Parhaat retket Melbournesta, osa II

Australian Melbournessa kannattaa ehdottomasti poiketa kaupungista myös lähistön nähtävyyksiä ja luontoa ihmettelemään. Mutta mitä sitten, kun ne kuuluisimmat Great Ocean Roadit, Grampiansit sun muut on nähty? Ei hätää, sillä Melbournessa nähtävää riittää vuosikausiksi ja jopa vuosikymmeniksi!

Niistä parhaista kohteista kirjoitin aikaisemmin täällä. Tässä kuusi seuraavaa suosikkiani viikonloppuretkeen Melbournesta!

7. Macedon Ranges & Daylesford

Toisiaan lähellä sijaitsevat Macedon Ranges, Daylesford ja Hepburn Springs ovat loistavia kohteita hemmottelulomalle. Lillu kylpylässä, vieraile lukuisilla viinitiloilla, reippaile luonnossa ja syö hyvin. Parhaimmillaan alue on syksyn väriloistossa.

Tänne ajaa Melbournesta noin tunnin.

Syksyn varit Melbournessa

8. Yarra Ranges

Vesiputousten, satumetsän, koskemattoman luonnon, kumpuilevien vuorten ja kukkuloiden Yarra Ranges on upeaa aluetta. Piipahda Healesvillen eläinpuistossa ja aja läpi Warburtonin majesteettisten eukalyptusmetsien. Parin tunnin päässä Melbournesta sijaitsevassa Marysvillessä kokonaisen päivän voi upottaa läheisten vesiputousten tutkimiseen. Alueelta löytyy myös upeita kansallispuistomaisemia!

Marysville

9. High Country

Vieraile viinitiloilla ja maistele herkkuja King Valleyn alueella, noin kolmen tunnin päässä Melbournesta. Kulje Ned Kellyn jalanjäljissä kumpuilevien kukkuloiden maaseudulla. Patikoi tai pyöräile Victorian Alppien vuoristomaisemissa ja ui vesiputousten alla. Talvella lähde laskettelemaan ja peuhaamaan lumessa esimerkiksi Mt Bullerin tai Mt Hothamin laskettelukeskuksiin.

10.Gippsland& 90 Mile Beach

Gippslandin Lakes Entrance on suosittu kesälomakohde paikallisille. Nimensä mukaisesti 90 mailia eli 140 kilometriä pitkälle 90 Mile Beachille ajaa Melbournesta sen kolme tuntia, järvimaisemien Lakes Entranceen hiukan kauemmin. Sinänsä viikonloppu on sen tutkimiseen liian vähän. Matkan varrella piipahda myös Tarra-Bulgan kansallispuistossa.

11. Dandenong Ranges

Dandenongsin vuoristo on suosittu päiväretkikohde Melbournesta, sillä tänne ajaa vain tunnin verran. Korkeata eukalyptusmetsää, saniaispuita, kauniita näköaloja ja fitnessintoilijoille 1000 rappusta reippailuun.

Parhaat retket Melbournesta

Päiväretkiä Melbournesta, Dandenongs

12. Murray River

Murray River houkuttelee kajakoimaan, uimaan, kalastamaan ja patikoimaan luonnossa. Entä miten olisi pitkin jokea lipuminen asuntoveneessä tai grillillä varustetussa veneessä? Murray Riverin läheisyydestä löytyy myös paljon viinitiloja, kuten Suomessakin tunnettu Brown Brothersin viinitila.

Melbournesta Murray Riverille ajaa vajaa kolme tuntia kohteesta riippuen.

Lue myös: Melbournen ympäristön parhaat kohteet


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.