Seuraava kohteemme Australian itärannikon road tripillä oli Australian Las Vegas, Surfers Paradise Australian Kultarannikolla eli Gold Coastilla, yksi Aussilan suosituimmista turrekohteista.

Sanotaan, että Surfers Paradisea joko rakastaa tai vihaa. Loputtomia hiekkarantoja, maailmanluokan surffausta, herkullisia ruskeita surffareita, hyvää shoppailua, villi yöelämä, teemapuistoja kuten Dreamworld ja Wet’n’Wild, 300 lämmintä aurinkoista päivää vuodessa.

Ei ihmekään, että Surfers vetää turisteja lapsiperheistä nuorisoon. Mitä muuta paratiisilta voi toivoa?

No, se riippuu ihan keneltä kysyy. Meidän henkilökohtaiseen paratiisiin eivät kuulu ihmislaumat ja pilvenpiirtäjät. Kauhistuttaa ajatuskin olla täällä Australian Spring Breakin aikaan, kun bilettävät teinit valtaavat kaupungin.

Surfers Paradise

Surfers Paradise

Mutta kun täällä nyt kerran oltiin, niin kyllähän siellä Surfersin yössä nyt piti kerran käydä! Suomalaisten shokiksi ja pettymykseksi kaikki baarit ja yökerhot, tai ainakin ne mitä me löysimme, menivät jo kolmelta kiinni, ja oli palattava leirintäalueelle.

Leirintäalue oli täynnä isoja ällöttäviä rupikonnia. Olimme selkeästi saapuneet Queenslandiin, ja ilmasto alkoi muuttua sitä trooppisemmaksi, mitä pohjoisemmaksi pääsimme.

IMG_2662 (600x800) (2)

Surfers Paradise

Kun kerran surffaajien mekassa oltiin, olihan se pakko lähteä aaltoihin. Lähdimme taas surffitunnille, ihan vain siksi, että on kivaa leikkiä avutonta, kun on ruskettuneita surffareita vedessä auttamassa.

Aallot olivat tänään pelottavan isoja ja virta niin voimakas, että jokaisen surffatun aallon jälkeen sai kävellä parisataa metriä sinne mistä lähti.

Surfer's Paradise

Surfer's Paradisen ranta

IMG_2677 (800x600)

Jos paratiisi on sinulle rusketuksen hankkimista ja shoppailua päivällä ja biletystä yöllä, Surfers voi tosiaan olla teikäläisen paratiisi. Täällä tuli semmoinen kutina, että paikka on tosiaan voinutkin olla aikamoinen paratiisi, ennen kaikkia turisteja ja pilvenpiirtäjiä. Toisaalta, Surfersista ei tarvitse ajaa kauas kun pilvenpiirtäjät kutistuvat ja niiden tilalla on täydellisiä, rauhallisia rantoja.