Rainbow Beachin hiekkadyyneillä

Rainbow Beach oli loman iso yllättäjä. Rainbow Beach, kolme tuntia pohjoiseen Brisbanesta, on pieni, vain 5000 asukkaan tuppukylä. Tulimme Rainbow Beachille pariksi yöksi ihan vain siksi, että Tin Can Baystä ei löytynyt sopivaa majapaikkaa. Onneksi tultiin!

Vakinaisia asukkaita on vähän, mutta Rainbow Beachin komea ranta vetää turisteja. Yhdessä Hervey Bayn kanssa se on myös portti Fraser Islandin hiekkasaarelle. Pitkin Rainbow Beachiä kulkee myös moottoritie, 200 kilometrin pituinen The Great Beach Drive, jota kutsutaan Queenslandin Great Ocean Roadiksi.

Olin täällä viime kerran seitsemän vuotta sitten, ja kylä on ehtinyt muuttua merkittävästi. Reppureissaajien määrä on räjähtänyt, ja samalla palveluita on tullut lisää.

Yövyimme Rainbow Beachillä Airbnb:stä vuokratussa huoneessa hulppeassa kattohuoneistossa, 150 AUD / yö. Isolta parvekkeelta oli upeat merinäköalat. Talvella valaita voi bongata suoraan parvekkeelta. Meren pauhu kuului huoneeseemme saakka.

Meidät otti vastaan herttainen miespariskunta. Ensimmäisen illan Sateenkaarirannalla vietimme heidän kanssaan kippistellen ja teemaan sopien katsoen telkkarista Sydneyn Mardi Gras-festaria.

Toinen isännistä oli ammatiltaan rehtori. Hän kovasti uteli, mikä on suomalaisten koulujen salaisuus, miten ne niin menestyvät? Hän oli kertonut lukeneensa, ettei suomalaisissa kouluissa ole läksyjä. Kyllä maar minun aikanani ainakin oli!

Miekkoset olivat vasta hiljattain ostaneet miljoona-asuntonsa Rainbow Beachiltä kyllästyttyään Sydneyn ruuhkiin ja hektiseen elämäntyyliin. “En voi uskoa, että siedin sitä 20 vuotta”, toinen sanoi.

Sydneyyn verrattuna unelias Rainbow Beach onkin kuin toinen maailma. Kunnon kauppaan pitää ajaa ainakin 40 minuuttia, ja paikalliset tuntevat kaikki toisensa. Ja juuri se, raukean rento tunnelma, tekee Rainbow Beachistä erityisen.

Rainbow Beachillä keskityimme ottamaan rennosti chillaillen äärettömällä uima-altaalla, josta oli näkymät puiden yli merelle asti.

Kävimme myös ihailemassa läheisiä Carlo Sand Blown hiekkadyynejä molempina päivinä. Carlo Sand Blow on kuin massiivinen, lähes kilometrin leveä hiekkalaatikko. Maisemat ovat lähes epätodelliset. Valtava hiekkameri houkuttelee hiekkalautailijoita laskemaan mäkeä pitkin dyynejä sekä riippuliitäjiä lentelemään pitkin kallioita.