Sunshine Coastin kohokohdat

Australian Sunshine Coast hurmaa erityisesti loputtomilla rannoillaan. Aurinko paistaa 300 päivää vuodessa, joten D-vitamiinin puutteesta täällä tuskin kärsitään.

Rantaviivaa riittää, mutta Sunshine Coastin rannikko on myös aika täyteen rakennettua. Meidän suosikkiamme Queenslandissä siitä ei tullut vieläkään, mutta rennosta elämäntyylistä olen vähän kateellinen. Tässä meidän valitut vinkit Sunshine Coastille:

1. Kajakoi ja patikoi Noosassa. Noosa on Sunshine Coastin helmi. Tyylikäs mutta rento lomakylä tarjoaa paitsi upeita pitkiä rantoja ja hyviä surffiaaltoja, myös kaunista luontoa. Parasta Noosassa oli sen upea luonto ja kajakkiretki tyynissä vesissä. Noosa onkin varmasti yksi Australian parhaimpia paikkoja kajakoimiseen.

Sunshine Coast
2. Ui vesiputouksen alla. Sunshine Coastilla kannattaa myös poistua rannikolta tutkimaan sisämaan aarteita. Paitsi vehreää luontoa, Sunshine Coastin kansallispuistoista löytyy ripoteltuna lukuisia kauniita vesiputouksia.

Sunshine Coastin vesiputouksilla

3. Kirmaa pitkin Rainbow Beachin hiekkadyynejä. Vaikka sitä ei aina lasketa osaksi Sunshine Coastia, unelias Rainbow Beach on pysähdyksen arvoinen paikka. Hiekkadyyneiltä avautuvat upeat näkymät horisonttiin. Rainbow Beach toimii myös Hervey Bayn lisäksi toisena porttina Fraser Islandin hiekkasaarelle.

Rainbow Beach, Australia

4. Patikoi Glasshouse Mountainsin kansallispuistoissa. Yksi upeimmista sisämaan kansallispuistoista on vulkaaninen Glasshouse Mountains. Glasshouse Mountainsin erikoisia, lähes mystisiä maisemia kannattaa ihailla niin näköalapaikoilta kuin patikointipoluiltakin.

Glasshouse Mountains, Sunshine Coast

5. Näe delfiinejä läheltä luonnossa Tin Can Bayssä. Delfiinien näkeminen luonnossa ihan läheltä on unohtumaton kokemus. Tin Can Bayssä ihanat delfiinit tulevat lähes joka aamu morjestamaan ihmisiä rantaan.

Tin Can Bayn delfiinit

6. Ruoki kenguruita Australia Zoossa. Jos et karsasta eläintarhoja, Steve Irwinin Australia Zoo on eläintarhojen eliittiä, ja Australian kuuluisin.

Australia Zoo

Tässä meidän suosikit, mutta lista ei pääty tähän! Jos on aikaa, pulikoi rock poolsien luonnon uima-altaissa ja shoppaile Eumundin markkinoilla. Löytyykö teiltä lisää vinkkejä Sunshine Coastille?

Eteläisen Queenslandin reissupostausten alkuun pääset tästä.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.