Uusi vuosi otettiin vastaan täällä Melbournessa varsin tukalissa olosuhteissa, sillä aattona lämpötila kipusi taas neljäänkymppiin. Onneksi helle hellitti iltaa kohti, ja ilta meni rattoisasti kavereiden kesken sisätiloissa ilmastoinnista nauttien ja nesteytyksestä huolehtien. Seuraavan päivän kevyttä kankkusta lähdettiin hoitamaan perinteiden mukaiselle pitkälle katumuslenkille Melbournen toivomuspuulle.

DSC_6068 (750x533)

Uudenvuodenpommituksia pääsee Melbsissä ihailemaan mistä vain, mistä näkyy kaupungin pilvenpiirtäjien siluetti. Perinteisesti puistot ja rannat ovat olleet täynnä juhlakansaa jo alkuillasta. Viime vuosina meno on kuitenkin rauhoittunut, sillä nykyään monilla suosituilla mestoilla on täysi alkoholibänni, jota valvovat joka puolella parveilevat poliisit. Ei hätää; ihmisten ilakoimista piknikillä uudenvuodenaattona ei sentään ihan kokonaan ole pilattu, ja vielä löytyy mestoja juhlimiseen juopoillekin!

DSC_6067 (750x531)

Me emme jaksaneet liikahtaa ilotulituksia varten ulos puistoon, mutta pommitukset näkyivät kohtalaisen hyvin parvekkeellekin. Taivaan tuuliin lensi huimat 10 000 kiloa pommeja, siis 3000 kiloa enemmän kuin uuden vuoden ilotulitusten pääkaupungiksi nimetyssä Sydneyssä. Omat raketit on ymmärrettävistä syistä puskapalojen maassa kielletty, näkyi niitä joku silti paukuttelevan kaukana horisontissa. Tänä vuonna puskapalot ovat raivonneet erityisen pahasti Great Ocean Roadin ympäristössä, jossa jokavuotuisen uudenvuoden Falls-festarin sijaintia jouduttiin siirtämään.

DSC_6090 (750x536)

IMG_1057 (750x500)

Uudenvuodenpäivän perinteeksi meillä on muodostunut morkkislenkkeily 10 kilsan päässä sijaitsevalle Melbournen toivomuspuulle. Toivomuspuu sijaitsee Yarra-joen varrella Alphingtonin kaupunginosassa. Ihmiset sitovat toiveitaan ensi vuodelle tai vaikka koko elämälle toivomuspuun oksiin. Varsinkin lasten toiveet ovat varsin huvittavaa luettavaa. Perinteisten maailmanrauhan ja tyttöystävien lisäksi siellä toivottiin muun muassa näitä:

IMG_1064

“Toivon, että koirani voisi skeitata kanssani.”

“Toivon, että olisin jäämies.”

“Toivon, että kaikki nyt elossa olevat eläimet eivät koskaan kuole.”

IMG_1093 (750x500)

“Toivon, ettei talomme olisi niin pieni.”

“Toivon, että minulla olisi supervoimia ja aarnikotka (leijonan ruumis, kotkan pää ja siivet), jotta voisin taistella terroristeja vastaan.”

“Toivon, että voisin syödä sokeria joka päivä.”

IMG_1071 (750x500)

IMG_1063 (750x500)

Me toivotaan, että ensi vuodesta tulee vähintään yhtä hyvä kuin viime vuodesta! Ja tuleehan siitä, koska muistakaa, että ensi vuodesta tulee juuri sellainen minkä siitä tekee. Hyvää uutta vuotta 2016! Rakastakaa!