Whitsundaysin unenomaisen saariston risteily on kaikkien Australian itärannikolla matkaavien must see -listalla. Whitsundaysin kuvankauniin maisemien saaristo koostuu 74 paratiisisaaren ketjusta.

Tämä oli toinen kertani Whitsundaysin risteilyllä, ja lähtisin kolmannenkin kerran. Retkiä järjestetään joka lähtöön päiväretkestä useamman yön seikkailuun. Myös veneitä on erilaisia. Viime vuonna paattinamme oli partypaatti katamaraani, ja nukuimme South Mollen saarella. Tällä kertaa lähdimme matkaan kunnon purjeveneessä, jossa myös nukuimme.

CIMG1473 (800x600)

Vietimme kaksi päivää ja kaksi yötä romanttisessa puisessa New Horizon -paatissa, Muuttolintu suosittelee. Paitsi jos tulet helposti merisairaaksi. Paatti nimittäin keinui ihan kunnolla. Jengiä roikkui reunoilla purjolla sillä aikaa, kun loput meistä nauttivat auringosta, turkoosista merestä ja hauskasta seurasta. Ainiin ja täynnä viiniä olevasta pakastimesta!

Kuten edelliselläkin kerralla, sää ei oikein suosinut tälläkään kertaa näin huhtikuussa. 

Mikä sitten on paras aika risteilylle Whitsundaysilla? Jos voit valita, valitse syyskuu. Whitsundaysille voi kuitenkin matkustaa milloin tahansa. Joulukuusta helmikuuhun kesä on kuumimmillaan ja tällöin on myös syklonien riski. Kesäkuusta elokuuhun Whitsundaysilla nautitaan leudoista lämpötiloista, mutta vesi voi olla viileää. Lokakuusta toukokuuhun täällä tropiikissa on meduusakausi. Meduusoita ei esiinny paljon Whitsundaysilla, mutta tähän aikaan vuodesta täytyy kuitenkin uida märkäpuvussa kaiken varalta.

DSC_0238 (500x310) (500x310)

DSC_0212 (800x518)

Teimme taas visiitin valkohiekkaiselle, postikorttimaisen kauniille Whitehaven Beachille, yhdelle Australian ja koko maailman mahtavimmista rannoista. Paatissa odotellessa kyytiä rantaan näimme ison merikilpikonnan!

Kuvat eivät tee oikeutta tälle paikalle näin pilvisenä päivänä, varsinkaan meikäläisen kämäisen ikääntyneen kameran otokset.

IMG_2995 (800x450)

IMG_2999 (800x450)

Syklonit olivat tuhonneet ison osan korallia ja vesi oli hieman sameaa, mutta snorklaus oli silti mahtavaa. Korallit ja kalat loistivat kaikissa sateenkaaren väreissä.

CIMG1470 (800x624)

Kurjasta kelistä huolimatta illalla pääsimme nauttimaan mahtavasta auringonlaskusta. Poppi soi ja viini maistui. Taianomaisen tunnelman kruunasivat auringon laskettua ilmestynyt delfiiniparvi, joka kierteli leikkisästi venettämme ympäri läpi yön. 

DSC_0268 (800x536)

 

Whitsundaysin risteily jäi ehdottomasti mieleen yhtenä Australian itärannikon kohokohdista! 

Useimmat Whitsundaysin risteilyt lähtevät Airlie Beachin rantakylästä. Airlie Beach sijaitsee noin 1100 kilometriä pohjoiseen Brisbanesta. Airlie Beachille pääsee lentämällä Proserpinen lentokentälle, joka sijaitsee 38 kilometrin päässä Airlie Beachistä. Täältä kulkee säännöllisesti busseja Airlie Beachille. Kyyti kannattaa varata etukäteen, ettet jää ilman!