Pina colada tai viisi Sihanoukvillessä

Pina coladasta rantatuolissa tuli toinen, ja kolmas, ja neljäs, kun matkalla Kambodzan paratiisisaarille vietimme yhden yön Sihanoukvillen Otres Beachillä.

Mitä nyt vilaukselta ehdin Sihanoukvillen rantakaupunkia näkemään, en voi kauheasti sanoa pitäneeni näkemästäni. Mutta hieman kauempana sijaitsevasta Otres Beachistä tykkäsin. Täällä pääsimme maistamaan ensimmäistä kertaa Kambodzan reissulla rantatunnelmaa ja painamaan varpaat hiekkaan.

Sihanoukville

Sihanoukville osoittautui suuremmaksi ja hektisemmäksi kaupungiksi kuin mitä odotin. Sihanoukville ei myöskään ole huhujen mukaan Kambodzan turvallisin. Laukusta saa pitää kiinni, ja raiskauksiakin on tapahtunut. Serendipity Beachillä meininkiä kuuleman mukaan kuulemma riittää, jos sen perässä kulkee. Viskisankoja, reppureissaajia ja kaupustelijoita.

Otres Beachin hiljaisella rannalla sen sijaan kelpasi nauttia kaikessa rauhassa auringonlaskusta keinussa kiikkuen. Imeskellä pina coladaa vastapainona edellisen viikon jooga- ja meditaatioretriitille (siitä lisää pian!).

Ranta on valitettavan roskainen, ja vesikin sameaa, mutta fiilis on rento bungalowien reunustamalla rannalla. Toiseen aikaan vuodesta meri on kuulemma tyyni.

Sihanoukville Otres Beach

Kaupustelijoilta ja heidän “Lady! Lady! Massage! Bracelet! Threading! Hair braid!” -huudoiltaan ei välttynyt täälläkään.

Näillä kaupustelijaleideillä on muuten homma hanskassa. Naikkoset tulivat lähes väkivalloin silittämään sääriä ja tarkastamaan, mikä on kainalokarvojen tilanne. Vaikka olisit karvainen kuin kananmuna, he kyllä onnistuvat löytämään poistettavia karvoja. Toisaalta jos itseään haluaa hemmotella, niin kaunistautuminen onnistuu helposti rantatuolissa, eikä varmasti vie konkurssiin!

Sihanoukville kokemuksia

Majoituimme suoraan rannalla sijaitsevassa Chez Paoun bambumajassa (alk. 8e yöltä), joka osoittautui oikein oivaksi mestaksi etenkin hinta-laatusuhteeltaan. Huone on tunkkainen ja ahdas, kylpyhuone jaettu, mutta sijainti suoraan rannalla korvaa puutteet. Vaikka et yöpyisi täällä, poikkea ihmeessä drinksulle, sillä Chez Paoun baaritiskillä kelpaa istua iltaa, tehdä uusia tuttavuuksia ja vaikka syödä herkullista pizzaa.

Otres Beach

Miten kauan Otres Beachillä tätä boheemia fiilistä riittää, se jää nähtäväksi. Paikallisilta kuulimme huhuja, että kiinalaiset ovat rakentamassa paikalle isoja resortteja, ja tulevat pian puskutraktorien kanssa vetämään söpöt paikallisomisteiset bungalowit omien resorttiensa tieltä.

Sihanoukville kokemuksia

Edit: Tykkäsin Otres Beachistä niinkin paljon, että toisella Kambodzan matkalla palasin tänne muutamaksi päiväksi. Tällä kertaa tsekkasin Otres 2:n, joka oli yhtä kiva kuin ykkönenkin.

Safkapaikoista pakko suositella The Secret Gardenia, jossa söin useamman kerran. Jos tekee mieli italialaista, niin Papa Pippo tekee mahtavat pizzat ja pastat!

Otres 2 Sihanoukville