Lomakoomailua palmun alla Australian Port Douglasissa

Vaikka täällä eteläisessä Australiassakin on kesäkelit, mieleni kaihoaa tropiikkiin, palmun alle kookosmehua imeskelemään. Palataan ajassa hetkeksi taaksepäin, huhtikuuhun, jolloin lensimme pitkäksi viikonlopuksi Queenslandin tropiikkiin Port Douglasin pieneen lomakeitaaseen.

Niin kuin olen tainnut ennenkin hehkuttaa, Port Douglasin ja Cairnsin ympäristö on meidän suosikkialueita Australiassa. Niin paljon olemme tähän alueeseen ihastuneet, että täällä päin juhlittiin myös meidän häitä pari vuotta sitten.

Port Douglas

Kun mietimme miten juhlistaa tapaamisemme vuosipäivää, Rohan törmäsi vastustamattomaan diiliin netissä, neljä yötä meidän suosikkihotellin penthouse-sviitissä Port Douglasissa halvimman huoneen hinnalla. Vaikka sadekauden sää ei näyttänyt ihanteelliselta, päätimme lähteä.

Port Douglasin ympäristöstä löytyy paljon upeita paikkoja, lukemattomia palmurantoja ja ikivanhaa Daintreen sademetsää.

Tämä loma meni kuitenkin häpeilemättä puhtaasti hotellista nauttien. Nähtävyydet oli jo nähty, joten saimme keskittyä oleelliseen eli täydelliseen lomakoomaan.

Pullman Port Douglas Sea Temple Resort & Spa sijaitsee suoraan Port Douglasin upealla 4 Mile Beachillä, hiukan kauempana kaupungista. Emme poistuneet hotellilta muuten kuin pariin otteeseen pitkin rantaa hiippailemaan.

Mutta tunnelmia meidän suosikkihotellilta myöhemmin.

Kuvankauniilla 4 Mile Beachillä on pituutta sen verran, että siellä saa kulkea kaikessa rauhassa. Matalan vuoroveden aikaan ranta voi olla jopa parisataa metriä leveä, joten se soveltuu loistavasti lenkkeilyyn. Vastaan näin tuulisena, epävakaisena arkipäivänä ei tullut kuin muutama koiran ulkoiluttaja.

Yhdellä Australian kauneimmista rannoista on on kääntöpuolensa. Tähän aikaan vuodesta vedessä esiintyy meduusoja. Jos kaipaa pulikoimaan, rannan toisesta päästä löytyy kuitenkin verkottu alue. Jos haluaa pulahtaa, itse pysyttelisin tiukasti verkotulla ja valvotulla alueella, tämän vuoden elokuussa rannalta nimittäin poistettiin myös 4,5 -metrinen krokotiili…

Pimeän tullen taivaalla lenteli jättimäisiä lepakoita.

Itse Port Douglasin kylässä pyörähdimme vain nopeasti. Kylän rauhallinen tunnelma on kaukana Cairnsin levottomasta reppureissaajameiningistä. Söpöjä putiikeita, kuten alla oleva kirjakauppa-kahvila, tasokkaita ravintoloita, tunnelmallisia pubeja ja paljon lomalaisia sadekaudesta huolimatta.

Täydellinen breikki hektisestä cityelämästä!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.