Australian kaakkoisosa on mielettömän kaunista seutua. Täältä löytyvät myös maailmankuulut Margaret Riverin viinialueet. Margaret River on pieni kyläpahanen, mutta läheltä löytyy paljon nähtävää. Ei siis ihme, että ihmiset Perthistä pakenevat tänne kaupungin kaaosta sankoin joukoin. Alue on ehdottomasti yksi Länsi-Australian helmiä. Täältä löytyvät monet Western Australian parhaista uimarannoista, surffiaalloista sekä kansallispuistoista.

IMG_7622 (800x600)

Perthissä satoi vettä eikä lämpötila juuri yli kahdenkympin enää noussut. Mieli olisi tehnyt testaamaan Perthin alueen kymmeniä upeita rantsuja. Kunnes kuulimme radiosta, että täällä on tapahtunut jo neljäs haihyökkäys puolen vuoden aikana. Surffaus peruttu! Lähdimme sen sijaan ajelemaan kohti etelää, ja Margaret Riverin viinitiloja.

Viiniä jo edellisenä iltana valmistautumismielessä maistelleena nousimme tokkuraisina Bushtuckers -viininmaistelukierrokselle, joka lupasi meille vähintään 42 viininmaistajaista. Jossain vaiheessa sekosimme laskuista, mutta meillä on vahva epäilys, että 42 maistajaista tuli täyteen…

randyKuullessaan, että olen Suomesta opas tokaisi: ‘All those ice countries, they are HUGE drinkers!’ Epäilemättä vahvistin stereotypiaa tällä reissulla.

DSC_4661 (628x800)

Kerrankin viinikuvaksia meikäläisen makuun! Hiiteen pöyhkeät ja kulmikkaat viinit, näin Driftwood -viinitila kuvailee shiraziaan: ‘As the winemaker said to the vineyard manager: ‘^%#$%@^&%! That’s good. To which the VM responded: ‘&^%#%$#$! $&^$^%$! How did we do that? Give me some more.”

margaret riverin viinitiloilla

Knotting Hillin kuvauksellisella viinitilalla söimme lounaan, joka sisälsi kengurua, krokotiilia sekä paikallisia tuotteita kuten oliiveja, pestoa, chutneyta, marinoituja sieniä yms. Nams!

lounas viinitilalla

Isoimmilla viinitiloilla pidetään myös konsertteja, viimeisimpänä täällä esiintyi Stevie Wonder. Viininmaistelun lomassa vierailimme myös juusto- ja suklaatehtaalla, jossa herkkujen lisäksi pääsimme testailemaan erilaisia ihonhoito- ym. tuotteita sekä seuraamaan pääsiäismunien syntyä.

suklaatehtaalla

Ennen kuin kurvasimme The Grove -viinitilan pihaan, opas varoitti, että viiniesittelijät saattavat olla hieman pahoja suustaan. ‘Those who are easily offended, will be.’

DSC_4665 (800x536)

Vaikka pääasiassa ukko heitti hulvatonta läppää, täytyy todeta, että välillä mentiin henkilökohtaisuuksiin. Meikäläinen pääsi vähällä, ja minut vain nimettiin intiaaniksi, kenties päivän asun perusteella.

Paikan liköörit sulivat joka tapauksessa suuhun! Mukaan lähti macadamiapähkinälikööri, joka oli sellaista herkkua, että puolet tuli imeskeltyä jo paluumatkalla. Ennen paluuta leirintäalueelle hienoisessa hutikassa vierailimme myös yhdessä Margaret Riverin panimoista bissenmaistelun merkeissä.

kaljanmaistelua

Margaret Riverin alueella on yli 180 viinitilaa, puhumattakaan muista herkuista, sounds like a challenge! Täällä saattaa tovi vierähtää! …Eli palataan astialle samoissa tunnelmissa!