Uuden vuoden juhlintaa Melbournessa

Uusi vuosi otettiin vastaan täällä Melbournessa varsin tukalissa olosuhteissa, sillä aattona lämpötila kipusi taas neljäänkymppiin. Onneksi helle hellitti iltaa kohti, ja ilta meni rattoisasti kavereiden kesken sisätiloissa ilmastoinnista nauttien ja nesteytyksestä huolehtien. Seuraavan päivän kevyttä kankkusta lähdettiin hoitamaan perinteiden mukaiselle pitkälle katumuslenkille Melbournen toivomuspuulle.

DSC_6068 (750x533)

Uudenvuodenpommituksia pääsee Melbsissä ihailemaan mistä vain, mistä näkyy kaupungin pilvenpiirtäjien siluetti. Perinteisesti puistot ja rannat ovat olleet täynnä juhlakansaa jo alkuillasta. Viime vuosina meno on kuitenkin rauhoittunut, sillä nykyään monilla suosituilla mestoilla on täysi alkoholibänni, jota valvovat joka puolella parveilevat poliisit. Ei hätää; ihmisten ilakoimista piknikillä uudenvuodenaattona ei sentään ihan kokonaan ole pilattu, ja vielä löytyy mestoja juhlimiseen juopoillekin!

DSC_6067 (750x531)

Me emme jaksaneet liikahtaa ilotulituksia varten ulos puistoon, mutta pommitukset näkyivät kohtalaisen hyvin parvekkeellekin. Taivaan tuuliin lensi huimat 10 000 kiloa pommeja, siis 3000 kiloa enemmän kuin uuden vuoden ilotulitusten pääkaupungiksi nimetyssä Sydneyssä. Omat raketit on ymmärrettävistä syistä puskapalojen maassa kielletty, näkyi niitä joku silti paukuttelevan kaukana horisontissa. Tänä vuonna puskapalot ovat raivonneet erityisen pahasti Great Ocean Roadin ympäristössä, jossa jokavuotuisen uudenvuoden Falls-festarin sijaintia jouduttiin siirtämään.

DSC_6090 (750x536)

IMG_1057 (750x500)

Uudenvuodenpäivän perinteeksi meillä on muodostunut morkkislenkkeily 10 kilsan päässä sijaitsevalle Melbournen toivomuspuulle. Toivomuspuu sijaitsee Yarra-joen varrella Alphingtonin kaupunginosassa. Ihmiset sitovat toiveitaan ensi vuodelle tai vaikka koko elämälle toivomuspuun oksiin. Varsinkin lasten toiveet ovat varsin huvittavaa luettavaa. Perinteisten maailmanrauhan ja tyttöystävien lisäksi siellä toivottiin muun muassa näitä:

IMG_1064

“Toivon, että koirani voisi skeitata kanssani.”

“Toivon, että olisin jäämies.”

“Toivon, että kaikki nyt elossa olevat eläimet eivät koskaan kuole.”

IMG_1093 (750x500)

“Toivon, ettei talomme olisi niin pieni.”

“Toivon, että minulla olisi supervoimia ja aarnikotka (leijonan ruumis, kotkan pää ja siivet), jotta voisin taistella terroristeja vastaan.”

“Toivon, että voisin syödä sokeria joka päivä.”

IMG_1071 (750x500)

IMG_1063 (750x500)

Me toivotaan, että ensi vuodesta tulee vähintään yhtä hyvä kuin viime vuodesta! Ja tuleehan siitä, koska muistakaa, että ensi vuodesta tulee juuri sellainen minkä siitä tekee. Hyvää uutta vuotta 2016! Rakastakaa!

2016-12-29T03:18:11+03:00tammikuu 2, 2016|Australia, Victoria|

6 Comments

 1. Susanna tammikuu 3, 2016 11:26 am - Vastaa

  Siellä on ilmeisesti paljon ilmastointeja?
  olin Keski-Euroopassa viime kesänä jolloin oli myös lähes koko ajan +40C ja usein ilman ilmastointia (ja ilman virkistävää merituulta). Oli aika tukalaa mutta onneksi pääsin uimaan uima-altaaseen. Oot käynyt upeissa kohteissa. Oliko Malediiveilla ja Havaijilla muuten hyttysiä? minua kiinnostaa kovasti nuo molemmat kohteet, kuten myös Karibia ja Australia

  • Anna tammikuu 3, 2016 11:50 am - Vastaa

   Ilmastointi ei oo täällä mikään itsestäänselvyys. Vanhoissa kämpissä ei yleensä ole ilmastointia, mutta uudemmissa on. Itselle se on täällä ihan elinehto, 40 asteen helteessä ei muuten paljon nukuta tai tehdä mitään muutakaan 🙂

   Toki sekä Malediiveilla että Havaijilla oli hyttysiä, mutta ei mitenkään häiritsevästi, eikä läheskään yhtä paljon kuin Suomessa kesällä! Toki joku ötökkäspray kannattaa pakata mukaan, mutta ei me kyllä ilmankaan montaa paukamaa saatu.

   Karibia houkuttaa meitä myös tällä hetkellä kovasti, toivottavasti päästäisiin jo tänä vuonna, mutta saattaa olla että jää ensi vuoteen.

 2. Jenni / Globe Called Home tammikuu 7, 2016 9:50 am - Vastaa

  Lapset ovat ihan oikeilla jäljillä noissa toiveissa! Aarnikotka kelpais mullekin. 😀

  • Anna tammikuu 7, 2016 3:03 pm - Vastaa

   Jep, kyllä lapset tietää! Supervoimatkin kävis.

 3. Meidän matkassa / Monna tammikuu 22, 2016 8:21 pm - Vastaa

  Hahaha ihania noi toiveet :’D On aika hurja määrä kuinka paljon rahaa ilitulitteisiin on varaa syöttää mut onhan ne kieltämättä oikeesti hienojakin.. Mä haluan vielä sinne Sydneyn uuden vuoden hulinoihin mukaan joskus! 🙂

  • Anna tammikuu 23, 2016 6:47 pm - Vastaa

   Lasten toiveet tuli suoraan sydämestä 🙂 Tosi monet on sanoneet että Sydneyn ilotulitukset oli pettymys. Itseni mukaanlukien. Sitä odottaa niin paljon uuden vuoden pääkaupungilta, ja sitten ne onkin.. vaan ilotulitukset. Kai ne kerran elämässä on silti käytävä kattomassa 🙂 Melbournen on kyllä omasta mielestä vähintään yhtä hienot. Täällä meidän uudesta vuodesta Sydneyssä muutaman vuoden takaa https://muuttolintu.com/2010/01/06/happy-new-year-2010-awaken-the-spirit/

Jätä kommentti