Road trippailua Melbournesta Sydneyyn

Olen hehkuttanut moneen kertaan, että road tripit ovat Australiassa paras tapa matkustaa. Olemme kiertäneet maata campervanillä ristiin rastiin useamman kerran, mutta jostain syystä kaakkoisrannikko, Melbournen ja Sydneyn välillä kulkeva maisemareitti on jäänyt ajamatta. Se asia korjattiin loppukesästä, kun lähdimme nauttimaan viimeisistä kesäpäivistä road tripille pitkin Victorian ja New South Walesin rannikkoa.

Aikaisemmilla seikkailuilla olemme ajaneet Australian ympäri, läpi keskustan ja itärannikon vielä toiseen kertaan, mutta aina Melbournen ja Sydneyn välinen Coastal Drive on unohtunut.

Tämä road trip ei kuitenkaan yhtään kalpene niille muille.

Jervis Bay, Australia

Road trip Melbournesta Sydneyyn

Aikaa oli kaksi viikkoa. Kuvittelimme, että se on helposti tarpeeksi. Olemmehan hurauttaneet Melbournesta Sydneyhin aiemminkin sisämaan moottoriteitä pitkin, ja sen ajaa helposti päivässä, vaikka siitä pitkä päivä tuleekin.

Kaksi viikkoa ei riittänyt, ja mahtavia paikkoja jäi näkemättä. Kahteen viikkoon mahtui yksitoista eri yöpymispaikkaa, ja se on aika kova tahti.

Australian kaakkoisrannikko yllätti erittäin positiivisesti. Mahtavia kansallispuistoja, koskemattomia autioita hiekkarantoja, dramaattisia jyrkänteitä, vihreitä kukkuloita, Australian eläimiä ja upeita järvi-, meri- ja metsämaisemia.

90 Mile Beach, Victoria

Pulikoimme lämpimässä turkoosina hohtavassa vedessä, siemailimme viiniä nuotion äärellä, maistelimme paikallisia herkkuja, uimme vesiputouksien alla, bongailimme hylkeitä, nautimme auringosta ja nukahdimme aaltojen loiskeeseen.

Kelitkin hellivät. Kun parin päivän jälkeen näin pitkästä aikaa itseni peilistä, sieltä katsoikin eri värinen naama. Eikä se ollut likaa, vaikka suihkullisista leirintäalueista maksettiinkin vain joka toinen tai kolmas päivä.

Olen ollut Australiassa yli kuusi vuotta, mutta en koskaan ennen ollut ajanut tätä reittiä. Miksi?!?!?!?!

Vallabi

Rantaelämää Australian kaakkoisrannikolla

New South Walesin vesiputouksilla

Tarkkaa matkasuunnitelmaa ei ollut, ja otimme päivän kerrallaan.

Päivät hupenivat nopeasti, ja pian huomasimme, että meiltä loppuu aika kesken. Oli pakko kääntyä takaisin ja ajaa parissa päivässä sisämaan vuoristojen kautta takaisin. Emme siis ihan Sydneyyn asti loppupeleissä päässeet, mutta sen sijaan tuli tutustuttua Australian pääkaupunkiin Canberraan.

Ajamista kahteen viikkoon mahtui 2200 kilometriä.

13694068_10153668744911408_1806368708_o

Lähdimme matkaan kompaktissa Jucy -asuntoautossa, josta löytyy lähes kaikki tarvittava pyyhkeistä ja lakanoista kokkausvälineisiin. Jucyllä reissasimme myös tyttöporukassa kuusi vuotta sitten, ja olimme tyytyväisiä.

Valitettavasti selvisi hyvin äkkiä, miksi Jucy irtosi niin halvalla (n. 30e / yö). Tämä kyseinen Jucy oli parhaat päivänsä nähnyt. Vikoja löytyi joka päivä lisää, ja kaiken kukkuraksi ensimmäisenä iltana koimme karvaan yllätyksen kaivaessamme lakanat esiin. Niitä ei ollut pesty, ja ne haisivat ummehtuneelle hielle ja jollekin muulle, mistä en halua tietää sen enempää.

Ihan näin likaiseen reppureissaajaelämään en ollut varautunut.

Jucy asuntoauto Australiassa

Aika kultaa muistot, ja näin oli käynyt myös road trippailun osalta. Vaikka tekemämme road tripit ovat edelleen elämäni parasta aikaa, täytyy myöntää, että kääntöpuolet olivat päässeet unohtumaan.

Auto on vaikea pitää siistinä. Hiekkaa on kaikkialla. Jucyssä ei ollut varastointitilaa juuri laisinkaan, joten aina ennen nukkumaanmenoa oli edessä suuri kamppeiden siirto-operaatio. Patja oli kova, ja tilat ahtaat. Rohan-parka ei mahtunut suoristamaan jalkojaan.

Matkaan mahtui myös pari tuskaisen kuumaa ja hikistä yötä. Ikkunan avattuamme meillä oli kuumuuden lisäksi vielä hyttyset riesana, kun niitä onnistui tunkemaan verkonkin läpi.

Uima-allas merellä Australia

Helppo kuitenkin ymmärtää, miksi muistot ovat pelkästään kultaisia, sillä nuo ovat pikkuvikoja. Päällimmäisenä mieleen tästäkin road tripistä jäi mieleen mielettömät mestat ja uskomaton vapaudentunne.

Näitä road trippejä tullaan saletisti tekemään jatkossakin. Tien päällä olen onnellisimmillani. Haaveenamme on vielä jonain päivänä kiertää Australia uudestaan, hitaasti kruisaillen ottaen aikamme.

Croajingolong National Park

Melbourne-Sydney -väli kiilasi meidän listoillamme Australian road trippien kärkikahinoihin. Turistina näkee kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja sen lisäksi vielä Australian koskematonta luontoa parhaimmillaan, mitä ei mielestäni pitäisi Australian matkalla missata.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-11-25T13:58:49+02:00heinäkuu 16, 2016|Australia, New South Wales, Victoria|

42 Comments

 1. Anna-Katri / Adalmina's Adventures heinäkuu 16, 2016 7:38 pm - Vastaa

  Oi oi, näitä lukiessä tulee kyllä valtava Australia-kuume! Edellisen kerran näin vain pienen palan maata, joten tuollainen roadtrip olisi kyllä aivan mahtava.
  Ps. Sinulle on haaste blogissani! 😉
  http://adalminasadventures.com/omituisia-matkakokemuksia/

  • Anna heinäkuu 17, 2016 10:45 am - Vastaa

   Toivottavasti tuut vielä joskus tänne uudestaan seikkailemaan! Kiitos haasteesta, tartun siihen mielelläni, täytyykin ruveta miettimään. 🙂

 2. Susanna heinäkuu 16, 2016 10:31 pm - Vastaa

  Kivan kuuloinen reissu!
  Upea tuo vesiputous.
  Likaiset lakanat yms. on valitettavan yleisiä myös hotelleissa, se on tullut huomattua. Kaiken lisäksi respoissa usein suhtaudutaan asiaan todella tympeästi, jos menee valittamaan asiasta. Joten en aina viitsi edes valittaa, vaan heitän esimerkiksi likaisen tyynyn nurkkaan. Kaiken huippu oli yhdessä hotellissa omistaja/työntekijä alkoi raivota että minä olen itse sotkenut ne ja valitti myös hotellin pikkusaippuan ottamisesta 😀 siis sellaisesta jotka kuuluu aina huoneen kylppäriin

  • Anna heinäkuu 17, 2016 10:47 am - Vastaa

   Oli kyllä mahtava reissu, ja monta upeeta vesiputousta nähtiin. Meillä ei onneksi kyllä ole tullut koskaan ennen läheskään noin ällöttäviä lakanoita vastaan. Mutta ihan kauheeta, jos tuolla tavalla on henkilökunta suhtautunut! Uskomatonta. Olisin varmaan lähtenyt kävelemään tuossa tilanteessa 🙂

 3. Anna | TÄMÄ MATKA heinäkuu 17, 2016 11:08 am - Vastaa

  eeh… likaiset lakanat. Ei kiva :/

  Noinhan se yleensä menee, että halvalla ei kovin hyvää saa. Ollaan huomattu se vuokra-autojenkin kanssa. Se ylihyvä tarjous tulee yleensä melko kalliiksi sitten lopulta…

  • Anna heinäkuu 22, 2016 3:16 am - Vastaa

   Kieltämättä on asioita, joissa halvalla ei saa hyvää. Toisaalta meillä on menneisyydestä hyviäkin Jucy -kokemuksia, joten en nyt vielä ole ihan valmis kokonaan niitä lyttäämään. Ehkä meillä kävi vaan huono tuuri, en tiedä.

 4. Johanna Hulda - Discovering Sunbeams heinäkuu 17, 2016 3:23 pm - Vastaa

  Roadtrippailu Australiassa ja Uudessa-Seelannissa on mulla haaveissa, eikä näköjään yhtään turhaan kun tämän postauksen kuvia katselee! Tämä sytytti kyllä taas kovan matkakuumeen sinne päin maailmaa. Mutta likaiset lakanat campervanissa… yh! Kaikki pitäisi näköjään tarkistaa itse ennen kuin hyväksyy kauppoja. 😀

  • Anna heinäkuu 22, 2016 3:19 am - Vastaa

   Heh, ei tullut mieleenkään alkaa haistelemaan lakanoita ennen kauppoja 😀 Likaiset lakanat unohtui hyvin äkkiä, ne sai pestyä, eikä se ole ensimmäinen asia mikä matkasta jäi mieleen 🙂 Suosittelen ehdottomasti road trippailua Australiassa. Uusi-Seelanti on meillä myös haaveissa ja veikkaan, ettei se kauheasti ainakaan Australialle kalpene.

 5. Kohteena maailma / Rami heinäkuu 17, 2016 3:41 pm - Vastaa

  Kuulosti tosiaan todella hienolta likaisia lakanoita lukuun ottamatta. Eli tonne kun lähtee autoreissulle, niin varmuuden vuoksi omat lakanat mukaan. Olen tosin aikoinani mm. Etelä-Afrikassa nukkunut varmuuden vuoksi öitä oman pussilakanan sisällä 😀

  • Anna heinäkuu 22, 2016 3:30 am - Vastaa

   Heh, kommentteja satelee likaisista lakanoista 🙂 Jep, omat mukaan, tai ainakin haista ennen kuin maksat 🙂

 6. Ansku BCN heinäkuu 17, 2016 5:34 pm - Vastaa

  Suurin sydän roadtrippailulle <3. Ihan parasta, kun saa mennä omaa tahtia ja poiketa tieltä, jos siltä tuntuu. Ja noissa maisemissa kelpaisi ajella (toisin kuin niissä missä me tällä viikolla ajoimme, Barcelona-Pamplona-väliä, ehkä maailman tylsin pätkä!)

  • Anna heinäkuu 22, 2016 3:33 am - Vastaa

   Road trippailu on parasta! Australiassa ei hirveän montaa tylsää pätkää ole, vaikka riippuu tietysti minkä kokee tylsäksi. Itse tykkäsin jopa pahamaineisesta Nullarborin aavikon läpi ajamisesta, vaikka maisema oli lähinnä 360 astetta tyhjyyttä. Samoin Alice Springsistä Adelaideen, pääasiassa pelkkää punaista hiekkaa. Tylsin pätkä on omasta mielestäni ollut ehkä Darwinista Cairnsiin.

 7. Tanja heinäkuu 17, 2016 5:41 pm - Vastaa

  Mun tekis kanssa mieli tuo reissu tehdä, edellinen aussien reissu oli liian lyhyt ja siitäkin suurin osa meni sairastaessa 🙁

  12 apostolia pitäis nähdä ennenkuin on liian myöhäistä.

  Harmi noi lakanat ja auto, toivottavasti seuraavalla kerralla parempi mäihä.

  • Anna heinäkuu 22, 2016 3:35 am - Vastaa

   Toivottavasti pääset vielä uudestaan! Ei se 12 Apostolia taida olla meidän elinikänä mihinkään menossa, jos sen jälkeenkään. Itse asiassa muistan lukeneeni, että vaikka eroosio kuluttaisi pois niitä nykyisiä, niin lisää muodostuisi.

 8. Miraorvokki/Pöndekengissä heinäkuu 17, 2016 6:13 pm - Vastaa

  Voihan likaiset lakanat! :S Mutta positiiviseen.. Ei vaan voi pieni ihminen käsittää kuinka upeita maisemia ja reissuja pääset siellä päin maailmaa tekemään 🙂 Saat kyllä lähtiä oppaaksi jos ja kun joskus Australia kutsuu !

  • Anna heinäkuu 22, 2016 3:36 am - Vastaa

   Oon kyllä täysin menettänyt sydämeni tälle maalle, vaikka upeita paikkoja toki löytyy joka puolelta maailmaa 🙂 Mielelläni lähden oppaaksi 😉

 9. Noora | Kerran poistuin kotoa heinäkuu 17, 2016 8:14 pm - Vastaa

  Hyvä tietää noi huomiot Jucysta! Ollaan nyt viety parin kaverin kanssa Uuden-Seelannin road trip vakavalle suunnittelun asteelle ja auton vuokraaminen Jucylta on monien syiden takia varteenotettava vaihtoehto, vaikka tiedossa onkin, että se ei varmastikaan kaikkein laadukkainta menopeliä tarjoa. Likaiset lakanat kuulostavat todella ikävältä. Pitää ehkä pistää omaan pakkauslistaan lisää hyttysverkkoa ja jeesusteippiä, jos tuplasuojaus pitäisi hyttysiä loitolla 😀

  • Anna heinäkuu 22, 2016 3:39 am - Vastaa

   Uuden-Seelannin road trip kaveriporukassa on varmasti ihan mieletön kokemus. En itsekään ole vielä valmis kokonaan Jucyä lyttäämään yhden huonon kokemuksen perusteella. Halpojen hintojen perässä kuitenkin päätöksiä yleensä tehdään. Hyttysverkko ja jeesusteippi ehdottomasti pakkauslistalle!

 10. salaine heinäkuu 17, 2016 9:51 pm - Vastaa

  Olipa upeita kuvia. Ikävä asia tuo autovuokrajuttu. Vaikka hinta oli kyllä halpa. Mutta ei ole kiva nukkua likaisilla lakanoilla. Toivottavasti seuraavilla parempi tuuri. Onneksi auto ei jättänyt tielle.

  • Anna heinäkuu 22, 2016 3:41 am - Vastaa

   Hinta oli halpa, ja sen mukainen auto… Unohtui vielä mainita sekin, että auto nieli bensaa ihan hulluja määriä. Eli eipä se loppupeleissä niin halvaksi tullutkaan. Katsotaan kyllä ensi kerralla tarkkaan muut vaihtoehdot läpi, ennen kuin Jucyä vuokrataan.

 11. Andrina / andante heinäkuu 17, 2016 10:22 pm - Vastaa

  En kestä miten upeita maisemia! Kotiuduttiin just Jenkkien länsirannikon roadtripiltä, ja ehkä pitäisi seuraavaksi alkaa suunnitella reissua Ausseihin… 😀 Olin aikoinani work & travel -viisumilla Brisbanessa, mutta kotiuduin kaupunkiin niin hyvin että Aussien kiertäminen jäi toiseksi. Tämä pitää nyt ehdottomasti lisätä takaisin bucket listalle!

  • Anna heinäkuu 22, 2016 3:43 am - Vastaa

   Working Holiday -viisumilla käy vaarallisen helposti niin, että jämähtää paikoilleen ja muut alueet jää näkemättä. Itsekin olin suurimman osan ajasta siitä vuodesta Melbournessa, vaikka lopussa onneksi isolle road tripille sentään lähdinkin. Ehdottomasti suosittelen road trippailua Australiassa kaikille road trippien rakastajille 🙂

 12. Meidän matkassa / Monna heinäkuu 17, 2016 11:14 pm - Vastaa

  Iik niin sopivaan väliin laitoit tän postauksen road trippailusta nostattamaan tätä Aussikuumetta! Varattiin juuri lennot ja toukokuussa olisi tarkoitus valloittaa perus itärannikko campervanilla Brisbanesta Cairnsiin. Se tulee olemaan ensimmäinen kunnon road trip ja vitsit kun ei millään malttais odottaa! Toi teidän tekemä reitti sitten joskus tulevaisuudessa mutta nyt tarkoituksena suunnata lämpötilojen perässä kohti pohjoista 🙂

  • Anna heinäkuu 22, 2016 3:45 am - Vastaa

   Brisbane-Cairns väli on mahtava! Oon innoissani teidän puolesta, veikkaan että ihastutte! Toukokuussa tosiaan pohjoinen on parempi vaihtoehto.

 13. Paula - Viinilaakson viemää heinäkuu 18, 2016 6:45 am - Vastaa

  Aikamoisen rupeaman olette taas ehtineet ajelemaan. Ihania rantoja ja upeaa luontoa! Aina innolla katselen näitä sinun kuvia!

  • Anna heinäkuu 29, 2016 1:27 am - Vastaa

   Oli kyllä tämäkin ikimuistoinen road trip <3

 14. Venla / Breezes from my Atlas heinäkuu 18, 2016 8:26 am - Vastaa

  Näyttää niin ihanalta reissulta! Itsellä on Australia + Uusi-Seelanti -reissu haaveissa, kunhan olis tarpeeks aikaa ja matkaseuraa. 🙂 Aika törkeetä kyllä, että autoon oli jätetty likaset lakanat, hyi että. Saakos Ausseissa muuten ajaa ihan normaalilla, suomalaisella ajokortilla?

  • Anna heinäkuu 29, 2016 1:28 am - Vastaa

   Sepä se, aikaa se nimittäin vaatii, kun maa on niin valtava! Meillä Uusi-Seelanti vielä haaveissa, säästetään sitä semmoiseen saumaan, että on vähän enemmän aikaa. Ajokorttisäännöt vaihtelee hieman osavaltion mukaan, mutta käsittääkseni turistiviisumilla voi ajella suomalaisella kortilla missä vaan.

 15. Emma / Mutkia Matkassa heinäkuu 18, 2016 10:07 am - Vastaa

  Upea reissu! Ja hyvä, että mainitset myös huonoista puolista ja Jucyn vioista muille, jotka suunnittelevat vastaavia reissuja. Löytyiskö tolta pätkältä muuten helposti hotelleja/motelleja tms. jos haluaisi yöpyä muualla kuin autossa tai teltassa?

  • Anna heinäkuu 29, 2016 1:29 am - Vastaa

   Reitti on täynnä turistikyliä, eli kyllä löytyy! Kuumimman sesongin aikaan kannattaa varata etukäteen, mutta muuten kyllä majoitusvaihtoehtoja riittää!

 16. Terhi / Muru Mou heinäkuu 18, 2016 12:15 pm - Vastaa

  Likaiset lakanat, yäk! :/ Kamala yllätys siinä vaiheessa kun on keskellä ei mitään ja menossa nukkumaan!
  Kuulostaa ihanalta reissulta. Tuollaisen haluaisin minäkin tehdä, kiireettä ja matkasta nauttien, stressaamatta siitä pääseekö määränpäähän ollenkaan 🙂

  • Anna heinäkuu 29, 2016 1:30 am - Vastaa

   Sanos muuta, oli kyllä karvas yllätys. Mutta joo, road trippailu ilman tarkkaa aikataulua on parhautta! 🙂

 17. Tanja/Levoton matkailija heinäkuu 18, 2016 9:40 pm - Vastaa

  Mukavan kuuloinen reissu, likaisista lakanoista huolimatta. Todella ihania maisemia, ei todellakaan helpota mun Australia-kuumetta 😀

  • Anna heinäkuu 29, 2016 1:31 am - Vastaa

   Australialla on tapana jättää ikuinen kuume takaisin 😉

 18. Miika ♥ Gia | matkakuume.net heinäkuu 19, 2016 10:45 pm - Vastaa

  Siiiiikahienot maisemat! Melkein harmittaa ettei vedetty tätä etappia lainkaan, vaan lennettiin Melbournesta Kiiweihin, ja sieltä Sydneyyn.

  Sitten taas kun luen tästä tota teidän Jucy-menoa, niin tiedänkin tasan miksi. 😀 Meillä on vielä kirjoittamatta meidän kahden viikon Sunshine Coast -seikkailu, jossa siis oltiin kaksi aikuista + yksi lapsi tuollaisessa Jucyn samanlaisessa autossa. Se tosin oli oikein hyvin varusteltu ja puhdistettukin hyvin, ja toimi periaatteessa oikein kivasti. Mitä nyt vähän ahdasta tuppasi olemaan. 😀

  Mutta sama juttu siinäkin seikkailussa: epämukavuutta kun sieti, saihan sitä nähdä aikamoisia mestoja! Siis ihan tajuttomia maisemia tässäkin!

  • Anna heinäkuu 29, 2016 1:34 am - Vastaa

   Jep, on siinä ne epämukavat puolensa. Toisaalta kaikkeen tottuu. Itse oon jostain syystä tosi rakastunut näihin campervan -reissuihin. Kahden viikon jälkeenkään en olisi vielä halunnut palata kotiin. Voisin oikeasti vetää campervanillä taas vuodenkin reissun. Tosin mielellään jollain vähän paremmalla, kuin Jucyllä. 🙂

 19. Stacy Siivonen heinäkuu 22, 2016 7:40 pm - Vastaa

  Uskomattomat kilometrit! Käyttelin jonkin aikaa sitten ohjelmaa, joka asettelee esimerkiksi juuri Australian omaan, oikeaan kokoluokkaansa verrattuna esimerkiksi härmään, niin siitä näki, kuinka valtava se manner on. Ihan kevyesti ei voi roadtrippailla.

  • Anna heinäkuu 29, 2016 1:36 am - Vastaa

   Jep, kokoa riittää! Puoli vuotta meillä meni koko Australian rannikon kiertämiseen, ja se oli vielä nopealla tahdilla. Eikös Australia taida olla melkein Euroopan ja USA:n kokoinen..

 20. Heidi / Maailman äärellä heinäkuu 22, 2016 9:48 pm - Vastaa

  Kyllä kelpaisi minullekin tällainen road trip Austariassa. Ihania maisemia. Huokaus. Viiniä nuotion äärellä ja uintia vesiputousten alla. Kuulostaa luksukselta juuri minun makuuni.

  • Anna heinäkuu 29, 2016 1:40 am - Vastaa

   Jep, siitä ei enää road trip paremmaksi muutu, enkä tosiaankaan vaihtaisi tuota reissua mihinkään viiden tähden hotelliyöpymisiin! Vaikka onhan nekin ihan kivoja silloin tällöin 🙂

 21. Johanna @ Out of Office heinäkuu 23, 2016 8:41 pm - Vastaa

  Road Trippailu on loistava matkailumuoto ihan joka paikassa – kunhan vain muistaa pysyä kaukana niiltä moottoriteiltä 🙂

  Kurjaa jos auto ei ollutkaan sellainen kuin olisi pitänyt. Olen kerran aiemmin lomaillut matkailuautolla – ja se oli kyllä just sellainen kuin piti – ja vähän enemmänkin, mutta oli. myös aika hintava. Halvalla saa harvoin hyvää, vanha totuus on valitettavan usein oikeassa.

  Mutta maisemat ja rannat ovat upeita! Siinä pikku vastoinkäymiset unohtuvat kun pääsee tuollaisille rannoille!

  • Anna heinäkuu 29, 2016 1:42 am - Vastaa

   Jep, ja vastoinkäymiset oli tosiaan todella pieniä, eipä ne meidän matkaan kauheasti onnistuneet negatiivisesti vaikuttamaan. Hyvä oli kuitenkin muistuttaa itseään näistä road trippailun kääntöpuolistakin, ensi kerralla muistan varmasti pakata mm. hyttysverkon ja ilmastointiteipin. 🙂

Jätä kommentti