Melbournen kuulumisia ja blogipalkintoja

Poiketaan hetkeksi aiheesta. Tänään meinasin nimittäin jakaa alkukesän tunnelmia Melbournesta, puhua reissuhaaveista, bloggaamisesta, ja jakaa blogirakkautta.

Arki rullailee Melbournessa ilman tietoa seuraavasta reissusta. Tällä hetkellä ei ole edes selvää, missä maassa asumme kahden kuukauden päästä, joten reissuja on vaikea varata. On nimittäin mahdollisuus, että muutamme töiden perässä alkuvuodesta Malesiaan.

img_4819-1280x831

Melbournen kujilla

Mutta hei, reissuista viis, tähän aikaan vuodesta Australia on yksi parhaita paikkoja maailmassa ja the place to be. Vapaa-ajalla yritämmekin nauttia Melbournen festareista, tapahtumista, piknikeistä, rantaelämästä sekä retkistä lähiympäristöön.

Pimm’siä ja katuruokaa tapahtumissa, sangriaa kattoterasseilla, slacklinea ja mölkkyä puistoissa, patikointia ja telttailua kansallispuistoissa, rannoilla maleksimista ja lämpimistä kesäöistä nauttimista, muun muassa näitä mahtuu meidän kesään.

Mahdollisuus siitä, että kohta asummekin jossain muualla, vaikkakin väliaikaisesti, on saanut meidät katsomaan kotikaupunkiamme taas hiukan tuoreemmin silmin. Se on saanut miettimään taas kaikkia niitä asioita, mitä Mellussa rakastan. Veikkaan, että Melbournea tulisi ikävä.

kanumera-4213-1280x854

Melbourne Night Noodle market

Kevät on täällä normaalistikin epävakaisempaa aikaa kuin syksy, mutta tänä keväänä erityisesti Melbournella on ollut päätösvaikeuksia. Tänä vuonna Melbournen sää vaati myös pari kuolonuhria sään nopean muutoksen aiheuttaman ukkosastman myötä, kun piipaa-autot loppuivat kesken. Jos mietit, että mikä hitto on ukkosastma, Sami kertoi ilmiöstä tarkemmin Australiaan -blogissaan.

meme-960x960

Mutta, asiaan!

Sain hiljattain Viinilaakson Viemää -blogin Paulalta bloggaajalta toiselle myönnettävän Liebster -palkinnon. Paula on Kaliforniassa asusteleva himoreissaaja, äiti, ja ruoan ja viinin rakastaja. Viimeisimpänä blogista löytyy ensitunnelmia Japanista!

Ihanat Australiaan -blogin Sami ja Live now – dream later -blogin Saana sen sijaan antoivat Muuttolinnulle Blogger Recognition Awardin. Käy kurkkaamassa Saanan inspiroiva postaus unelmien toteuttamisesta!

Bloggaaminen ei aina ole kovin palkitsevaa työtä, joten se satunnainen lämmin palaute tekee ihmeitä bloggaajan motivaatiolle.

Sydän.

bloggeraward

Koska ohjeet palkintojen vastaanottamiseen ovat samanlaiset mutta erilaiset, otan erivapauden ja yhdistän vapaasti molempien haasteiden kysymykset.

Miksi ja miten aloitit bloggaamisen?

Aloitin bloggaamisen yli 7 vuotta sitten lähtiessäni Australiaan. Blogi oli pitkään pelkkä matkapäiväkirja lähinnä ystäville ja perheelle. Noita vanhoja postauksia on jouduttu sittemmin sensuroimaan kovalla kädellä. Hirvittää ajatellakin, kuinka moni niitä juttuja ehti lukemaan.

Melbournen katutaide

Mitä haasteita bloggaamiseen on liittynyt?

Muut kuin bloggaajat itse tuskin ymmärtävätkään, kuinka tuhottomasti blogin työstäminen vie aikaa. Säännöllisesti mietin, miksi edes vaivaudun? Eikö olisi parempi käyttää sekin aika siihen hetkessä elämiseen? Sitä paitsi eikö olisi parempi pitää nämä mahtavat paikat omana salaisuutena?

Näinä hetkinä muistutan itseäni, että postaisin kuvia Feissariin joka tapauksessa ja pitäisin jonkinlaista matkapäiväkirjaa. Pienellä lisävaivallahan tätä sitten tekee vähän suuremmalle yleisölle.

Sillä ajatuksella, että kenties tämä levittää reissaamisen ilosanomaa, tuo jollekin joskus valoa pimeyteen, potkua matkahaaveisiin tai rohkeutta irrottautua rottarallista.

Lempimatkakokemuksesi?

Road trip Australian ympäri. En tiedä tuleeko sitä ikinä voittamaan mikään!

dsc_3900-1280x819

Jos voisit olla nyt ihan missä vaan ilman, että budjetti olisi ongelma, minne haluaisit mennä?

Yksityiselle palmusaarelle esim. Fidzillä.

me3-1280x837

Nimeä kolme paikkaa bucket listallasi?

Sankolistani on loputon, mutta korkeimpana keikkuvat tällä hetkellä Väli-Amerikka, Uusi-Seelanti ja eri paratiisisaaret niin Tyynessämeressä kuin Karibiallakin.

Onko sinulla muita intohimoja kuin matkustaminen?

Tästä päästään toiseen bloggaamiseen liittyvään haasteeseen. Toinen syvä intohimoni on hyvinvointi, liikunta ja puhdas ravinto. Tätä on joskus vaikeaa sovittaa yhteen reissaavan elämäntavan kanssa.

Olen tehnyt treenejä leirintäalueilla rinkka painona, käynyt Intiassa kuntosalilla, jossa lattia tulvi, koska kookospähkinä oli rikkonut katon, ja raahannut painoja mukaan road tripille Australian ympäri. On turhauttavaa ottaa takapakkia salilla pitkien reissujen takia. Mutta se on uhraus, jonka olen reissamisen vuoksi valmis tekemään.

dsc_4046-1280x885

Mikä on seuraava matkakohteesi?

Ensi viikolla teemme visiitin Sydneyhin, joka ei meille ole kovin eksoottinen kohde. Jos ulkomaanmatkoista puhutaan, haaveilemme alkuvuodesta Väli-Amerikan reissusta, jos Malesiaan muutto ei toteudu. Meidät tuntien suunnitelmat ehtivät kuitenkin muuttumaan vielä monta kertaa!

Ohjeita aloitteleville bloggaajille?

Ole kärsivällinen ja älä stressaa, ainakaan jos bloggaaminen ei ole tulonlähteesi. Älä väännä väkisin ja tee bloggaamisesta pakkopullaa. Verkostoidu, koska uudet tuttavat ovat yksi niistä harvinaisista eduista, mitä ei-ammattilaisbloggaaja saa työstään!

dsc_0206-1280x867

Nyt on aika antaa tunnustusta niille, joille se kuuluu Blogger Recognition Awardin muodossa. Otin mukaan Australian bloggaajakollegoita, blogeja, joita olen seurannut jo vuosia, sekä Liebsterin hengessä sellaisia, jotka ansaitsisivat enemmän näkyvyyttä.

 • Unelmatrippi -blogin Jenniä ja itseäni yhdistää rakkaus road trippailuun, ja sitä Jenni on tehnyt useammalla mantereella. Unelmatripillä on reissattu myös mm. maailman ympäri.
 • Laura’s Itinerary -blogin Laura on ehtinyt asua viidessä eri maassa ja kirjoittaa reissujuttuja maailmalta ulkosuomalaisen havaintoja Belgiasta. Meitä yhdistää myös rakkaus ruokaan ja viiniin.
 • My Passport Pages – blogin Laura on ihailtava reissunainen, jolla on lennot aina varattuna jonnekin. Laura on seikkaillut melkein kaikilla mantereilla ja ehtinyt kokea uskomattomia seikkailuja.
 • The Present is Perfect -blogin Sandra, Melbournen bloggaajakollegani kirjoittaa käytännön vinkkejä reppureissaamiseen sekä inspiroivia juttuja unelmien toteuttamisesta.
 • Eliza Does Oz – blogin takaa löytyy kohtalotoverini, eli Australiaan vahingossa jumahtaneen Elisan juttuja suomalais-australialaisesta arjesta reissuja unohtamatta, tukikohtana Sydney.
 • Wanderwall -blogin Jasmin on asunut Pekingissä ja Skotlannissa ja kirjoittaa mukaansatempaavia ja matkakuumetta nostattavia juttuja tällä hetkellä Väli-Amerikan seikkailuistaan.
 • Aurinkorasvaa ja Aloe Veeraa on tuorein reissublogituttavuuteni. Löysin Veeran blogiin houkuttelevien Insta-kuvien kautta. Blogista löytyy paitsi tunnelmallisia kuvia myös elämänmakuista reissausta tällä hetkellä Vietnamista.
 • Pingviinimatkat on Millan ja Juhanan, bloggaaja-valokuvaajapariskunnan reissublogi, jonka seuraajaksi minua houkuttivat aikoinaan kadehdittavan hienot reissukuvat. Nykyään Milla tekee myös matkapodcastejä.
 • Pää Pilvissä -blogia kirjoittaa lapin murteellaan hurmaava Maarit, joka on myös mm. asunut Islannissa. Maaritilla on aito ja persoonallinen tyyli, johon on vaikea olla ihastumatta.
 • La Vida Loca -blogin Sarin jutuista ei nokkeluutta ja huumoria puutu, ja jutuista tulee poikkeuksetta hyvälle tuulelle. Sari oli aikoinaan vaihdossa Latinalaisessa Amerikassa, nykyään reissaa siellä täällä, viime aikoina mm. Uzbekistanissa.

img_4869-1280x845

Share the love! Tässä Blogger Recognition Award -tunnustuksen saajan ohjeet:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Voit vastata tai olla vastaamatta samoihin kysymyksiin, mihin itse vastasin. Kippistellään kun tavataan, siihen asti, kippistä itsellesi! Niin meinasin tehdä nyt itsekin.

Cheers!

Melbournen festivaaleilla


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2016-12-06T07:18:02+02:00joulukuu 6, 2016|Arjen avautumisia|

22 Comments

 1. Maarit Johanna joulukuu 6, 2016 9:13 am - Vastaa

  Muutatte siis ehkä pois! Mutta Malesiastahan olis lyhyt matka sekä Ausseihin että Suomeen? Ei vois olla huono ^^.
  Veikkaan, että jos itekki pääsis Australian ympäriajolle, olis sellaista kokemusta hankala voittaa. Huh hui!
  Kiitos kaunis awardista, näköjään häätyy kirjottaa aiheesta itsekin ❤

  • Anna joulukuu 8, 2016 7:06 am - Vastaa

   <3 Ehkä muutetaan, mutta väliaikaistahan se olisi, kyllä tää Aussila taitaa kuitenkin olla se pysyvä koti. Tai ainakin nyt tuntuu siltä. Mutta Malesiasta olis tosiaan lyhyt matka molempiin suuntiin, ja Kuala Lumpurista lentäisi hetkessä minne vaan Aasiassa. Ja muutenkin, vaihtelu virkistää :)

 2. Oi oi – kiitos paljon! Tälläinen kyllä lämmittää mieltä täällä viileähköillä Pohjois-Vietnamin vuorilla! <3

 3. Jenna joulukuu 6, 2016 11:18 am - Vastaa

  Me bongattiin mun poikaystävän kanssa sun blogi Australian suomalaiset -ryhmästä pari kuukautta sitten ja ollaan siitä asti kilpaa luettu sun postauksia! Meijän päivässä ihan perus lausahdus on ”hei ootko jo lukenu Muuttolintu -blogista sen ja sen jutun?!” ? Oot niin inspiroiva ja sulla on mieleenkiintoisia postauksia varsinkin kahdelle, jotka on juuri lähdössä elämänsä ensimmäiselle suurelle road tripille Ausseihin. Kiitos kun jaksat kirjoittaa! ?

  • Anna joulukuu 8, 2016 7:09 am - Vastaa

   Oih ihana kuulla, kiitos Jenna <3 <3 Jos tarviitte mitään lisävinkkejä Aussilan road tripille niin autan mielelläni sen minkä voin!

 4. Laura joulukuu 6, 2016 12:24 pm - Vastaa

  Tämä on yksi lempiblogeistani, upeita kuvia ja riemastuttavia reissutarinoita 😀 ❤ Tuntuu aivan kuin olisi itse käynyt näillä paratiisirannoilla! Terkkuja täältä pakkasesta ja toivottavasti jaksat kirjoitella jatkossakin meidän iloksi 🙂

  • Anna joulukuu 8, 2016 7:10 am - Vastaa

   Voi kiitos Laura, piristit päivääni!!! 🙂 <3

 5. Laura / Laura's Itinerary joulukuu 6, 2016 1:04 pm - Vastaa

  Oi ihana Anna, suuret kiitokset kunnianosoituksesta! Vastaan tähän kunniaan omalla postauksellani lähiaikoina 🙂 Olet blogisi kanssa oikea inspiraatio!

 6. Jenni / Unelmatrippi joulukuu 6, 2016 5:12 pm - Vastaa

  Hei ihanaa, kiitos tunnustuksesta! <3 Mielenkiintoisia aikoja teillä, kun edessä on mahdollisesti tuollainen hieno tilaisuus lähteä töiden perässä Malesiaan. Malesia kiinnostaa matkakohteena ja olikin ihan lähellä, ettei lähdetty vuodenvaihteessa sinne, mutta mennäänkin nyt sitten Portugaliin. Odotan mielenkiinnolla, miten teidän suunnitelmille käy! 🙂

  • Anna joulukuu 8, 2016 7:14 am - Vastaa

   <3 En yhtään pistäisi pahitteeksi jos asuttaisiin vähän aikaa Malesiassa, itsekin olen halunnut siihen jo pitkään enemmän tutustua, ja Kuala Lumpurista lentää niin vaivattomasti joka paikkaan. Portugali on kyllä myös listoilla korkealla itsellä, eli innolla odotan juttuja sieltä :)

 7. Laura / My Passport Pages joulukuu 7, 2016 7:33 am - Vastaa

  Hei wau, kiitos Anna! <3 Ja mitä, Malesia – aika jännää! Mielenkiinnolla odottelen miten käy, pääädyttekö Malesiaan, lomailemaan Väli-Amerikkaan vai jotain ihan muuta!

  • Anna joulukuu 8, 2016 7:15 am - Vastaa

   Mielenkiinnolla odottelen itsekin, tosin vähän rasittavaa tää epätietous ensi vuoden reissuista! 🙂

 8. Jasmin | Wanderwall joulukuu 7, 2016 5:48 pm - Vastaa

  Kiitos paljon tuunustuksesta 🙂 Teidän suunnitelmat kuulostaa ihan super mahtavilta! Toivottavasti teidän Malesian suunnitelmat toteutuu, mutta jos ei niin voin vakuuttaa että väli-Amerikka ei todellakaan ole huono vaihtoehto.

  • Anna joulukuu 8, 2016 7:19 am - Vastaa

   No ei varmaan ole, ja Väli-Amerikan kuume vaan nousee kun siun juttuja lukee. 🙂 Kunhan nyt pian selviäisi tilanne niin voisi alkaa suunnittelemaan…

 9. sarrrri | La Vida Loca 2.0 joulukuu 8, 2016 9:12 pm - Vastaa

  Kiitos ihana, oot parasta. <3

 10. Milla - Pingviinimatkat joulukuu 8, 2016 10:09 pm - Vastaa

  Kiitos nöyrä ja kaunis mieltä lämmittävistä sanoistasi ja tunnustuksesta <3 Malesiaan muutto kuulostaa kerrassaan mahtavalta suunnittelmalta, joten pidän sille isot peukut!

 11. Ensikertalainen joulukuu 28, 2016 2:06 pm - Vastaa

  Kiitos blogistasi! Olemme ensikertalaisia Australiassa ja vietämme joululomaa Melbournessa. Nyt näyttää siltä, että lähiaikoina saadaan sadetta oikein kunnolla. Meitä on 12 hengen porukka ja meill on vielä huomenna auto vuokralla. Mihin sitä osaisi suunnistaa 150 km säteellä Melbournesta, jos pitää suosia sisäkohteita ja etenkin kun joukossa on lapsia ikähaarukassa 3-11 vuotta? Huomisen jälkeen pysytään Melbournessa ja täällä on kyllä nähtävää liian kanssa.

  • Anna joulukuu 29, 2016 12:28 am - Vastaa

   Kiitos kommentista! Pahoittelen hieman viivästynyttä vastausta – lomalla ollaan 🙂 Veikkaan, että tässä päivällä ehditte vielä jonnekin ulkokohteeseen ennen kuin sateet alkaa. Esim. Mornington Peninsula, jos olette nopeita. Sisäkohteita on aika vähän. Scienceworks on vähän niin kuin Heureka, ja sitten on niitä trampoliinikeskuksia kuten Bounce Inc. Sen kummemmin en kauempana olevia sisäkohteita tähän hätään keksi, luontokohteitahan riittää!

 12. Ensikertalainen joulukuu 29, 2016 9:30 am - Vastaa

  Kiitos vinkeistä! Käytiin Granbournen luonnonpuistossa kävelemässä muutaman kilsan lenkki ja ihailtiin huimia näköaloja. Helle oli PAAHTAVA! Kun tultiin lähtöpisteeseen, alkoi sataa. Matka sieltä Melbourneen ajettiin hurjassa kaatosateessa. Ennenkokematon helle ja ennenkokematon sade yhteen menoon – on tämä uskomaton maa!

  • Anna joulukuu 29, 2016 10:54 am - Vastaa

   Hyvä että löytyi tekemistä! Ja heh, nyt on Melbournen sään äärimmäisyydetkin koettu 🙂 Sade oli kyllä hurja, kotonakin tuntui että katto tulee kohta niskaan. Toivottavasti kelit tästä tasoittuu 🙂

Jätä kommentti