Unelmien road trip kombi -hippipakulla

Rakastan road trippejä, mutta road trip tyylillä, päheät renkaat alla Australian upeinta maisemareittiä Great Ocean Roadia pitkin, sitä vasta ei voita mikään!

Joulukuussa synttäreideni kunniaksi mies oli vuokrannut vuorokaudeksi ultimaattisen matkailuautojen päällikön ja legendaarisen maanteiden kuninkaan, hippipaku Volkswagen Kombin.

Road trip Volkswagen Kombilla

Olisittepa olleet näkemässä sen virneen naamalla, kun kuulin suunnitelmasta. Tätä tyttöä ei hurmata avoautoilla ja timanteilla, vaan hippipakulla ja kukkaseppeleillä. Olin kyllä vihjaillut Rohanille, että tämmöinen olisi aika kiva reissu, eli ei se mies sitä ihan itse sentään keksinyt. Silti, ihana mies, ihana yllätys.

Aina siitä asti, kun road trippailu vei sydämeni, olen naama vihreänä kateudesta maanteillä palvonut vastaantulevia Kombeja. Nyt sain olla yksi heistä, vaikkakin vain päivän verran.

Volkswagen Kombi road trip

Nimeltään Mango, retrotyylillä sisustettu keltainen Kombimme oli vuosimallia 1978. Haimme sen Melbournen läheltä Geelongista. Vuokrapaikan pihamaa oli Kombien ja kuplien hautausmaa.

Road trip Volkswagen Kombilla

Hintaa vuorokaudelle tuli 250 aussidoltsua. Ei siis mitään halpaa lystiä. Omistaja George perusteli hintaa sillä, että auto pitää huoltaa joka vuokrauskerran jälkeen.

Selvisi nopeasti, että mahtipontiset haaveeni kiertää koko Australia Kombilla eivät ole kovin realistisia. Tiesin toki aina, ettei Kombi ole se turvallisin menopeli. Mutta en ollut tullut ajatelleeksi, kuinka hauras kulkupeli ainakin tämä kyseinen Kombi onkaan. Ovien avaamiseen ja auton käynnistykseen oli olemassa ihan omat prosessinsa, ja jatkuvasti sai varoa, ettei vaikkapa ovenkahva jää käteen.

Epäilemättä tämän takia Hire A Kombi ei rohkaise ihmisiä lähtemään Kombilla kovin kauas. Päivässä sai ajaa maksimissaan 250 kilometriä. Ei taida olla kauhean harvinaista, että Kombi jää tielle.

Volkswagen Kombi road trip

Volkswagen Kombi road trip

Great Ocean Road

Parin yrityksen jälkeen saimme moottorin röhähtämään äänekkäästi käyntiin, ja road trip sai alkaa. Kilometrirajoituksen vuoksi ajoimme piknikille Great Ocean Roadin Aireys Inletin rantakylään, jota koristaa upea majakka. Matkalla tutustuimme myös pienen Queenscliffin historialliseen kylään.

Aireys Inlet, Great Ocean Road

Aireys Inlet, Great Ocean Road

Queenscliff

Mutta kuten kaikilla road tripeillä, ja etenkin tällä, ei se päämäärä vaan se matka!
Kerrankin Great Ocean Roadilla sää oli suotuisa. Poppi soi ja virkistävä tuuli puhalsi ikkunoista, kun kruisailimme pitkin Australian hulppeinta maisemareittiä. Mutkan takaa avautui toinen toistaan upeampia rannikkomaisemia. Vilkutimme vastaan tuleville Kombeille, joita näkyi yllättävän paljon.