Pari viimeistä päivää Filippiineillä vietimme Palawanin pääkaupungissa Puerto Princesassa. Kämäinen pikku kylä, nopeasti nähty, eikä tukahduttava kuumuus auttanut yhtään.

puerto princesan torilla, palawan, filippiinit

puerto princesan torilla, palawan, filippiinit

puerto princesa, palawan, filippiinit

Yritimme arpoa pitäisikö lähteä tsekkaamaan läheisiä turrenähtävyyksiä, kuten Palawanin kuuluisaa maanalaista jokea, yhtä maailman uusista seitsemästä ihmeestä. Tai saarihyppelemään läheiseen Honda Bayhin, tai ihmettelemään tulikärpäsiä lähijoelle.

Reissaaminen oli kuitenkin vienyt veronsa. Päädyimme viettämään viimeisen päivän Filippiineillä poolilla lojuen ja pina coladaa imeskellen. Ei huono sekään!

Puerto Princesassa saimme myös yhdet reissun parhaista safkoista, ravintolasuositus täällä.

Deep Forest Garden Hotel, Puerto Princesa, Palawan

DSC05775 (558x800)

Varsinkaan, kun kuten Manilassa, olimme täältäkin varanneet huvittavan filippiiniläiseen tyyliin sisustetun hotellin (Deep Forest Garden Hotel, 30e/yö). Jättikirahveja, seeproja ja muita patsaita, vedenalainen jättishakki, ja tottakai, karaoke! Mikäs sen parempi tapa päättää Filippiinien reissu.

Deep Forest Garden Hotel, Puerto Princesa, Palawan

Filppula on yksi meidän suosikkipaikoista, ja sinne lähdetään saletisti vielä kolmannenkin kerran. Liian monta saarta vielä koluamatta! Niin se vaan taitaa mennä, että mitä enemmän maailmaa näkee, sitä enemmän sisäistää miten paljon sitä on vielä näkemättä.

Filippiinejä on nyt ehkä hehkutettu tarpeeksi tälle kerralle. Nyt on ainakin vähäksi aikaa sanottava hyvästit autioille palmurannoille, ja palattava Melbournen arkeen. Paluumatkalla piipahdettiin Bruneissa, sieltä tunnelmia ensi kerralla!

DSC_0431 (800x526)

Filippiinit Over and Out.