Melbournen kuulumisia ja blogipalkintoja

Poiketaan hetkeksi aiheesta. Tänään meinasin nimittäin jakaa alkukesän tunnelmia Melbournesta, puhua reissuhaaveista, bloggaamisesta, ja jakaa blogirakkautta.

Arki rullailee Melbournessa ilman tietoa seuraavasta reissusta. Tällä hetkellä ei ole edes selvää, missä maassa asumme kahden kuukauden päästä, joten reissuja on vaikea varata. On nimittäin mahdollisuus, että muutamme töiden perässä alkuvuodesta Malesiaan.

img_4819-1280x831

Melbournen kujilla

Mutta hei, reissuista viis, tähän aikaan vuodesta Australia on yksi parhaita paikkoja maailmassa ja the place to be. Vapaa-ajalla yritämmekin nauttia Melbournen festareista, tapahtumista, piknikeistä, rantaelämästä sekä retkistä lähiympäristöön.

Pimm’siä ja katuruokaa tapahtumissa, sangriaa kattoterasseilla, slacklinea ja mölkkyä puistoissa, patikointia ja telttailua kansallispuistoissa, rannoilla maleksimista ja lämpimistä kesäöistä nauttimista, muun muassa näitä mahtuu meidän kesään.

Mahdollisuus siitä, että kohta asummekin jossain muualla, vaikkakin väliaikaisesti, on saanut meidät katsomaan kotikaupunkiamme taas hiukan tuoreemmin silmin. Se on saanut miettimään taas kaikkia niitä asioita, mitä Mellussa rakastan. Veikkaan, että Melbournea tulisi ikävä.

kanumera-4213-1280x854

Melbourne Night Noodle market

Kevät on täällä normaalistikin epävakaisempaa aikaa kuin syksy, mutta tänä keväänä erityisesti Melbournella on ollut päätösvaikeuksia. Tänä vuonna Melbournen sää vaati myös pari kuolonuhria sään nopean muutoksen aiheuttaman ukkosastman myötä, kun piipaa-autot loppuivat kesken. Jos mietit, että mikä hitto on ukkosastma, Sami kertoi ilmiöstä tarkemmin Australiaan -blogissaan.

meme-960x960

Mutta, asiaan!

Sain hiljattain Viinilaakson Viemää -blogin Paulalta bloggaajalta toiselle myönnettävän Liebster -palkinnon. Paula on Kaliforniassa asusteleva himoreissaaja, äiti, ja ruoan ja viinin rakastaja. Viimeisimpänä blogista löytyy ensitunnelmia Japanista!

Ihanat Australiaan -blogin Sami ja Live now – dream later -blogin Saana sen sijaan antoivat Muuttolinnulle Blogger Recognition Awardin. Käy kurkkaamassa Saanan inspiroiva postaus unelmien toteuttamisesta!

Bloggaaminen ei aina ole kovin palkitsevaa työtä, joten se satunnainen lämmin palaute tekee ihmeitä bloggaajan motivaatiolle.

Sydän.

bloggeraward

Koska ohjeet palkintojen vastaanottamiseen ovat samanlaiset mutta erilaiset, otan erivapauden ja yhdistän vapaasti molempien haasteiden kysymykset.

Miksi ja miten aloitit bloggaamisen?

Aloitin bloggaamisen yli 7 vuotta sitten lähtiessäni Australiaan. Blogi oli pitkään pelkkä matkapäiväkirja lähinnä ystäville ja perheelle. Noita vanhoja postauksia on jouduttu sittemmin sensuroimaan kovalla kädellä. Hirvittää ajatellakin, kuinka moni niitä juttuja ehti lukemaan.

Melbournen katutaide

Mitä haasteita bloggaamiseen on liittynyt?

Muut kuin bloggaajat itse tuskin ymmärtävätkään, kuinka tuhottomasti blogin työstäminen vie aikaa. Säännöllisesti mietin, miksi edes vaivaudun? Eikö olisi parempi käyttää sekin aika siihen hetkessä elämiseen? Sitä paitsi eikö olisi parempi pitää nämä mahtavat paikat omana salaisuutena?

Näinä hetkinä muistutan itseäni, että postaisin kuvia Feissariin joka tapauksessa ja pitäisin jonkinlaista matkapäiväkirjaa. Pienellä lisävaivallahan tätä sitten tekee vähän suuremmalle yleisölle.

Sillä ajatuksella, että kenties tämä levittää reissaamisen ilosanomaa, tuo jollekin joskus valoa pimeyteen, potkua matkahaaveisiin tai rohkeutta irrottautua rottarallista.

Lempimatkakokemuksesi?

Road trip Australian ympäri. En tiedä tuleeko sitä ikinä voittamaan mikään!

dsc_3900-1280x819

Jos voisit olla nyt ihan missä vaan ilman, että budjetti olisi ongelma, minne haluaisit mennä?

Yksityiselle palmusaarelle esim. Fidzillä.

me3-1280x837

Nimeä kolme paikkaa bucket listallasi?

Sankolistani on loputon, mutta korkeimpana keikkuvat tällä hetkellä Väli-Amerikka, Uusi-Seelanti ja eri paratiisisaaret niin Tyynessämeressä kuin Karibiallakin.

Onko sinulla muita intohimoja kuin matkustaminen?

Tästä päästään toiseen bloggaamiseen liittyvään haasteeseen. Toinen syvä intohimoni on hyvinvointi, liikunta ja puhdas ravinto. Tätä on joskus vaikeaa sovittaa yhteen reissaavan elämäntavan kanssa.

Olen tehnyt treenejä leirintäalueilla rinkka painona, käynyt Intiassa kuntosalilla, jossa lattia tulvi, koska kookospähkinä oli rikkonut katon, ja raahannut painoja mukaan road tripille Australian ympäri. On turhauttavaa ottaa takapakkia salilla pitkien reissujen takia. Mutta se on uhraus, jonka olen reissamisen vuoksi valmis tekemään.

dsc_4046-1280x885

Mikä on seuraava matkakohteesi?

Ensi viikolla teemme visiitin Sydneyhin, joka ei meille ole kovin eksoottinen kohde. Jos ulkomaanmatkoista puhutaan, haaveilemme alkuvuodesta Väli-Amerikan reissusta, jos Malesiaan muutto ei toteudu. Meidät tuntien suunnitelmat ehtivät kuitenkin muuttumaan vielä monta kertaa!

Ohjeita aloitteleville bloggaajille?

Ole kärsivällinen ja älä stressaa, ainakaan jos bloggaaminen ei ole tulonlähteesi. Älä väännä väkisin ja tee bloggaamisesta pakkopullaa. Verkostoidu, koska uudet tuttavat ovat yksi niistä harvinaisista eduista, mitä ei-ammattilaisbloggaaja saa työstään!

dsc_0206-1280x867

Nyt on aika antaa tunnustusta niille, joille se kuuluu Blogger Recognition Awardin muodossa. Otin mukaan Australian bloggaajakollegoita, blogeja, joita olen seurannut jo vuosia, sekä Liebsterin hengessä sellaisia, jotka ansaitsisivat enemmän näkyvyyttä.

  • Unelmatrippi -blogin Jenniä ja itseäni yhdistää rakkaus road trippailuun, ja sitä Jenni on tehnyt useammalla mantereella. Unelmatripillä on reissattu myös mm. maailman ympäri.
  • Laura’s Itinerary -blogin Laura on ehtinyt asua viidessä eri maassa ja kirjoittaa reissujuttuja maailmalta ulkosuomalaisen havaintoja Belgiasta. Meitä yhdistää myös rakkaus ruokaan ja viiniin.
  • My Passport Pages – blogin Laura on ihailtava reissunainen, jolla on lennot aina varattuna jonnekin. Laura on seikkaillut melkein kaikilla mantereilla ja ehtinyt kokea uskomattomia seikkailuja.
  • The Present is Perfect -blogin Sandra, Melbournen bloggaajakollegani kirjoittaa käytänn