Riksaralli Intiassa

Riksaralli Intiassa on varmaan harvalle se unelmien häämatkakohde.

Useimmille riksaralli taitaa kuulostaa enemmän itsemurhasuunnitelmalta kuin kuherruskuukaudelta.

Toisaalta jos hanimuunilta kaipaa muutakin kuin palmun alla lojumista, niin riksarallista pitkin Intiaa ei ainakaan seikkailua puutu. Kolmipyöräistä 7-hevosvoimaista ruohonleikkuria ajaessa Intian sekasortoisessa liikenteessä on hyvä olla sovussa jumalansa kanssa, sillä läheltä piti -tilanteita riittää.

Rickshaw Challengea ei suotta kutsuta haasteeksi! Kun on ollut useamman päivän riksan ratissa, olo on väsynyt, pölyinen, likainen ja hikinen. Hiki virtasi eikä pelkästään lähes 40 asteen tukahduttavan kuumuuden takia. Silti keskittymisen ei saa antaa herpaantua, muuten voi lähteä henki.

riksa

Riksarallissa kuljettiin läpi Tamil Nadun eli Intian eteläkärjen osavaltion. Tamil Nadu on Intian kehittynein, mikä lupasi hyvää teiden kunnon suhteen.

Ralli alkoi Tamil Nadun pääkaupungista Chennaista, vanhalta nimeltään Madras, jonka monet tuntevat herkullisesta currysta.

Tamil Nadu on kooltaan kolmannes Suomesta, mutta populaa on yli 62 miljoonaa. Chennaissakin jengiä on yli 8 miljoonaa, ja se on siten Intian neljänneksi suurin kaupunki.

Tamil Nadua asuttavat tamilien kansa, siis se sama, jotka ovat taistelleet itsenäisyydestä Sri Lankassa. Täällä puhutaan tamilia, ja ‘namasten‘ sijaan sanotaan ‘vanakum‘. Tamilit ovat pääosin hinduja, ja komeita temppeleitä näkyi pitkin matkaa.

hindutemppeli

intialaisia lapsia

Riksaralli ei ole heikkohermoisille, eikä kenellekään, joka on yhtään epävarma ajotaidoistaan.

Intian maanteitä ei suotta pidetä eräinä maailman vaarallisimmista. Intian teillä ajaessa on oltava valppaana, sillä mitä tahansa voi tapahtua. Liikennesääntöjä saati edes kaistoja ei ole, ja liikennevaloista on yleensä turha unelmoida varsinkaan suurkaupunkien ulkopuolella.

Vastaan voi tulla mitä vain elefanteista, kameleista, puhvelien vetämistä rattaista aina lehmiin, apinoihin ja pyöräriksoihin. Kadut voivat olla myös oiva paikka kuivattaa viljaa tai ottaa vaikka nokoset. Mieleen tulee videopeli, jossa ansoja väistellään, paitsi että tästä oli leikki kaukana, ja ainakin länsimaisen käsityksen mukaan elämiäkin on vain yksi.

IMG_3016 (533x800)

DSC_3596 (800x533)

Autoriksa on suosittu menopeli Intian lisäksi Pakistanissa, Nepalissa, Sri Lankassa ja eri lempinimillä ja kokoonpanolla myös Kaakkois-Aasiassa. Autoriksa on yksinkertainen ja halpa menopeli pistää kasaan, korjata ja käyttää, ja siksi soveltuva moniin käyttötarkoituksiin taksista ja koulubussista pakettiautoon.

Joka pankista Intiassa intialainen saa lainan autoriksan hankintaan, sillä riksa on elinkeino miljoonille. Yksinkertaiseen malliin saa osia melkein kaukaisimmaltakin maaseudulta, ja kevyttä riksaa on helppo työntää yksinkin hajoamisen sattuessa.

DSC_3635 (800x557)

Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että riksoja on Intiassa ihan helvetisti. Tästä seuraavan saasteongelman seurauksena vuonna 1998 korkein oikeus Intiassa määräsi, että riksojen on käytettävä maakaasua, jossa on 90% pienemmät hiilidioksidipäästöt. Positiivinen asia ympäristölle, mutta ei riksakuskeille.

Vaihto maksaa 500-600 euroa, ja harvalla riksakuskilla on siihen varaa. Pari vuotta myöhemmin myös moottoreita alettiin vaihtamaan ympäristöystävällisempiin. Yksityiset rahoittajat manipuloivat, ja virkamiehet vaativat lahjuksia köyhiltä kuskeilta, joilla ei ole varaa näihin vaihtoihin. Seurauksena riksakuskit ovat niin sanotusti kusessa, eivätkä saa tehtyä edes peruselantoa. Mieti sitä seuraavan kerran, kun olet aikeissa alkaa rähjäämään sinua huijaavalle riksakuskille!

intialainen koulu

Tervetuliaiskekkereissä pääsimme tutustumaan kanssakilpailijoihin. Reissuun lähti 11 pelotonta tiimiä ympäri maailmaa. Suurin osa osallistumismaksusta menikin varmaan näihin tervetuliaissekä voittojuhliin, jotka olivat ilmaisen safkan ja viinan bileitä. Varsinainen ralli alkoikin siten jumalattomassa darrassa, mikä ei ole ideaalitilanne, kun Intian teillä saa säikkyä muutenkin.

IMG_3028 (800x590)

Riksaralli alkoi harjoitussessiolla, jossa kahdeksikkoa ajamalla opittiin tuktukin salaisuudet.

Riksan ajamisen voisi kuvitella olevan helppo nakki, eihän se ole paljon mopoa kummoisempi. Mutta hommassa olikin haasteensa. Vaihteet jäivät jatkuvasti jumiin, ja niitä sai yrittää vääntää ranteet kipeiksi. Lähes 40 asteen kuumuudessa hikoilevat kädet eivät helpottaneet hommaa yhtään.

Lähes kylmiltään oli sukellettava Chennain suurkaupungin kaaokseen. Hengissä selvittiin, mutta ei naarmuitta. Törmäsimme sementtirekkaan, onneksi ei toisinpäin. Heti ensitöiksi riksaa saatiin siis koristamaan mojova lommo.

intialaisessa koulussa

1,3 miljardin ihmisen Intiassa populaa riittää ja kun kävelyteistä on turha unelmoida, jengiä riittää teillä riksakuskin riesana. Ja trust me, Intiassa et halua ajaa sen enempää lehmän kuin ihmisenkään päälle. Intian oikeusjärjestelmä on toivoton. Jostain muistan lukeneeni, että Intian oikeudella kestäisi lähes 500 vuotta käydä läpi kaikki auki olevat tapaukset. Monet tapauksista ovat yli 20 vuotta vanhoja. Kun niitä vihdoin käsitellään, asianomaiset ovat kuolleet tai eivät muista tapahtumista enää mitään.

Siksi Intiassa tunnetaan ‘mob justice’, jossa kansalaiset ottavat lain oman käsiinsä. Syyllinen pistetään maksamaan teostaan, usein pieksemällä kuoliaaksi. Poliisien pysäyttäessä meitä ohjeistettiin tarjoamaan vaivihkaa baksheeshia‘ eli lahjuksia.

riksaralli intiassa

Vaikka länsimaalaisen silmään näyttääkin siltä, että liikenne on täysi kaaos, Intian teillä vallitsee viidakon laki.

Sanotaan, että intialaiset kuskit eivät aja – he kääntävät ajokkinsa haluamaansa suuntaan ja painavat kaasua. Ilman kaistoja teillä ajetaan missä sattuu, pysähdellään, kurvaillaan ja käännytään mistä tahansa piittaamatta ollenkaan muista. Yleisesti ottaen pysytään vasemmalla, joskus keskellä, ja takana tulevien odotetaan sopeutuvan edessä kruisailevan liikkeisiin.

Meidän riksasta puuttuivat sivu– ja taustapeilitkin. Läheltä liippaa jatkuvasti. Alkumatkassa sydänkohtaus oli monesti lähellä, mutta loppumatkasta ilme ei enää värähdäkään, kun vastaantuleva rekka hipaisee parinkymmenen sentin päästä.

IMG_3446 (800x563)

Rickshaw Challenge -riksaralli ei ole pelkkä huviajelu. Rallissa kerättiin rahaa Intian vähäosaisten lapsien hyväksi yhdessä Round Table India -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Kerätyt fyffet käytetään koulujen rakentamiseen alueilla, joiden lapsilla ei muuten olisi mahdollisuutta koulutukseen. Vierailimme kolmessa koulussa, jotka ovat rakennettu riksaralleista saaduilla rahoilla, ja näimme näin omin silmin, mitä voimme saada yhdessä aikaan. Round Table Indian ‘Freedom through Education’ -ohjelma keskittyy koulujen rakentamiseen ja laadukkaan opetuksen järjestämiseen sinne, missä sitä eniten kaivataan. Intiassa on maailman eniten lukutaidottomia. Kouluja ei ole, ne ovat liian kaukana tai siellä ei ole mahdollista käydä, ja opetuksen taso on kehnoa.

Intian köyhyys on sydäntäsärkevää, ja paras tapa nousta köyhyydestä on koulutus. Ilman koulutusta köyhillä ei ole mahdollisuutta parempaan elämään. Mitä luulet, minkälainen elämä on edessä köyhällä kastittomalla kuurolla tai orvolla lapsella Intiassa? Näiden lasten tulevaisuus on jokapäiväistä selviytymistaistelua. Koulutuksen avulla lapsilla, joiden elämä on muuten kurjuuteen tuomittu, on mahdollisuus vaikuttaa elämäänsä. Autetaan siis yhdessä näille lapsille valoisampi tulevaisuus! Kaikki kerätyt varat menevät vähentämättöminä suoraan projekteihin. Tule mukaan auttamaan osoitteessa: Rickshaw Challenge – Team Pinky & The Brain .

Riksarallista on paljon kerrottavaa, joten juttu on jaettu kolmeen osaan. Miten homma toimi, missä mentiin, minkälainen oli tyypillinen päivä tien päällä? Siitä lisää ensi kerralla!

2018-09-29T21:55:34+03:00tammikuu 23, 2016|Intia, riksaralli|

53 Comments

 1. Laura tammikuu 24, 2016 10:19 pm - Vastaa

  Vau. Ihan uskomattoman kiinnostava hanke. En voi kuin hattua nostaa, että uskallatte lähteä liikenteen sekaan sompailemaan. Olen kerran käynyt Intiassa, ja tiedän, että vielä joskus palaan sinne. Maa on tosi kiehtova – joten kiinnostuneena luen kokemuksianne. Turvallista matkaa!

  • Anna tammikuu 25, 2016 12:12 am - Vastaa

   Välillä kyllä kävi mielessä, että mitä hittoa me täällä tehdään, tänkin ajan olisi ehkä voinut viettää jossain kookosdrinkki kädessä palmun alla! Mielessä kävi myös jossain vaiheessa, että nyt sai Intia riittää vähäksi aikaa. Mutta joku siinä maassa vaan koukuttaa, ei siinä taas kauaa kestänyt kun tekee jo mieli takaisin!

 2. sarsa tammikuu 24, 2016 11:45 pm - Vastaa

  Vau, upea riksa tuossa ekassa kuvassa ; ) varmaan aikamoinen kokemus seikkailla Intian teillä tuollaisella. Näköjään blogeista oppii aina jotain, nyt tuli uutena tietona riksarallit ja hyväntekeväisyys.

  • Anna tammikuu 25, 2016 12:13 am - Vastaa

   Tottakai se on upea riksa kun se on meidän! Pinkit istuimet ja kaikki… 😉

 3. Jenni / Unelmatrippi tammikuu 25, 2016 1:04 am - Vastaa

  Kuulostaa todella HC-touhulta tuo Intiassa ajaminen, aivan kuten olen ajatellutkin. En ollut kuullutkaan riksarallista, joten tämä postaus oli tosi mielenkiintoinen! Hienoa, että uskalsitte lähteä – rallin tarkoitus on todella kannatettava. Odotan mielenkiinnolla lisää tarinaa tuosta kokemuksesta!

  • Anna tammikuu 27, 2016 2:46 pm - Vastaa

   On se aika adrenaliiniurheilua 🙂

 4. Venla / Breezes from my Atlas tammikuu 25, 2016 3:05 am - Vastaa

  Eiii apua mikä haaste 😀 Ihan mielettömän hauskaa ja siistiä, että lähditte tollaseen mukaan, sillä itsellä ei olis tullu mieleenkään! En ollu koskaan aiemmin kuullu riksarallista, mut vaikuttaa kyl ihan loistavalla tavalla sekopäiseltä touhulta. Hirveen söpöjä noi riksat on, mut mua ei tollasta ajamaan sais ihan helposti, eikä varsinkaan häämatkalla 😀

  • Anna tammikuu 25, 2016 10:58 am - Vastaa

   Kyllä siinä vähän sekopäinen kai saa olla että siihen ryhtyy 🙂

 5. Julle tammikuu 25, 2016 4:18 am - Vastaa

  Vau, tosi mielenkiintoinen postaus! Kuulostaa tämän jutun jälkeen Indonesian liikenne todella rauhalliselta vaikka omiin silmiin aluksi sekin oli kaoottista.

  • Anna tammikuu 25, 2016 11:00 am - Vastaa

   Hmm, Indoissa ei oo muuten tullu käytyä kun Balilla, ja Balin liikenne on kyllä Intiaan verrattuna tosi rauhallista. Mutta voisin kuvitella, että Indonesian suurkaupungeissa meininki voi olla myös aika kuumottavaa 🙂

 6. Kiia tammikuu 25, 2016 4:39 am - Vastaa

  Tottahan se on, että Intian liikenne on sieltä hulluimmasta päästä ja varmasti joudutte menemään siellä kieli keskellä suuta…
  En silti liikoja murehtisi, sillä vuosi sitten jouduimme itse kolariin ihan täällä koti-Suomessa, joten nykyään tapanani on aina viitata kintaalla, jos joku alkaa liikaa pelottelemaan matkustuksen vaaroista. Elämä on vaarallista ja kukaan ei ole toistaiseksi selvinnyt täältä hengissä: Mielummin elän sen tekemällä asioita, jotka tekevät onnellisiksi 🙂 ( Tulipas elämäniloinen kommentti 😀 )
  Noh, pointtina, nauttikaa ja paljon onnea skabaan! Kuulostaa ihan huippuhankkeelta!

  • Anna tammikuu 25, 2016 11:03 am - Vastaa

   Siulla on oikea asenne! Elämä on joko suuri seikkailu tai ei mitään! 😉 Terve järki on toki hyvä pitää mukana, enkä nyt joka hetki ollut ihan varma oliko se tässä hankkeessa mukana 🙂

 7. Kohteena maailma / Rami tammikuu 25, 2016 8:50 am - Vastaa

  Olipahan täysin uusi juttu minulle. Mistä ylipäätään tuon keksitte? Tämähän menee jo saman kategoriaan kuin härkäjuoksu Pamplonassa.

  • Anna tammikuu 28, 2016 10:12 am - Vastaa

   Hahhah! Ehkä melkein samaan 😀 Mistä lie mies bongannut, netin uumenista.

 8. Terhi / Muru Mou tammikuu 25, 2016 2:39 pm - Vastaa

  No huh huh, aikamoisia hurjapäitä taidatte olla 😀 Ikimuistoinen kokemus varmasti!

  • Anna tammikuu 25, 2016 6:54 pm - Vastaa

   Ehkä vähän, sopivassa määrin 😉

 9. Heidi Stillman tammikuu 25, 2016 3:37 pm - Vastaa

  Ihan huikea tarina ja loistavaa että uskaltauduitte mukaan. Mä voisin hyvin kuvitella itsekin ottavani osaa moiseen, sen siitä saa kun on “reikä päässä” syntynyt ;).
  Tsemppiä koitokseen ja onneksi siitä tosiaan jaetaan jotain hyväntekeväisyyteen!

  • Anna tammikuu 25, 2016 6:55 pm - Vastaa

   Sinne vaan, suosittelen kaikille reikä päässä syntyneille 🙂

 10. Laura / My Passport Pages tammikuu 25, 2016 5:45 pm - Vastaa

  Kuulostaapas aika huikealta seikkailulta! Nuo riksafaktat oli kyllä mielenkiintoisia lukea, vietin juuri kuun alussa puolitoista viikkoa Sri Lankassa ja verenpaineet nousi useaan otteeseen kuskien kanssa tapellessa hinnasta – kyllähän minä ne riistohinnat maksaisin ilman tappelua JOS hinnat olisi kaikille samat,mutta itse en kyllä hirveästi arvosta sitä että turistilta yritetään vedättää kolminkertainen hinta paikalliseen verrattuna 😉

  • Anna tammikuu 25, 2016 6:37 pm - Vastaa

   Riksakuskien kanssa on varmasti kiistellyt itse kukin, ja pakkohan se on ettei tule ihan ryöstetyksi! 🙂 Mitä enemmän oppii tuntemaan taustoja ja sitä kautta ymmärtää paremmin miksi ne huijaa turisteja, se auttaa pysymään vähän kärsivällisempänä neuvotteluja tehdessä 🙂
   Turistihinnoittelu taas on semmonen monimutkanen asia mistä pitäisikin oikeastaan kirjoittaa ihan oma postauksensa! Sri Lankassa hinnat turisteille oli paljon korkeammat kuin Intiassa. Joissain tapauksissa se on mielestäni ok, esimerkkinä jos turistien rahoilla rahoitetaan jonkin mestan ylläpitoa, ja paikallisilla ei olisi korkeammilla hinnoilla varaa vierailla oman maansa nähtävyyksissä.

 11. Nora tammikuu 25, 2016 7:01 pm - Vastaa

  Hui, kuulostaa aika hurjalla menolle! Kaipa sitä kaikkeen tottuu kuitenkin. Varmasti ikimuistoinen ja erilainen kokemus, josta riittää kerrottavaa pitkään. Itse en ollut ikinä kuullut riksaralleista, joten oli hauska lukea postauksestasi, mistä on kyse ja millaista on olla mukana. Valmistautumisen vähyys hirvittäisi itseä, mutta onneksi teidän ralli loppui onnellisesti ja tapahtuma tehtiin hyvän asian puolesta.

  • Anna tammikuu 27, 2016 2:44 pm - Vastaa

   Intian liikenteeseen tottumisessa kestäisi kyllä aika kauan. Toki pahin paniikki laantui ensimmäisen päivän jälkeen ja ratissa oli itsevarmempi olo. Toisaalta itsevarmuus voi näissä olosuhteissa koitua kohtaloksi.

 12. Henna /suurin onni tammikuu 25, 2016 11:13 pm - Vastaa

  Hullut! 😀 Minäkin olen aika paljon reissannut, mutten koskaan ole ollut niin kaoottisen liikenteen keskellä kuin Intiassa… kun ympärillä vallitsee täysi kakofonia, jokainen tööttää, minkä kerkeää… lehmät ja kaikki muutkin eläimet kuljeksivat autojen ja rikshojen joukossa miten sattuu, samoin ihmiset… Niin liikennevalot kuin ajosuunnatkin tuntuvat olevan täysin viitteellisiä. On ihan tavallista, että moottoritiellä tulee rekka vastaan väärään suuntaan. Mietin meidän Intian tourneen aikana, että paikalliset kuskit ovat siihen kaaokseen kasvaneet, heidän reagointikykynsä tuntui olevan vailla vertaa, vaikka epäilemättä vahinkoja silti sattuu jatkuvasti. En ikinä olisi itse uskaltautunut rattiin, enkä uskaltaisi edelleenkään! Tosi on, että aika sinut saa olla omien ajotaitojensa, ja myös riskien suhteen, että tuohon lähtee. Mielenkiintoiselta kyllä kuulostaa tuo koko proggis, en ollut aiemmin siitä kuullutkaan. Jännityksellä odottelen jatko-osia, ja olen iloinen, että selvisitte säikähdyksellä (tai useammalla)… 🙂

  • Anna tammikuu 27, 2016 2:42 pm - Vastaa

   Olin itsekin vähän huolissani siitä, miten siellä pärjää, kun paikalliset on kuitenkin kasvaneet siinä ympäristössä. Toisaalta ne on myös harjaantuneet varomaan huonoimpiakin kuskeja liikenteessä. kyllä niiden reaktiokyvyllä ja ajotaidoilla väistetään yksi hukassa oleva länkkärikuski 🙂 Ihmeellistä, miten paikalliset kuskit näkeekin niin tarkkaan, että ne varmasti mahtuu jostain tiukasta välistä. Säikkyä kyllä sai koko ajan. 🙂

 13. Teija / Lähdetään taas tammikuu 25, 2016 11:34 pm - Vastaa

  Wautsi! Jään innolla odottamaan jatkoa. Ei ole varmasti ihan helppo ajaa Intiassa, ihan millä pelillä tahansa. Apua 😀

  • Anna tammikuu 27, 2016 2:39 pm - Vastaa

   Haasteet on tehty voitettaviksi 🙂

 14. Tanja tammikuu 26, 2016 2:09 am - Vastaa

  Ihan loistavan erilaista 🙂 Mä oon niin sitä mieltä, että pitää tehdä just sitä mistä tykkää eikä sitä, mitä muut odottavat meidän tekevän.

  Onks sulla antaa jotain suositusta, mikä on se must juttu Sydneyssä? Maaliskuussa olis sinne suunnille menoa…

  • Anna tammikuu 26, 2016 6:05 am - Vastaa

   Näin juuri! Miten pitkäksi aikaa oot menossa? Circular Quay eli oopperatalo ja harbour bridge, Darling Harbour, Bondi beach, lautta Manly beachille, The Rocks, Blue Mountains … Onhan näitä, riippuu minkälaiset asiat kiinnostaa? 🙂

 15. Pirkko / Meriharakka tammikuu 26, 2016 2:26 am - Vastaa

  Melko mielenkiintoinen vaihtoehto lomalle, kieltämättä!
  Intian liikennettä on tullut koettua ja sittemmin Intiaa myös työkuvioissa ja viime vuosien Intia-kokemusten ja -uutisten jäljiltä ei kyllä enää tee siihen maahan mieli. Tai ehkä sitten joskus kun saavat naisten aseman jonkinlaiselle tolalle …

  • Anna tammikuu 27, 2016 2:38 pm - Vastaa

   Naisten asema on kyllä häpeäpilkku Intiassa, ja kehitys hidasta, joten veikkaan että sitä saa hetken odottaa, valitettavasti. Ongelma tietysti liittyy myös köyhyyteen, kastilaitokseen ja koulutuksen puutteeseen. Tuskin pelkkä talouskasvu riittää asenteiden muuttamiseen. Toivotaan että asian eteen tehtäisiin enemmän.

 16. Annika | Travellover tammikuu 26, 2016 4:14 am - Vastaa

  Mistä tiesitte koko riksarallista? Epäilemättä hullun hommaa! 🙂 Mun niin tekisi mieli ajaa tuktukilla, mutta sittenkin jossain muualla kuin Intiassa. Jossain syrjässä, kauniissa maisemissa fiilistellä. Ja melkeinpä voisi olla parempi vähän humalassa, sellaisessa voittamattomassa olotilassa. Ei vaiskaan, kyllä tuolla tarvitaan kaikki keskittymiskyky ja mieluiten triplana.

  • Anna tammikuu 26, 2016 3:45 pm - Vastaa

   Hahhah huppelissa en kyllä itse uskaltais lähteä kruisailemaan! 🙂 Sri Lanka vois olla lepposampi kohde ajaa riksaa! Mies bongasi riksarallin jostain netin uumenista, eikä meikäläistä kauaa tarvinnut suostutella 🙂

 17. Jenna / Journey Diary -matkablogi tammikuu 26, 2016 5:20 am - Vastaa

  Moi! Kommentoit mun blogiin 10 Matkakuvaa vol. 2 -haasteeseen, että olisi ollut kiva osallistua. Kerkesin väsäämään jo haasteeseen vastanneiden postauksista koontipostauksen, mutta se ei tarkoita etteikö haasteeseen voisi silti vielä osallistua. Haasteessa ei ole mitään aikarajoja, joten ensimmäisenkin osan voi aivan hyvin tehdä! Ajattelin vain kertoa, kun asiaa harmittelit 🙂

  • Anna tammikuu 26, 2016 3:43 pm - Vastaa

   Kiitos Jenna, täytyy tehdä kun kerkiän! Hetki varmaan menee kuvia valitessakin 🙂

 18. salaine tammikuu 26, 2016 5:51 am - Vastaa

  Hieno hyväntekeväisyysjuttu. Mistä bongasitte idean?
  Ensin ei oikein oikein tullut tajuttua, että mistä kerrot mutta ihan oikea ralli hui ja tollasella menopelillä! Hienosti koristeltu kyllä mutta…..innolla odotan jatko-osia.

  • Anna tammikuu 26, 2016 3:42 pm - Vastaa

   Ihan oikea ralli ei sentään siinä mielessä, että pelkkä nopeus riittäisi voittoon. Idean keksi mies siinä häämatkaa suunnitellessa, mistä lie bongannut, meikäläinen lähti aika nopsaan ideaan mukaan. 🙂

 19. Sari Saviranta tammikuu 26, 2016 9:54 am - Vastaa

  Ihan huikee juttu! Ja se, että tällä kaikella hulluudella tehdään hyvää. Respectit sulle sinne! Mahtavaa. Itse lähtisin myös mukaan.

  • Anna tammikuu 26, 2016 3:40 pm - Vastaa

   Heh kiitsat. Suosittelen, kannattaa lähteä joskus! 🙂

 20. Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia tammikuu 26, 2016 12:40 pm - Vastaa

  Makea hippiriksa! ????

  Kieltämättä erikoinen häämatkavalinta teillä. Kerran olen Intiassa käynyt, muttei mitään noin hurjaa koettu silloin. Mistä edes keksitte koko rallin? Ja kumman idea se oli? Olitteko molemmat heti että jeee ilman muuta vai pitikö edes yhtään suostutella toista?
  Upea seikkailu mistä teille jää kasapäin muistoja!

  • Anna tammikuu 26, 2016 3:39 pm - Vastaa

   Mies keksi rallin jostain, se on meikäläistä innokkaampi näihin extreme-kokemuksiin. Mutta ei meikäläistä hirveän kauaa tarvinnut suostutella, kun luvattiin Malediivit osaksi häämatkaa myös 🙂

 21. Ikilomalla / Titta tammikuu 27, 2016 1:57 pm - Vastaa

  Huhhuh! Itse juuri Intiassa vierailleena muistan vielä elävästi kaiken sen kaoottisuuden, ihmispaljouden, lehmät, ja olemattomat liikennesäännöt! Isommalla ajopelillä oli aina etuajo-oikeus. Jää riksakuski helposti pienemmäksi. Pelotti ihan tarpeeksi Riksakuskien ja autojenkin kyydissä, saati että olisin itse hypännyt rattiin! ????
  Mutta supermielenkiintoinen aihe – jään innolla odottamaan jatkotarinoita!
  Titta / IKILOMALLA

  • Anna tammikuu 27, 2016 2:18 pm - Vastaa

   Jep, isommalla on etuajo-oikeus, ja hienommalla autolla huonompaan nähden 🙂 Ja lehmät aina ensin tietysti!

 22. “riksoja on ihan helvetisti” 🙂 no niin on. Ja kyllä, myönnän, että olen menettänyt hermoni yhden jos toisenkin kanssa… ja nyt on takautuvasti todella huono omatunto. Mahtavan kuuloinen hanke ja varmasti tarjoaa jotain tavallisesta Intianmatkailusta poikkeavaa!

  • Anna tammikuu 29, 2016 10:14 am - Vastaa

   Varmasti on yksi jos toinenkin hermonsa menettänyt riksakuskien kanssa, ei siitä tarvi huonoa omatuntoa potea. Huijaus on väärin vaikka kuinka olisi huonossa tilanteessa. Silti, taustojen tietäminen auttaa pysymään kärsivällisempänä ensi kerralla 🙂

 23. Laura / Laura's Itinerary tammikuu 28, 2016 9:47 pm - Vastaa

  Wow, mikä reissu! Mistä keksitte tällaisen idean?
  Upeita värikkäitä kuvia!

  • Anna tammikuu 29, 2016 10:14 am - Vastaa

   Kiitos Laura 🙂 Mistä lie mies netin uumenista bongannut.

 24. Heidi / Maailman äärellä tammikuu 30, 2016 2:00 am - Vastaa

  No todellakin erilainen häämatka! Kuulostaa niin hullulta mutta aivan upea hyväntekeväisyysidea mukana. Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa!

  • Anna tammikuu 30, 2016 10:30 am - Vastaa

   Kaikkeen sitä ryhtyykin! Hngissä selvittiin ja hyvät muistot jäi 🙂

 25. Stacy tammikuu 30, 2016 4:40 am - Vastaa

  Kuulostaa tosi kaoottiselta ja kauhealta. Vaatii aika paljon hermoa levyttää keskellä tietä. Väestökaaosta ja köyhyyttä on vaikea ymmärtää, etenkin kun puhutaan vielä koko maan rikkaimmasta osavaltiosta. On ihme, miten tuo maa pysyy kasassa.

  • Anna tammikuu 30, 2016 10:20 am - Vastaa

   Blogissa tulee helposti aina mässäiltyä niillä kauheuksilla, mitkä pistää ensimmäisenä länkkärin silmään. Toisaalta Intian matkat myös antaa paljon, ja se maa on niin paljon muutakin kuin pelkkää kurjuutta. Paljon on Intiassa tekemistä monen asian suhteen. Miten maa pysyy kasassa, se onkin mielenkiintoinen pohdittava, siihen on varmasti monta syytä. Näistä jutuista kirjoitan varmaan oman postauksensa aikanaan.

 26. Tää on jotenkin niin käsittämättömän randomia, etten olisi ikinä tullut edes ajatelleeksi että tällaistakin voisi tehdä. 😀 Tykkään katsoa Intiaa kuvista, mutta toistaiseksi luulen, että se olisi minulle liian kaoottinen paikka. Saati että lähtisin siellä minkäänmoisen ajoneuvon rattiin! Ajatuskin hirvittää, rohkeita olette.

  • Anna helmikuu 1, 2016 4:50 pm - Vastaa

   Intia on haasteellinen matkakohde, mutta myös antoisa!

 27. […] Riksaralli Intiassa […]

Jätä kommentti