Missä palmupuut on puita vaan, miehet kulkee hameet päällä ja elämä on leppoisaa? Keralassa eli jumalten maassa! Alkuperäisen suunnitelman mukaan oli tarkoitus viipyä Kovalamissa, Keralan osavaltion suosituimmassa rantalomakohteessa muutama  yö, ja siirtyä toiseen rantsukohteeseen Varkalaan. Kovalamin ykköspartsilla chillatessa ja katsellessa auringon laskevan punaisena tulipallona Intian Valtamereen, huomasimme kuitenkin pian päivien muuttuneen viikoiksi.

DSC_2609 (800x536)

Trivandrumin (nimi muutettu Thiruvananthapuramista ymmärrettävistä syistä) lentokentältä otimme taksin Kovalamiin. Kerala on Intian rikkaimpia osavaltioita. Terveydenhoito pelaa ja Intiassa silmille hyppäävä kuilu rikkaiden ja köyhien välillä maan pienin. Jos koulutuksen taso kommunistisessa Keralassa on Intian korkein, se ei näkynyt taksikuskissa. ‘Welcome to Kerala madam! Kerala very nice place. From which country you come?’ ‘Finland.’ ‘England?’ ‘No, FFFinland.’ ‘Fingland? Which place is that? European?’

DSC_2706 (536x800)

Saavuimme Lighthouse Beachille illalla, ja kävimme kahlaamaan läpi hotelleja etsien sopivaa majataloa muutamaksi yöksi. Päädyimme vihdoin parhaimmalla pelipaikalla seisovaan sviittiin Lighthouse Beach Hotellissa, jossa oli iso parveke suoraan rannalla, ja mahtavat näkymät majakasta koko rantakadun toiseen päähän. Omistajan tuodessa saman tien oluset parvekkeelle, tuumittiin, ettei muuten olla menossa täältä minnekään ihan vähään aikaan…

DSC_2730 (800x536)

Hankin itselleni uutta rusketusta kuoriutuneen tilalle rantsussa, jossa kaupustelijat yrittivät tyrkyttää rumpuja ja peittoja, juuri mitä jokainen auringonpalvoja kaipaa! Aallokko oli niin voimakas, että tuntui kuin olisi pesukoneessa, joten vedessä lilluminen sai jäädä kastautumisen tasolle. Yhtenä päivänä katselimme partsilta kun rantsussa oli menossa jonkin sortin kalabaliikki. Rantavahdit kiirehtivät ajamaan ihmisiä pois vedestä punaiset liput liehuen. Nuoren paikallisen tytön ruumis oli ajelehtinut rantaan. Tyttö kannettiin pois kulkueessa koko kylän seuratessa.

IMG_6320 (800x600)

Isoksi yllätykseksi hotellin intialainen omistaja kävi rupattelemaan suomea. Ramesh, 33, oli asunut 15 vuotta Suomessa ja muun muassa pyörittänyt Mikkelissä intialaista ravintolaa, joka oli jatkuvasti tupaten täynnä. Pakkaset, verotus ja Suomen stressaava elämänrytmi ei kuitenkaan maistunut Rameshille, joten vuosi sitten hän muutti takaisin kotikonnuilleen, nappasi vielä suomalaisen vaimon mukaan ja pystytti hotellin ja ravintolan. The good life! Rameshin Tandoor -raflassa saatiin yhdet parhaimmista safkoista koko reissulta.

IMG_6327 (600x800)

Keralassa Intian matka tuntui lomalta. Paljon jäi näkemättä kun jämähdimme Lighthouse Beachille, mutta joskus on otettava loma loman kannalta! Tsekkasimme kuitenkin Keralan backwatersit, sieltä juttua pian!