Paras tapa nauttia Surfers Paradisesta

Viimeiset yöt eteläisen Queenslandin reissulla löysimme itsemme Gold Coastin Surfers Paradisesta. Mitäh? Siitä Surffarin paratiisista, jota olen aikaisempien kokemusten perusteella haukkunut pahuuden tyyssijaksi ja kadotetuksi paratiisiksi? Nyt ovat maailmankirjat mullin mallin.

Surfers Paradise kokemuksia

Surfers Paradise kokemuksia

Ei, meitä ei houkutellut Surfers Paradiseen lukuisat teemapuistot, surffaus, syntinen yöelämä tai edes pilvenpiirtäjät, vaikka sellaisiin päädyimmekin. Tulimme Gold Coastille tutustumaan alueen kansallispuistoihin. Mutta niistä lisää myöhemmin.

Niin paljon kuin vastustankin tornitalojen rakentamista suoraan rannalle, valehtelisin, jos väittäisin, ettenkö olisi nauttinut täysin rinnoin asunnostamme suoraan rantsussa Surfers Paradisen ytimessä. Mutta samalla tuntui kuin olisin myynyt sieluni.

Surfers Paradise blogi

Surfers Paradise blogi

Surfers Paradise blogi

Surfers Paradise blogi

Stayzin kautta, josta on viime aikoina löytynyt parempia diilejä kuin Airbnb:stä, löysimme hulppean kaksion 24. kerroksesta koko asunnon levyisellä parvekkeella (170 AUD/yö). Ikkunat lattiasta kattoon varmistivat, ettei mahtavaa näköalaa missaa mistään.

Kansallispuistojen koluaminen ei yhtäkkiä kiinnostanutkaan yhtä paljon kuin aikaisemmin. Olisin voinut viettää päiväkausia vain tuijottamalla merelle parvekkeeltamme.

Emme malttaneet edes sulkea verhoja yöksi, ja aamuisin heräsimme mielettömiin pastelliauringonnousuihin. Voisinpa aina nauttia kahvikupista näissä maisemissa!

Olo oli hiukan ristiriitainen, sillä tämän näkymän takiahan niitä tornitaloja rannoille rakennetaan. No, kerran elämässä tämä synti meille suotakoon! Ja jos rehellisiä ollaan, tykkäsin tästä näkymästä vielä enemmän kuin niistä kansallispuistoista, joiden takia tänne tultiin.

Surfers Paradise kokemuksia

Parvekkeella kippistellessämme pohdimme, onko Surfers Paradise sittenkin paikka, jota inhotaan vain siksi, että niin kuuluu tehdä? Snapchat pursusi palautetta: Missä tää paikka on, näyttää ihanalta! Totta se on, yläilmoista katsottuna Surfers ei näyttänyt ollenkaan pöllömmältä.

Sitten laskeuduimme lukaalistamme kaupungin ihmisvilinään, ja mieleen palasi hyvin äkkiä, miksi Surfers ei ole meitä varten. Pintaliitoinen, keinotekoinen, kovaääninen, mauton Surfers ei ole suosikkipaikkojamme Australiassa.

Positiivista oli se, että rannalla tuntui olevan vähemmän porukkaa kuin viime kerralla. Eroosion kuluttamalle kapealle rantakaistaleelle oli myös kipattu tonneittain lisää hiekkaa.

Gold Coast kokemuksia

Surfers Paradise kokemuksia

Surfers Paradise kokemuksia