Rantaelämää Länsi-Australiassa

Länsi-Australia teki vaikutuksen näihin reppureissaajiin. Lounaisessa Aussilassa, hieman pohjoiseen Margaret Riveristä, tai pari tuntia etelään Perthistä, rannikkoa reunustavat toinen toistaan upeammat paratiisirannat. Täältä löytyvät yhdet Länsi-Australian ja koko Australian parhaimmista rannoista. Valkoista hiekkaa ja turkoosina kimmeltävää vettä. Rantoja on sekä surffaamiseen että pelkkään puljaamiseen. Mikä parasta, ihmisiä ei ollut ollenkaan liikaa, ja itselleen sai usein kokonaisen pitkän kaistaleen, jos ei kokonaista rantaa!

länsi-australian parhaat rannat

Ajoimme Margaret Riverin jälkeen kylmästi kymmenien viinitilojen ohi, sillä maistelut saivat riittää tältä erää. Yallingupin rantsun kirkas vesi näytti sen verran houkuttelevalta, että viimeaikaisista haihyökkäyksistä viis ryntäsimme mereen.

yallingup

Pienessä Dunsboroughin kylässä heräsimme upeaan auringonnousuun (alla). Mahtavat maisemat jatkuivat aamulenkillä rantabulevardilla ruskettuneiden pyykkilautavatsojen muodossa, sekä myös hulppeiden multimiljoonahuviloiden, joita Perthin miljonäärit ostelevat täältä loma-asunnoikseen.

auringonnousu länsi-australiassa

Pari päivää meni läheisillä rantsuilla helposta elämästä nauttien. Meidän paratiisia oli häiriköimässä vain muutama hassu satunnainen turanki.

DSC_4868 (800x536)

Valkoista puuterihiekkaa ja niin kirkasta vettä, että sitä voisi juoda. Bunker Bay hurmasi tämän tytön, ja päätimme miehen kanssa, että näille hoodeille voisimme joskus pesämme perustaa. Sitä ennen täytyy tosin kääriä jostain muutama miljoona.

Bunker Bay, Western Australia

Tässä vaiheessa Länsi-Australian road tripiä alkoi olla jo selvää, että edes kolme kuukautta Western Australiassa ei ole tarpeeksi.

Bunker Bay, Western Australia

Illalla ihailimme auringonlaskuja autiolla rannalla kaksistaan viinilasillisten kera. Tälle reitille osui myös vuosipäivämme. Sitä juhlittiin siemailemalla piknikillä skumppaa ja ihaillen auringonlaskua.

DSC_4932 (800x531)

DSC_4943 (800x524)

Tänne voisin ihan oikeasti jäädä, vaikka koko loppuelämäksi, tai edes määräämättömäksi ajaksi. Mutta koska viisumini on rajallinen, ja haluan joskus jättää pakettiautoelämän, enkä tahdo ihosyöpää, lähdimme suuntaamaan pikkuhiljaa takaisin kohti Perthiä.