Margaret Riverin alueelta Lounais-Australiasta löytyy niin paljon muutakin kuin viinitiloja. Alue yllätti meidät kauneudellaan. Lähdimme toipumaan Margaret Riverin syöpöttelystä ja juopotteluista pöhöttyneinä läheiseen Leeuwin-Naturalisten kansallispuistoon. Vietimme täällä leppoisan pääsiäisen helteistä, autioista rannoista ja kauniista luonnosta nauttien.

leeuwin-naturaliste national park

Maisemia katsellessa Leeuwin-Naturalisten kansallispuistossa sielu lepää. Tämä on Australian luontoa parhaimmillaan. Mereen syöksyviä kalkkikivikallioita, luolia, eläimiä, ikivanhoja metsiä. Rantojen rakastajina me nautimme täysillä alueen tyhjyyttä ammottavilla komeilla hiekkarannoilla. Jos reippailu kiinnostaa, rannikkoa pitkin kulkee monia Australian parhaista vaellusreiteistä. Me talsimme muutaman lyhyemmän pätkän mielettömissä maisemissa, ja Margaret Riveriltä hankittu pöhötys laski nopeasti.

lounais-australian rannikkoa

Rantoja löytyy sekä aalloilla ratsastamiseen että myös uimiseen. Surffaajat matkaavat tänne usein Perthistä asti, vaikka aalloista tuskin on pulaa sielläkään.

hamelin bay

Leirintäalueita on monia, ja ne ovat mukavan hiljaisia. Auringon laskettua alue vilisi elukoita. Illalliseksi tekemämme kenguruburgerit houkuttelivat possumit osille. Joskushan nämä maailman suloisimmat tuholaiset saattavat käydä häijyiksi, mutta tämä söpöliini päästi meidät silittämään. Awww! Turisteilla on paha tapa ruokkia possumeita. Ethän anna ruokaa Aussilan otuksille, koska se ei taatusti tee näille söpöliineille hyvää. Viereiset reppureissaajat eivät tästä olleet tietoisia, ja hyvillä mielin ruokkivat opossumia sämpylänpalasella.

possumi
Hamelin Bayn turkoosina kimmeltävää rantsua asuttavat kuulemma keihäsrauskut, emme kuitenkaan pulahtaneet tällä kertaa niitä etsimään.

hamelin bay, western australia

Kansallispuiston ikivanhat Bonarup -metsät näyttivät ihan siltä, että siellä asuu vähintään keijuja ja menninkäisiä. Aurinko pilkisteli korkeuksiin kohoavien ikivanhojen puiden lävitse. Tässä metsässä oli taikaa.

bonarup forest

Kun pahin turvotus oli hieman laskenut, lähdimme jatkamaan matkaa. Hieman pohjoisempana löysimme taas varmasti muutaman Aussilan parhaista biitseistä…. Stay tuned!