What Could Koh Rong? – Vinkit Koh Rongille

Kambodzan reissuun kannattaa yhdistää myös rantalomailua. Ainakin toistaiseksi Koh Rongin paratiisisaari tarjoaa täydelliset puitteet rantakoomaan. Hiekka on valkoista, vesi kirkasta ja fiilis rento. Mitä Koh Rongille suuntaavan kannattaa tietää, minne Koh Rongilla kannattaa mennä, mitkä ovat parhaat rannat?

Koh Rong kokemuksia

Minne Koh Rongilla – Koh Rongin rannat

Koh Tochin kylä ja saaren pääranta on likainen reppureissaajien keskittymä, eikä missään nimessä kaunein pala Koh Rongia. Suuntaa tänne ainoastaan, jos tulet Koh Rongille bilettämään.

Jos kaipaat tasokasta majoitusta, suuntaa Sok San Beachille (Long Beachille). 

Jos kaipaat rauhallista bungalowelämää hiljaisella rannalla, harkitse Lonely Beachiä, Coconut Beachiä tai Nature Beachiä. 

4K Beach on hyvä vaihtoehto, jos haluat myös mahdollisuuden kävellä kylään jonakin iltana.

Ota myös huomioon vuodenaika. Sadekauden aikaan Long Beachille ei veneellä pääkylästä edes pääse, sillä aallokko on hurjaa. Saaren itäpuolella sen sijaan vesi oli aivan tyyntä.

koh rong kokemuksia

Katso mitä syöt

Koh Rong on pahamaineinen ruokamyrkytysten tyyssija. Tänne saapuessamme hihittelimme ravintoloiden “Hygienic Food Only” -kylteille. Nyt kun olen ollut sairaalassa Kambodzasta peräisin olevan superpöpön kourissa (siitä lisää pian), enää ei naurata. (En tosin tiedä, sainko taudin Koh Rongilta vai mistä.)

Kambodzan isoissa kaupungeissa jäistä juomissa ei yleensä tarvitse murehtia. Mutta näin ei välttämättä ole Koh Rongilla, joten skippaa jäät.

Koh Rong blogi

Majoitus Koh Rongilla

Joskus majoituksen etukäteen varaaminen kannattaa, joskus ei. Sesongin ollessa kuumimmillaan marras-helmikuussa etukäteen varaaminen on suositeltavaa, sillä sängyt loppuvat kesken. Toisaalta näin hiljaisemman kauden aikaan olisi ollut helppoa vain saapua paikalle ja valita mökki, koska vapaata majoitusta riitti. Jos aiot bunkata tietyllä rannalla kauempana kylästä, etukäteen varaaminen on suositeltavaa. Suurin osa majoituksesta on reppureissaajille suunnattua ja alkaa vaivaisesta muutamasta dollarista yöltä, mutta saarelta löytyy myös tasokkaampaa majoitusta.

Yövyin toisella matkallani päärannan toisessa päässä suoraan rannalla sijaitsevassa White Beach Bungalowsissa (affiliatelinkki). Tämä on loistovalinta, jos haluat yöpyä pääkylän tuntumassa, mutta silti saada mahdollisimman hyvät yöunet. Yö maksaa ajankohdasta riippuen 25-45 euroa.

Kaihoten katsoin myös näitä ihania puumajoja, jotka myös sijaitsevat täydellisellä paikalla, omalla pikkuruisella rannalla kävelymatkan päässä kylästä. Treehouse Bungalowsissa (affiliatelinkki) yöt alkavat 25 eurosta.

4K Beachillä halpaa dormimajoitusta tarjoaa rento Nest Beach Club (affiliatelinkki), jossa kävimme pari kertaa auringonlaskudrinkeillä.

koh rong majoitus

Miten sinne pääsee?

Koh Rongille pääsee joko speedboatilla ($20) tai halvemmalla ja hitaammalla veneellä. Aikatauluja ei kannata jättää viime tippaan, sillä paatit ovat sään armoilla, ja voivat olla myöhässä. Speedboat kulkee kolme kertaa päivässä. Me yövyimme Sihanoukvillessä Otres Beachillä, ja majoituspaikka hoiti kuljetuksen sieltä puolestamme aina Koh Rongille asti.

Jos olet suuntaamassa muualle kuin Koh Tochin kylään, voit joko ottaa taksiveneen satamasta, tai moniin resortteihin kulkee myös Sihanoukvillestä omat veneensä.

Huomaa myös nämä asiat

Saarella ei ole automaatteja. Varaa tarpeeksi käteistä. Huomaa, että saarilla on kalliimpaa kuin mantereella.

Turisteille on ollut tyypillistä ihastua saareen ja jäädä pitemmäksi aikaa, joten paikalliset kyllä keinot keksivät, jos käteinen loppuu kesken. He voivat lainata rahaa ja lähettää passisi pantiksi Sihanoukvillen satamaan, jossa maksat lainan takaisin koron kera.

Sadekausi täällä on todellakin sadekausi. Siinä missä mantereella sateet pysyivät kuuroina, ainakin meidän reissumme aikana Koh Rongilla lähes joka päivä vettä tuli tauotta iltapäivään asti.

Koh Rongilla ei ole teitä, lyhyttä betonipolkua Koh Tochin kylän keskustassa lukuunottamatta. Ennen matkaa pohdin, lähdenkö matkalaukun vai rinkan kanssa matkaan. Onneksi valitsin rinkan. Matkalaukun raahaamisesta pitkin hiekkarantaa ei olisi tullut mitään. Toisaalta, jos olet majoittumassa ylellisemmässä resortissa, henkilökunta varmasti hoitaa matkatavaroiden kantamisen puolestasi.

Hyttyset ovat armottomia. Niitä riittää, ja pelotellakseni teitä vielä hiukan lisää, kuulimme ainakin kahdesta denguekuumetapauksesta.

Koh Rongilla on myös hiekkakärpäsiä. Hiekkakärpäset ovat näkymättömiä perkeleitä. Tiedät tulleesi purruksi vasta kun järjetön syyhy alkaa. Hiekkakärpäsiä vastaan suojautumiseksi käytä hyttysmyrkkyä tai kookosöljyä.

Koh Rongilta löytyy pieniä kauppoja välttämättömyystarvikkeille kuten aurinkorasvalle, hyttysmyrkylle ja viinapulloille, sekä myös apteekki.

Wifi on lähes olematon Koh Rongilla muualla kuin keskustassa ja muutamassa muussa resortissa.

Säästä vettä. Vedestä on Koh Rongilla pulaa. Myös sähkökatkot ovat yleisiä.

Mieti muovin käyttöäsi! Tuo oma vesipullo. Useimmat ravintolat ja baarit Koh Rongilla täyttävät sen 0,50 USD maksua vastaan. Jos tilaat baarissa tai ravintolassa useamman drinkin, käytä samaa mukia.

Koska en ole pelotellut teitä vielä tarpeeksi ruokamyrkytyksillä, hiekkakärpäsillä ja denguekuumeella, varo vedessä merisiilejä!

Hohtavaa planktonia on Koh Rongilla kaikkialla, joten venematkasta maksaminen ei ole välttämätöntä. Valitse pimeä yö ja pimeä paikka (vältä täydenkuun aikaa ja kaikkea valaistusta).

Oletko suuntaamassa Koh Rongille? Tule ihmeessä kertomaan mitä tykkäsit!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.