Road trippailua ja snorklailua Uudessa-Kaledoniassa

Uuden-Kaledonian pääsaari Grande Terre on nimensä mukaisesti iso. Neljässä päivässä ei paljon ehtinyt. Pääkaupungin Noumean lähistöltä löytyy useita houkuttelevia pikkusaaria. Me valitsimme niistä pienimmän ja lähimmän Duck Islandin.

Ensimmäisiin päiviin Uudessa-Kaledoniassa mahdutimme myös road trippailua pitkin Uuden-Kaledonian länsirannikkoa ja sen kaunista autioiden rantojen ja vihreiden vuorten Bourailia.

DCIM100GOPROG0020039.

Duck Islandille (Ile aux Canards) pääsee Noumeasta vaivattomasti ja Uuden-Kaledonian standardeissa halvalla, noin 10 eurolla. Pikkuruinen palmusaari sijaitsee vain viiden minuutin taksivenematkan päässä Anse Vatan rannasta.

Iskimme paikalle heti aamusta, kun isoimmat turrelaumat vielä koisivat. Ankkasaaren ympäri kävelee alle kymmenessä minuutissa, joten muutamaa tuntia kauemmin emme olisi täällä jaksaneet viipyä. Saarelta saa myös vuokrattua aurinkotuoleja ja ostettua evästä ja drinksuja, jos tähtitieteelliset hinnat eivät haittaa.

img_7568-1280x825

img_7561-1280x853

Ympäri saarta kulkee merkitty snorklausreitti. Se reissu päättyi punaiseen selkään, kun ei käynyt mielessä, että aamuyhdeksältä jo nahka kärtsäisi. Amatöörivirhe.

Duck Islandillä snorklaillessa saimme kuitenkin ensimaistiaiset Uuden-Kaledonian upeasta eläväisestä vedenalaisesta maailmasta. Koralleja ja kirjavia kaloja riitti. Kilppareitakin täällä kuulemma bongailee, niiden suhteen ei kuitenkaan vielä täällä käynyt munkki.

DCIM100GOPROGOPR0077.

DCIM100GOPROGOPR0182.

Pääsaarella ollessamme halusimme nähdä siitä myös muutakin kuin pääkaupungin. Grande Terreä ei päästä päähän päivässä ajeta, joten tyydyimme lyhyeen road trippiin kohti parin tunnin päässä sijaitsevaa Bourailia ja sen upeita rantoja.

img_7455-1280x853

Bourail on paikallisille suosittu viikonlopunviettokohde. Turisteja täällä ei paljon ole. Bourail on oiva paikka tutustua maailman suurimpaan laguuniin, joka on koralliriuttoineen UNESCO -maailmanperintökohde. Sen lisäksi täältä löytyy yksi Uuden-Kaledonian upeimmista rantsuista, 17 kilsaa pitkä Poe Beach.

Meidän täällä ollessamme oli kuitenkin tuulista ja vesi sen verran sameaa, että snorkkelihommat jätimme houkuttelevampiin vesiin. Laguuni ja riutta kattaa nimittäin myös muita Uuden-Kaledonian saaria, joten mitään hätää meillä ei sen suhteen ollut.

img_7543-1280x787

Sen sijaan lähdimme tallustelemaan pitkin kolmen lahden polkua, oikealta nimeltään Le Santier des Troies Baies, Three Bay Trail. Neljä kilsaa pitkä polku kulkee nimensä mukaisesti kolmelle eri rannalle, välillä ylös kukkuloille nousten. Fiksumpi olisi lähtenyt lenkkareissa, mutta selvisimme patikoinnista flipflopeissakin. Reittiin upposi helposti pari tuntia levähdyspysäkkeineen rannalla.

Polku alkaa Roche Percheen rannalta, jonka kalliossa olevan luolan alkuperäisasukkaat kanakit uskovat olevan kuolleiden ovi vedenalaiseen kuningaskuntaan.

img_7457-1280x873

Seuraavassa poukamassa saimme esimakua Uuden-Kaledonian ikonisista kapeista korkeista tuulessa tanssivista männyistä. Turtle Bay eli Baies des Tortues onkin ehkä pääsaaren Grande Terren kaunein ranta. Nimensä mesta on saanut siitä, että kilpparipoukama on kilpikonnien pesimispaikka. Pulikoiminen on ilmeisesti vaarallisten olosuhteiden vuoksi kielletty.

img_7479-1280x829

img_7503-1280x825

Viimeinen poukama polun varrella on Lover’s Bay, Baies des Amoreux. Saimme nauttia hetkisen tästä romanttisesta syrjäisestä rannasta ihan kaksin, eli mikäs sen parempaa.

img_7521-1280x853

Reippailun jälkeen pulahdimme läheisen Poe Beachin kirkkaisiin vesiin. Hiekka oli kuin valkoista vehnäjauhoa, ja vesi kuin linnunmaitoa.

img_7545-1280x852-2

Road trippailu Grande Terrellä osoittautui aika yksitoikkoiseksi puuhaksi. Edessä kohoavat vihreät vuoret olivat komeita, mutta muuten maisemat olivat keltaista heinää.

Bourail on kuitenkin ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Tekemistä olisi löytynyt useammallekin päivälle, snorklailua ja muita vesiaktiviteetteja, vierailu läheiselle Green Islandille, hevosratsastusta, lisää patikointia…

img_7533-2-1280x853

Grande Terre oli kuitenkin vasta lämmittelyä ennen Uuden-Kaledonian todellisia paratiisisaaria…


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2016-11-20T14:14:12+03:00marraskuu 20, 2016|Uusi-Kaledonia|

27 Comments

 1. Laura/My post-University life marraskuu 20, 2016 9:41 pm - Vastaa

  Näyttää kyllä jo aivan ihanalta nämä maisemat joten kiva nähdä sitten ne “todelliset” paratiisisaaret 🙂 Nyt kyllä rupesi tekemään mieli lämpöön!

  • Anna marraskuu 25, 2016 7:38 am - Vastaa

   Mekin oltiin jo aika innoissamme tästä Noumeasta, vaikka kaikki meille sanoivat, että ne todelliset paratiisisaaret löytyy muualta 🙂

 2. Kohteena maailma / Rami marraskuu 20, 2016 10:53 pm - Vastaa

  Jessus sentään kun upeita maisemia ja kirkasta vettä! Tuolla olisi varmasti upea snorklailla. Ja onneksi “parempi puoliskosi” on tajunnut laittaa paidan päälle, itsekin snorklailen aina t-paidan kanssa 😀 Todella hieno reissufiilis välittyy näistä postauksista!

  • Anna marraskuu 25, 2016 7:40 am - Vastaa

   Jep, fiksumpi osapuoli säästyi punaiselta selältä. 🙂 Vedenalainen maailma oli täällä hieno, mutta vielä upeampi muilla saarilla. Samaten vesikin vaan kirkastui kun lähdettiin muille saarille, vaikka oli se täälläkin kirkasta.

 3. Johanna Hulda marraskuu 21, 2016 4:21 am - Vastaa

  Erityisen söpö tuo miniparatiisisaari! Näyttääkin juuri siltä, että sen ympäri kävelee viiteen minuuttiin. 😀 Käräytin myös selkäni ja takapuoleni snorklaillessa kuukauden takaisella häämatkalla, joten I feel you. Olin vielä olevinani levittänyt 50-kertoimista aurinkorasvaakin. Ehkä sitten vähän huonosti. Amatöörivirhe tosiaan, kun ei vaan hoksaa että vesi vielä vahvistaa auringonsäteitä!

  • Anna marraskuu 25, 2016 7:42 am - Vastaa

   Jep, luulisi että tähän mennessä olisi oppinut 🙂 Jotenkin en kuvitellut olevani vedessä kauaa, mutta se snorklausreitti olikin vähän pidempi kuin mitä odotin. Enkä kesken kaikenkaan malttanut lähteä takaisin rannalle. 🙂

 4. Mika / Lähtöportti marraskuu 21, 2016 2:49 pm - Vastaa

  Näyttää kyllä tämän ja edellisten postausten kuvien perusteella aikamoiselta paratiisilta! Helppo uskoa, että vesi on kuin linnunmaitoa. Mukavaa myös, että tuolla saa halutessaan nauttia olostaan kaikessa rauhassa. Ei ollenkaan hullumpi palanen Ranskaa 🙂 Ollaan joskus haaveiltu vaimon kanssa Cookinsaarista, kun hänellä on kaukaista sukua siellä (pikkuserkkunsa pelaa Cookinsaarten futismaajoukkueessakin), mutta on nuo kaikki Tyynenmeren saaret täältä Suomesta katsottuna niin pahuksen kaukana. Mutta ehkä sitten joskus, sillä onhan nuo tuon suunnan saaret nähtävästi ihan mielettömiä.

  • Anna marraskuu 25, 2016 7:44 am - Vastaa

   Voi hyvin olla, että seuraavana Tyynenmeren saarena valloitetaan nuo Cookinsaaret. Ellei sitten lähdetä tänne takaisin, sekin on nimittäin erittäin houkutteleva vaihtoehto. 🙂 Ei tosiaankaan ollenkaan hullumpi palanen Ranskaa.

 5. Paula - Viinilaakson viemää marraskuu 24, 2016 10:04 am - Vastaa

  Upean näköiset rannat. Olispas ihanaa olla nyt snorklaamassa lämpimissä vesissä. Se on kyllä niin mukavaa hommaa ja vielä tuollaisessa paikassa.

 6. Maarit marraskuu 24, 2016 5:48 pm - Vastaa

  Piti ihan laittaa kartalle tuo Uusi-Kaledonia. Vaikka nimi on tuttu, niin en olisi ehkä osannut oikeaan paikkaan sijoittaa. Varsinainen paratiisi! Joskus olisi kyllä ihana käydä tuollaisessa paikassa. Jäin miettimään, että milta ilma tuolla tuntuu ja tuoksuu, onko se sellainen kuuman kostea ja tuoksu meren suolainen?

  • Anna marraskuu 25, 2016 7:56 am - Vastaa

   Et ole ainut, kirjoittelinkin tuossa jo aikaisemmassa postauksessa, että edes useimmat australialaiset ei ole kuulleet koko paikasta. Vaikka se on kuitenkin tässä ihan lähempänä. Paljon lähempänä kuin esim. Bali, mikä on kuitenkin täynnä australialaisia. Mutta ei haittaa, mitä vähemmän porukkaa, sen parempi! Niin kuin vesi, ilmakin oli täydellisen lämpöinen. Sellainen, ettei sitä edes huomaa, koskaan ei tullut kylmä tai ollut tuskaisen kuuma. Sen puolesta ajankohta oli hyvin valittu. Suht pienillä saarilla kun ollaan niin meren tuoksu on kaikkialla, ei kylläkään erityisen kostea vaikka tropiikissa ollaankin.

 7. Miika ♥ Gia | matkakuume.net marraskuu 25, 2016 1:26 pm - Vastaa

  Perinteinen “ei se vielä näin aikaisin polta” tai “täällähän on pilviä” -moka 😀 Been there, done that.

  Mutta komiat on maisemat, sekä veden alla että päällä. Tuo kilpikonnien pesiminen olisikin mukavaa nähdä joskus. Muutaman kerran on osuttu vastaavalle rannalle, mutta aina vähän väärään vuodenaikaan. Indonesiassa sen sijaan oli kilpikonnien pelastusasema, missä oli iiiihan pieniä, päivän ikäisiä minikonnia <3

  Mielenkiinnolla jään odottamaan niitä _oikeesti_ hienoja maisemia!

  • Anna marraskuu 30, 2016 12:25 am - Vastaa

   Jep, been there done that -moka, johon sorrutaan aina uudestaan… 🙂 Me ollaan kanssa sellasia kilppari-intoilijoita, että minikonnia on päästävä joskus näkemään! <3

 8. Annika | Travellover marraskuu 25, 2016 6:11 pm - Vastaa

  Noumea on nimenä tuttu, mutta Uusi-Kaledonia muuten aivan vieras. Jos pitäisi kartalle laittaa, en tiedä, kuinka monen tuhannen kilometrin tarkkuudella pystyisin. Veden väri on kyllä uskomaton! Kyllähän noilla rannoilla kävellä kelpaisi, mutta näin Suomessa asuinsijaansa pitävälle kuitenkin vastaavia rantoja on lähempänäkin. Ehkä muutan mieltäni, kun näen ne todelliset paratiisirannat. 🙂

 9. Huoh, kyllä tuolla roadtrippailisi ihan mielellään tähän ankeuteen verrattuna 😀 Hyvältä näyttää siis ^_^

  • Anna marraskuu 30, 2016 12:26 am - Vastaa

   Oli kyllä ihana paikka <3

 10. Titta / IKILOMALLA marraskuu 25, 2016 9:44 pm - Vastaa

  Tämä Uusi-Kaledonia on itselle hyvin uusi tuttavuus ja itseasiassa ensimmäistä kertaa luen paikasta sinun blogisi kautta. Piti ihan googletella, että missä kohtaa maailmaa tämä paikka sijaitsee. Näitä upeita valokuvia tästä paratiisista on tullut ihaltua aiemmin jo instan puolelta. 🙂 Vaikuttaa kerrassaan täydelliseltä lomakohteelta ja voisin hyvin kuvitella, että matkustaisimme tänne jonain päivänä.

  • Anna marraskuu 30, 2016 12:27 am - Vastaa

   Suosittelen! Aika ihana kohde esim. hanimuunille… 😉 😉

 11. Teija / Lähdetään Taas marraskuu 26, 2016 6:17 am - Vastaa

  Siis wau mitä maisemia! Onneksi meillä on vihdoin varattuna lennot lämpöön, ja jo kolmen viikon päästä lekottelemme Thaimaassa. Suomen pimeys alkaa olla jo aika pimeää!

  • Anna marraskuu 30, 2016 12:28 am - Vastaa

   Näin vuosikausien Ausseissa asumisen jälkeen alkaa se Suomen pimeys jo ihan unohtumaan. Pitäisi varmaan pitkästä aikaa käydä se kokemassa, niin osaisi taas arvostaa tätä valoa täällä uudella tavalla 🙂

 12. Liza in London marraskuu 26, 2016 8:04 am - Vastaa

  Apua, voiko tuo Duck Island olla todellinenkaan? Mulle tuli mieleen jotkut Aku Ankka -sarjikset, joissa haaksirikkoudutaan keskelle valtamerta komeilevalle pikkuruiselle palmusaarelle… onneksi tuolta oli isommalle saarelle vain 5 minuutin matka, pakokauhu ei varmaan ehtinyt iskeä :). Te osaatte kyllä valita aivan uskomattomia lomakohteita, eihän noihin biitseihin voi taas kerran olla ihastumatta!!

  • Anna marraskuu 30, 2016 12:29 am - Vastaa

   Hehheh, no täytyy sanoa, että ei tuolla kyllä kovin haaksirikkoutunut fiilis tullut. Päivällä paikka on aika täynnä turisteja. Ja matka on tosiaan niin lyhyt, että johan sen voisi melkein uida, jos olisikin haaksirikkoutunut 🙂

 13. Teppo/Tämä matka marraskuu 26, 2016 11:20 am - Vastaa

  Ihastelin jo aiemmasta postauksesta, että onhan upea paikka. Miten se voi olla noinkin rauhallinen siinä Aussien kyljessä?!? Onhan siellä teillä upeita rantoja, mutta paratiisilta tuo vaikuttaa. Onko se hintataso mikä pitää massat kaukana?

  • Anna marraskuu 30, 2016 12:33 am - Vastaa

   Sanoppa muuta! Ei voi muuta kun ihmetellä. Kaikki aussit ryntää Balille. Onhan sinne halvemmat lennot ja paikan päällä halvempaa, mutta onhan tää Uusi-Kaledonia nyt paratiisina ihan eri luokkaa. Useimmat ihmiset ei vaan täällä Ausseissa ole edes kuulleet koko paikasta. Vaikka se on ihan vieressä! Ja ne harvat, jotka tuntee paikan, tuntee myös sen maineen hintavana ja ranskalaisena matkakohteena. Suorat lennot Melbournesta aloitettiin vasta hiljattain, joten veikkaan, että suosio tästä pikkuhiljaa alkaa kasvamaan aussienkin keskuudessa.

 14. Lotta | Watia.fi marraskuu 26, 2016 12:35 pm - Vastaa

  Kirkkaan näköisiä vesiä. Eikä tuolla näytä olevan ketään, vaikka on noin hienot rannatkin! Alkoi kyllä kiinnostaa tää mesta. Aina jos paratiisiin haluaa, niin pitää tulla sun blogiin hakeen vinkit! 😀

  • Anna marraskuu 30, 2016 12:34 am - Vastaa

   Vesi oli kirkasta jo täällä, mutta vielä kirkkaampaa se oli noilla muilla saarilla! Toki pääkaupungin Noumean rannat on niitä Uuden-Kaledonian suosituimpia, silti aika rauhallisia nämäkin oli.

Jätä kommentti