujen erittäin suolaiset hinnat, ja omien eväiden smugglaaminen resorttiin oli tiukasti kiellettyä. Näin syrjäseudulla netti ei toimi, mutta eihän tänne nettiin tulla!

El Nido, Palawan, Filippiinit

Qi Palawan majoitus Palawanilla

Altaallakaan meillä ei ollut seurana kuin se satunnainen lehmä.

Qi Palawan majoitus Palawanilla

Qi Palawan majoitus Palawanilla

Hyvin nukutti luksusbambumajassa kaukana kaupunkien kaaoksesta ja muista turreista. Qi Palawan oli täydellinen mesta rentoutua muutaman päivän ajan, jotta taas jaksoi reppureissuolosuhteita mukisematta. Eiköhän se ole vain ajan kysymys, että näillekin autioille rannoille nousee hotelleja. Akut ladattuina oli hyvä lähteä piinalliselle mutta pakolliselle kuuden tunnin bussimatkalle kohti Palawanin pääkaupunkia Puerto Princesaa. Viimeiset tunnelmat Filppareilta ensi kerralla, mukana Mad Cook joten stay tuned!