Queenslandin upein luontoreitti

Australian Gold Coast houkuttelee ihmisiä loputtomilla, maailmanluokan rannoillaan. Mutta Gold Coastilla kannattaa myös poiketa rannikolta sisämaahan. Springbrookin kansallispuisto on täynnä kauniita vesiputouksia, ikivanhoja sademetsiä ja vihreiden kukkuloiden, tasankojen ja korkeiden kanjonien maisemia. Springbrook National Parkin Twin Falls -patikointireittiä sanotaan Queenslandin lyhyistä kävelyreiteistä upeimmaksi, joten pitihän se käydä tsekkaamassa.

Springbrook sijaitsee 100 kilsaa etelään Brisbanesta ja vain 45 minuutin ajomatkan päässä Surfers Paradisesta, joten se sopii hyvin päiväretkeksi Gold Coastilta. Älä kuitenkaan kuvittele voivasi nähdä kaikkea yhdessä päivässä!

Springbrookin sademetsä on osa Australian Gondwanan sademetsien UNESCO:n maailmanperintöaluetta. Itse asiassa täällä seisot muinaisen tulivuoren päällä.


Twin Falls -reitillä ei tule tylsää. Joka mutkan takana odottaa uusia yllätyksiä. Ihailimme kanjonien korkeita pystysuoria seinämiä, joita pitkin vesiputouksia syöksyi alas. Kävelimme läpi massiivisten sammalten peittämien kallionlohkareiden. Ohitimme lukemattomia pienempiä putouksia, pieniä koskia ja makeanveden altaita, joihin olisi voinut pulahtaa. Silloin tällöin polulta avautui näkymät kauas horisonttiin, merelle asti, yli Gold Coastin pilvenpiirtäjien, jotka kerrankin näyttivät pieniltä.

Springbrookin kansallispuisto

Subtrooppinen sademetsä muodosti katoksen suojaksi auringolta. Pieniä liskoja kipitti karkuun jalkojen alta.

Rakastan näitä Australian sademetsien puusaniaisia, joiden katveessa tuntuu kuin olisi palannut dinosaurusten aikaan. Springbrookin erityyppisten metsien suojassa elelee harvinaisia kasveja ja otuksia.

Springbrookin kansallispuisto

Springbrook National Park

Twin Falls -reitti on noin neljä kilsaa pitkä, aikaa siihen menee 1-2 tuntia tahdista riippuen.

Meillä kävi kuitenkin jälleen huono tuuri. Tämäkin kävelyreitti oli täynnä koululaisryhmiä. Aloin pohtia, käyvätkö lapset täälläpäin ollenkaan koulussa? Vai onko tämä jonkinnäköinen Tutustu Australian luontoon -viikko? Joka tapauksessa viidakossa kaikui mölyapinoiden möykkä, enkä puhu nyt oikeista apinoista.

Springbrook kansallispuisto

Springbrookin kansallispuisto

Twin Falls on saanut nimensä kahdesta hengästyttävän upeasta vesiputouksesta, joiden takaa kävelyreitti kulkee. Saapuessamme ensimmäiselle haikailimme päästä pulahtamaan sen vihreään altaaseen. Pari koululaisryhmää oli kuitenkin päättänyt pitää oppituntinsa vesiputouksen juurella. Emme olleet ainoa pariskunta kärkkymässä ryhmien poistumista, jotta saisimme nauttia putouksesta kaikessa rauhassa. Saatoin mulkaista opettajaa pari kertaa pahasti.

Twin Falls Gold Coast

Kuulin opettajan varoittavan oppilaitaan kävelyreiteiltä poikkeamisen vaaroista. Ihmisiä on kuulemma pudonnut, tai joissain tapauksissa tönäisty vesiputouksen huipulta alas 125 metriä kuolemaan.

Kun ryhmät viimeinkin päättivät poistua, pääsimme pulahtamaan viileään altaaseen. Tämän täytyy olla yksi upeimmista vesiputouksista, jonka juurella olemme päässeet uimaan.

Twin Falls Gold Coast

Twin Falls -reitin loppupäässä pensaikosta kuului rapinaa. Retken kruunasi kaksi pientä vallabia, jotka pomppivat karkuun yrittäessämme päästä lähemmäs.

Twin Falls ei suinkaan ole ainoa upea kävelyreitti Springbrookissa, vaan alueella riittää nähtävää. Meillä oli kiire nauttimaan ihanasta kämpästämme Gold Coastilla, mutta paluumatkalla pysähdyimme vielä pikaisesti Purlingbrookin vesiputouksella.

Purlingbrook Falls

Toinen Springbrookin kohokohdista on Natural Bridge, luolamainen kivimuodostelma, jossa olemme vierailleet aikaisemmalla reissulla. Pimeän laskeuduttua täällä voi ihailla kiiltomatoja.

Natural Bridge Springbrook

Vaikka Gold Coastista ei tullutkaan lempparipaikkaamme Australiassa, ei kyllä kaduttanut yhtään, että annoimme sille toisen mahdollisuuden!

Eteläisen Queenslandin reissupostausten alkuun pääset tästä.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.