Road trip Australian itärannikolla

Paras tapa nähdä Australiaa on road trip. Lähes vuoden paikallaan kökkimisen jälkeen Melbournen uutuudenviehätys oli kärsinyt, ja kaipasin seikkailua. Sitä paitsi tulin tänne myös näkemään Australiaa, enkä pelkästään opiskelemaan ja tekemään töitä. Tässä vaiheessa alkoi näyttää siltä, että palaisin syksyllä Suomeen, joten alkoi olla kiire tehdä suunnitelmia.

Varsin kansainvälisessä tyttöporukassa päätimme tehdä itärannikon kierroksen campervanissä Sydneystä Cairnsiin. Neljä eurooppalaistyttöä, 2419km, auto täynnä pääasiassa tonkkaviiniä mutta myös safkaa. Tästä ei voi tulla muuta kuin mahtava reissu!

25772_380164596407_4973307_n (700x469)

Aikaa tähän varattiin vajaa pari kuukautta, joka oli aivan liian vähän. Matkan varrella oli niin paljon nähtävää ja tehtävää, ja kaupunkeihin olisi ollut kivempi tutustua syvemminkin kuin yön tai kahden pikavisiitillä. Niin paljon jäi näkemättä kun tiiviillä aikataululla huristelimme menemään pitkin rannikkoa.

IMG_2682 (700x525)

Olimme vuokranneet Jucy-campervanin, joka hoiti hommansa oivasti. Iltaisin pienellä vaivalla pistimme sängyt pystyyn. Kaksi nukkui alakerrassa, ja kaksi yläkertaan pystytettävässä ”teltassa”. Yöpymiset pyrittiin hoitamaan lähes kokonaan ilmaiseksi, hiljaisien lähiöiden parkkipaikalla tai levähdyspaikoilla, joskus tuurilla suoraan rannalla.

IMG_2569 (700x525)

Australia on valtava maa, ja maisemat vaihtuivat matkan varrella kesäisestä New South Walesista kostean trooppisen Queenslandin mango- ja banaanipuihin. Kommelluksiltakaan ei vältytty, kun mm. ajoimme parkkihalliin, mihin auto ei mahtunut ja jäimme jumiin ja saimme sakot autossa nukkumisesta Byron Bayssä.

IMG_2940 (700x517) (2)

Itärannikko on reppureissaajien valtakuntaa, ja matkan varrella ei voi välttyä tapaamasta paljon samanhenkisiä matkalaisia. Tonkkaviiniä kuluikin jos jonkinlaisessa seurassa missä milloinkin, usein auringonlaskussa rannalla. Mielettömiä auringonlaskuja ja -nousuja, loputtomia hiekkarantoja, Australian omituisia otuksia, uusia tuttavuuksia, vesiputouksia, trooppisia saaria, hyvää seuraa ja hulvattomia hetkiä. Niistä oli meidän road trip tehty. Muistelen tätä reissua varmasti lämmöllä koko loppuelämäni. Tapasin täällä myös tulevan aviomieheni, siitä voit lukea täällä.

DSC_0226_stitch (800x205)

Suunnitteletko samaa reissua! Tipsejä tulossa pian, stay tuned!

2016-11-03T08:43:23+00:00huhtikuu 6, 2010|Australia, New South Wales, Queensland|

Jätä kommentti