Matkavinkit Malediiveille

Malediivien palmusaaria sanotaan usein maailman kauneimmiksi. En yhtään ihmettele miksi. Rantalomakohteena tämä pieksi ylivoimaisesti kaikki aikaisemmat kokemuksemme. Saaret ovat juuri niitä villeimpien unelmien paratiisisaaria. Minkä tahansa saaren valitset, be warned: Malediivien jälkeen mikään rantaloma ei tunnu enää miltään!

Matkavinkit Malediiveille
Viime vuosina Malediivit on avannut paikallisten asuttamia saaria reppureissaajille. Näihin saariin kuuluvat ainakin Maafushi, Rashdoo, Mahibadoo ja Ukulhas. Näillä saarilla pääsee lähemmäs paikallista elämää, jota yksityisiltä lomasaarilta on turha etsiä. Älä kuitenkaan odota selviäväsi samalla budjetilla kuin vaikkapa Kaakkois-Aasiassa, sillä majoituksen hintataso Malediiveilla on korkea. Majatalosta saa huoneen hyvällä mäihällä 50 eurolla yöltä.

joutsenen kyydissä malediiveilla

Toisaalta jos raha ei ole ongelma, Malediiveilla voi toteuttaa ne hurjimmatkin överiluksusunelmat. Näistä yksityisistä luksusparatiisisaarista Malediivit onkin parhaiten tunnettu. Kuten monet muutkin häämatkalaiset, me tulimme Malediiveille veden ylle rakennetun huvilan perässä. Valitsimme Meeru Island Resortin, josta löytyvät yhdet Malediivien ja koko maailman halvimmista overwater bungaloweista. Hinnat alkavat täällä noin 250 eurosta yöltä halvimmasta rantamökistä, jotka ovat nekin oikein mukiinmeneviä, ja parempi vaihtoehto perheellisille. Overwater bungaloweista joutuu toki pulittamaan enemmän. Mökkejä täällä on monta sataa, mutta silti saari on hiljainen ja jokaiselle löytyy se oma autio rantapläntti. Lisää mökkejä kuitenkin rakennetaan koko ajan.

Malediivien kirkas vesi

Ota selvää aikatauluista ennen lentojen buukkausta! Resortit järkkäävät yleensä kuljetukset lentokentältä botskilla tai vesilentokoneella. Meidän lentomme saapui sen verran myöhään illalla, että meidän oli yövyttävä yksi yö pääkaupungissa Malessa. Sen lyhyen visiitin perusteella Malen voi hyvillä mielin skipata, ja suunnata suoraan niille paratiisisaarille, mitä varten tänne tultiin.

overwater bungalow malediiveilla

Useimmat yksityissaarten resorteista tarjoavat täysihoitoa, joka yleensä kannattaa, sillä ravintola-aterioiden hinnat voivat nousta korkeiksi. Kannattaa kuitenkin vertailla hintoja ja tehdä omat laskelmat siitä, minkä verran uskoo syövänsä ja erityisesti juovansa, jotta voi tehdä päätöksen siitä minkälainen paketti kannattaa.

Malediivien palmusaarella

Saarta valitessa: Yksityissaarille matkatessa ota selvää kuljetusten hinnasta, jotka voivat olla merkittävä menoerä. Ota huomioon kuinka iso saari on verrattuna mökkien määrään. Ota selvää aktiviteeteista, snorklausmahdollisuuksista ja ruokailujen hinnasta. Ja kuten aina, lue arvosteluja. Harkitse myös saarihyppelyä tai risteilyä!

Häämatkalla Malediiveilla

Muistathan, että Malediivit on muslimivaltio! Paikallisten asuttamilla saarilla pukeudu asiaankuuluvasti, äläkä ihmettele jos alkoholia ei ole tarjolla. Tsekkaa myös ramadanin eli muslimien paastokuukauden ajankohta. Yksityisillä resorttisaarilla viini virtaa ja biksuissa voi vapaasti hyppiä. Ravintolaan on hyvä varata siveellisemmät vaatteet.

Häämatkalla Malediiveilla

Milloin? Milloin vain. Varmimman rusketuksen saa marras- ja huhtikuun välillä. Sateet eivät yleensä kauaa kestä. Turistisesongin ulkopuolella hinnat ovat halvempia.

Häämatkalla Malediiveilla

Jotkut ovat huolissaan Malediivien turvallisuudesta poliittisten levottomuuksien vuoksi. Itse asiassa samana päivänä kun saavuimme Malediiveille presidentin botski räjäytettiin. On ehkä ihan hyvä idea pysyä poissa väkijoukoista. Resorttisaarten suhteen on turha olla huolissaan.

overwater bungalow
Unohdinko jotain?
Jätä kysymyksiä, tai jaa omat matkavinkkisi!

2016-03-07T18:06:43+00:00joulukuu 1, 2015|Malediivit|

13 Comments

 1. Neea joulukuu 2, 2015 7:10 pm - Vastaa

  Moikka, halusin kiittää vinkeistä Malediiveille 🙂 Ihania kuvia sulla ja muutenkin tosi kiva tää sun blogin uusi yleisilme 🙂

  • Anna joulukuu 3, 2015 9:15 am - Vastaa

   Kiitti Neea! Vielä kaipaa paljon hienosäätöä, mutta hyvä tästä vielä tulee 😉

 2. Nomadi joulukuu 18, 2015 9:07 pm - Vastaa

  Wow, kertakaikkisen upeannakoista! Haaveillaan vaimon kanssa Malediivien lomasta tulevan vuoden helmikuussa, jos sopivanhintaisia lentoja loytyy. Taman lukeminen ei ainakaan yhtaan vahentanyt matkakuumetta! 🙂

  • Anna joulukuu 19, 2015 8:57 am - Vastaa

   Malediivit oli kyllä unelmien rantaloma, pääsisinpä pian uudestaan! Hauskaa lomasuunnittelua 🙂

 3. Susanna joulukuu 20, 2015 9:32 am - Vastaa

  Ihana kohde!
  haaveilen tuolla käymisestä mutta kelpaisi myös Karibia tai Polynesia, tai vaikka kaikki. Näistä kuvista näkee että vesi on juuri niin kirkasta kuin mainoskuvissakin

  • Anna joulukuu 20, 2015 1:48 pm - Vastaa

   Joo, vesi oli kyllä ihan mieletöntä! Ja lämmintä kuin linnunmaito, vaikka sillä helteellä kylmempikin vesi olisi kelvannut. Malediivit oli ihana paikka, haluan joskus uudestaan. Toisaalta Fidzikin oli ihana paikka, ja haluan sinnekin uudestaan. Ja sitten haluan nähdä myös Karibian ja lisää Polynesiaa 🙂

 4. Miika tammikuu 26, 2017 11:05 am - Vastaa

  Tosi kiva poataus! Mitäs muuten maksoitte kuljetuksesta Meerulle ja lähtikö se malelta vai kentältä?

  • Miika tammikuu 26, 2017 11:06 am - Vastaa

   postaus*

  • Anna tammikuu 27, 2017 5:19 am - Vastaa

   Moikka Miika! Meidän lento saapui niin myöhään että oli pakko aikataulujen vuoksi yöpyä Malessa yksi yö. Paatti lähti kuitenkin kentältä. Hintaa en muista enää tarkkaan, mutta oisko ollu jotain satanen per nuppi.

 5. Jaana marraskuu 3, 2017 6:08 pm - Vastaa

  Valloittava paikka?ja olet niin oikeassa varoittaessasi, ettei Malediivien rantaloman jälkeen muut rantalomat tunnu miltään. Varovaisesti kuitenkin kysyisin Malediivit vaiko Fiji?

  • Anna marraskuu 3, 2017 10:15 pm - Vastaa

   Jos Suomesta reissaa, niin Malediivit. On se hiukan postikorttimaisempi paikka. 🙂

 6. Kikka huhtikuu 8, 2018 8:05 pm - Vastaa

  Moikka!
  Aivan ihanat maisemat. Tuonne täytyy päästä.
  Jos ei valitse all inclusivea, niin minkä hintaista tuolla on syödä ravintoloissa. Onko ruoka ylipäätään syömiseen kelpaavaa?

  • Anna huhtikuu 9, 2018 5:35 am - Vastaa

   Moi! Jos oikein muistan, meidän ainakin oli pakko valita joko all-inclusive johon sisältyy kaikki juomat, tai ainakin ateriapaketti johon sisältyy aamiainen, lounas ja illallinen mutta ei juomia. Ruokaa hehkutinkin jo edellisessä postauksessa, aivan huikea tarjonta ruokaa buffassa eri maailman kolkista.

Jätä kommentti