Rantapäivä Morningtonin niemimaalla

Kesä on täällä! Melbournessa on nautittu viime päivät helteisistä lukemista, eikä loppua näy. Muuttokiireiden keskellä päätimme ottaa renkaat alle ja suuntasimme rannalle tuulettumaan. Lempparipaikkamme rantapäivän viettoon on hiukan yli tunnin ajomatkan päässä Melbournessa sijaitseva Morningtonin niemimaa, josta löytyy rantakyliä ja hiekkarantaa jokaiseen makuun surffirannoista täydellisen tyyniin, kristallinkirkkaisiin uimavesiin.

Vaikka täällä on käyty kerran pari kesässä, uusia löytöjä teemme joka kerta. Kesälomien aikaan rannat täyttyvät lomakansasta, mutta silloinkin täältä on mahdollista löytää hiljaisia ja jopa autioita poukamia, kun tietää minne menee.

Näin keskellä viikkoa rannoilla oli rauhallista. Pitkin jyrkkien kallioiden reunustamaa rannikkoa kulkee upeita kävelyreittejä yli hiekkadyynien, meriveden välkkyessä taustalla kaikissa sinisen sävyissä. Yli 30 asteen helteessä polttavalla hiekalla tallustaessa mielessä oli kuitenkin vain virkistävään veteen pulahtaminen. Sattumalta löysimme myös rock pooleja, jotka toimivat kuin luonnon uima-altaina.

Kallioilla oli käynnissä jonkin sortin miehuuskoe, missä nuoriso hyppäili jyrkänteiltä veteen. Meistä se näytti hullun hommalta, varsinkin kun pohjassa näkyi olevan kiviä.

Päivä päättyi upeaan auringonlaskuun. Palasimme kotiin nahka nihkeänä merivedestä ja aurinkorasvasta, mutta mieli rentoutuneena ja D-vitamiinivarastot täynnä.

Melbournesta lähtö häämöttää ja mielessä kävi, että olemmeko ihan hulluja, kun päätämme jättää Australian kesken parhaimpien kesäkelien. Mutta siitä lisää pian. Joka tapauksessa ehkä tämän rantapäivän voimalla selviämme yli muuttohässäkän.

Mitä tehdä ja nähdä Morningtonin niemimaalla, siitä voit lukea täällä.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.